Merhaba arkadaşlar,
Ben motorumu yeni aldım (RR dadyw class 250 cc cruiser), sürücülük deneyimim de evimin yanındaki trafiğe kapalı yolda katedilen 45 km ve almakta olduğum sürüş derslerinden ibaret şimdilik. Ağustos başında alacağım A2 ehliyeti ve kendimi trafiğe çıkmaya hazır hissedene kadar böyle devam edecek tabii...
Okuduğum yazılarda normal olarak tam korunmanın önemi çok açık belirtilmiş. Kask+Mont (dirsek ve omuz korumalı) +bel koruma+diz koruma+çizme en temel koruma aksesuarları olarak belirtilmiş. Ben de motor almadan bu koruma aparatlarını (biri hariç) tedarik etmiştim zaten.
Sorum şu olacak: Çizme cruiser tipi motorlarda fren ve vites ileride olduğundan, dolayısıyla aşil tendonunda daha fazla bükülme ihtiyacı hissedileceğinden sürüş kabiliyetini azaltmıyor mu? Ben aksesuarlarımı tamamlamak için gittiğim mağazada denediğim çizmeyle açıkçası rahat sürüş konusunda tereddüte düştüm.
Bu tereddütümün beni rahatlık mı güvenli sürüş mü tercihine zorlayacağını hiç ummuyorum çünkü eğer çizme olmazsa olmaz ise tabii ki tam korumanın bir parçası olacak bende.
Sadece cruiser tipi motorlarda farklı alternatifler olabilir mi, örneğin kısa bot vs gibi....Bunu öğrenmek istedim...
Başlangıç aşamasında olan benim için görüşleriniz çok değerli olacak.
Sevgiler...