Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Bi sorunum var ve motoru evimden 4 5 km uzakta bırakmak zorunda kaldım. Yarın gündüz gözüyle yanına gidip tavsiyelerinizi dinleyerek tamirciye kadar çalıştırmaya çalışacağım. Onun için yardımınıza ihtiyacım var. Sorunuma gelecek olursak geçenlerde aşırı bir yağış oldu. ertesi gün bi yere kadar gittim işimi hallettim motoru çalışırdım gaz verince boğulup stop ediyordu. Çalışıyor fakat gaz verince hareket almadan stop ediyordu. 1 km kadar elimle eve kadar sürdüm. Depoya yağıştan su girmiş olabileceğini düşündüm. (depo üstü şamandıra contasından benzin taştığı oldu depo fullenince büyük ihtimal oradan) Karbüratörü söktüm temizledim. Sanırım ufakta hava ayarını bozdum. Taktım zorda olsa çalıştı. Fakat sesi biraz toklaştı kalp ritmi bozuldu (hava ayarını kurcaladığım için oldu diye düşünüyorum) Neyse sorunum çözüldü yarın ustaya gidecektim yinede. Bugün ufak bi işim için dışarı çıktım. 4 5 km gitti ve yine aynı sorun oldu arkadaşlar. Motor gaz yemiyor. Hatta 3 4 çalıştırmadan sonra marşta almıyor. Karbüratör tahliyeden benzini boşaltınca çalışıyor ama gaz verince stop ediyor. 3 4 kere karbüratörün tahliye hortumundan su kalmış olabileceği düşüncesiyle karbüratörü boşalttım. Fakat çalışınca çok düzensiz çalışıyor ve gaz verince stop ediyor. Lütfen sorunu tespit için yardımcı olun ustaya kadar çalışsa benim için kafi. Teşekkür ediyorum herkese.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------
bu arada motor mondial znu125 (nostalji scooter)