dostum motoru yaz kış kullanıyorsan o çamurluğu kesmek, hayatında yapacağın en büyük yanlış olur. yaptım ordan biliyorum
bu arada önemli hatırlatma araç muayeneden geçemezsin bu haliyle. motorun ruhsatında 2 kişilik yazıyorsa 2. kişinin oturabileceği bir koltuk yada koltuk parçası olmalı. bunu göz önünde bulundur.
ha ben sadece yazları caddede turlar geri dönerim diyorsan okey. ama tekrar söylüyorum. giymişsin açık mavi renk keten gömleği, geziyorsun sıcak havada püfür püfür, yola biri bir su dökmüş oy oy oy. hayırlı olsun sırttan dikine gri çamur çizgili bir gömleğin olur.
ön çamurluğa hele sakın dokunma dostum. biliyorum güzel duruyor ama gözünün içinden toz toprak çıkarırsın. o derece zordur. çamurluk çok önemli.
ayrıca ayag peglerini geriye almadan gidonu o şekle getirmek sadece ve sadece sana inanılmaz sırt ağrısı olarak geri döner. ayrıca stock aynaları da değiştirmen gerekir ki bu yeni gidonla sadece kollarını ve göğsünü görürsün. onu da hesaba katmak gerek. ayna kullanmam benim arkada da gözüm var diyorsan o ayrı tabi. ayna bir motorda olmazsa olmaz bir şeydir. zaten bilincindesindir de yine de söylemiş olayım.
şimdi gelelim nasıl yapacağına. şahsi tavsiyem şöyle olur;
koltuğu çıkarırsın. çamurluğu da çıkarırsın (kesme sakın kalsın yerine atölyen varmış orada ince sac dan yeni çamurluk yap yada yaptır. sonra çok pişman olursun) yeni çamurluğu sağdan ve soldan birer yada ikişer dikmeyle arka maşaya tutturman gerek ki lastik değmesin (maşaya sabitlemezsen şu an içindeki boşluk payı ile içerde hareket eder kasiste çukurda ama alttaki resimdeki gibi yakın çamurluk ilk kasiste lastiğe takılır ve bam. dikkat o noktaya)
bu arada stop lambası ve sinyaller ayrıca plakalık takılacak. onları yeni çamurluk üzerinde bir yerlere oturtman gerekecek.
geri kalan sele kısmı yine sanayide kestireceğin bir levha üzerine kalın güderi (içerisine sert sünger koyulmuş) kenarlarını perçinleterek sabitleyebilirsin. köseleyi ıslatıp birkaç gün kalıp almasını sağlayıp sonra rahatça koltuğu yapabilirsin. altına yay takmayı da unutma titreşimden alzheimer olursun 2 km içinde
şimdilik bunlar. illa yapıcam diyorsan sen başla biz yolda sana yetişiriz dostum
kolay gelsin.