Hangisi hava ayar vidası ? ( Resimli)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
bingo.
evet o kırmızı ile işaretli olan yer hava ayar vidası. commuter motor için üretilen karbüratör olduğundan altındaki boşluktan ayar yapılır diye oraya koymuşlar. ama orada nasıl ayar yapılır onu hiç bilemiyorum dostum.
kolay gelsin.
-
karbüratör piston valfini kontrol ettiniz mi? bende de benzer sorun vardı
-
kırmızıyla işaretledim
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
bi sukuter forumunda da daha detaylı işaretlemişler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
o karbüratörün cbf 250 ait olduğunu sanmıyorum
-
diablof adlı üyeden alıntı
bingo.
evet o kırmızı ile işaretli olan yer hava ayar vidası. commuter motor için üretilen karbüratör olduğundan altındaki boşluktan ayar yapılır diye oraya koymuşlar. ama orada nasıl ayar yapılır onu hiç bilemiyorum dostum.
kolay gelsin.
Cevap için çok teşekkürler oraya nasıl bir takımla girişirim bilmiyorum çok garip bir yerde ulaşılması zor :/
ee85 adlı üyeden alıntı
karbüratör piston valfini kontrol ettiniz mi? bende de benzer sorun vardı
Yok açıkcası ilk motorumda karbüratör ayarını kendim yapıyodum , karbüratörü felan değiştirmiştim ama bunda yeni olduğu için hemen o kadar girişmeye çekimserim parçalarıda pahalı olunca )
matrax33 adlı üyeden alıntı
https://i.hizliresim.com/p0dX6n.jpg
kırmızıyla işaretledim
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
https://i.hizliresim.com/37mvz5.jpg
bi sukuter forumunda da daha detaylı işaretlemişler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
o karbüratörün cbf 250 ait olduğunu sanmıyorum
Selam bu attığınız karbüratör daha çok çinli scooterlarda kullanılıyor gy6 motor tiplerinde 125-150cc scooterlar için. Bendeki karbüraör farklı motor 250cc biraz daha büyük karbüratör. Model olarak hangi motordan çıkma bilmiyorum ama tahminimce scooter için değil gibi geldi
-
eğer cbf 250 karbüratörü ise
şemadaki f13 numara olması gerek
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
olmazsa söküver 2 tane kelepçe tutuyo hepi topu evire çevire bakarsın
-
https://www.bike-parts-honda.com/thu...00/E__1801.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Cevap için çok teşekkürler f13 nolu yerde vida var ulaşımı daha kolay fakat o hava ayarı değildir diye düşündüm yanılmıyorsam
-
https://www.bike-parts-honda.com/thu...00/E__1801.jpg
üstadım f13 rölanti gibi geldi bana. bildiğim kadarıyla senin verdiğin diagramda 5 numara hava ayar kısmı.
-
diablof adlı üyeden alıntı
üstadım f13 rölanti gibi geldi bana. bildiğim kadarıyla senin verdiğin diagramda 5 numara hava ayar kısmı.
rolanti civatası 6 numaradaki büyük yaylı civata
5 numaradaki yakıt memesi şamandıranın içinde kalıyor zaten
5 numaranın açılıma bakıcam dışarda kalıyo olabilir
sanırım 5 numara hava ayar civatası screw diye kodlamışlar meme olsa jet diye kodlarlardı
-
rolanti civatası 6 numaradaki büyük yaylı civata
5 numaradaki yakıt memesi şamandıranın içinde kalıyor zaten
5 numaranın açılıma bakıcam dışarda kalıyo olabilir
sanırım 5 numara hava ayar civatası screw diye kodlamışlar meme olsa jet diye kodlarlardı
screw vida demek diye biliyorum abim , 5 numara banada hava ayarı gibi geliyor , 6 numara rölanti zaten diğer tarafta kalıyor. 5 olan boğazın tam altında bir ulaşmayı deniycem şimdi bakalım
-
Emre Fırat adlı üyeden alıntı
screw vida demek diye biliyorum abim , 5 numara banada hava ayarı gibi geliyor , 6 numara rölanti zaten diğer tarafta kalıyor. 5 olan boğazın tam altında bir ulaşmayı deniycem şimdi bakalım
ufak topuz tornavidalar var onlardan bulmalısın
-
ufak topuz tornavidalar var onlardan bulmalısın
Normal tornavida ucu ile denedim şimdi parmak uçlarımla denedim el girmiyor derinde baya 2 3 cm ara var yok orada ::
-
çıkarılıp değiştirilebilir tornavida uçları tek çözüm. benim kotun çakmak cebinde her daim olur
kolay gelsin.
-
Emre Fırat adlı üyeden alıntı
diablof bunlardan bahsediyo. Matkap ucu apex diye geçiyor hırdavatcılardan bulursun.
penseyle de yatay şekilde çevirebilirsin bi ihtimal.
-
Cevaplar için çok sağolun abilerim bunlardan mevcut hemen hemen her türlü malzemem var bunu orda parmak ucuyla çeviremedim çok zor kargaburnu yetişmiyor :( uzun ince ucu 90 derece cırcırlı lokma gibi bişey bulmam lazım çeyrek tur kadar çevirdim bir miktat tork ve ivmelenme arttı gibi şuan ama egzosta hafif patırdama ve çiğ benzin kokusu hala var :(
-
cbf 150 de hava ayar vidası yok.sadece rolanti ayar vidası var.cbf 250 de de aynen olmasın.hava ayar diye rolanti çıkmasın . cbf 250 hakkında bir bilgim yok.söylediklerim tamamen fikir.
-
Hava ayarı alttaki rolanti ise sol tarafta arkada kalıyor
-
Birde karburatorun enalt kisminda yine hava ayari vidasina benzer bi vida var o neyin nesi acaba...? Bilgi verecek arkadas varsa cok iyi olur o vida ya baktim tam kapali konumda sonuna kadar oylemi olmali sizce
-
benzin tahliye musluk vidasi sanirim o dostum. altinda da siyah bir boru varsa eger odur.
kolay gelsin.
-
Motoru sattım arkadaşlar r25 aldım , karbüratörden verim alamayınca çinden yeni karbüratör sipariş etmiştim bahsi geçen motoruma
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)