Selamlar,
Lastikleri kac km' de değiştirmek lazım. Ben aşınana kadar beklemek istemiyorum. İdeali nedir?
Birde Dunlop çok iyi diyorlar. Paraya kıyıp ondan mı almak lazım? Çünkü tek temas noktamız o.
Selamlar,
Lastikleri kac km' de değiştirmek lazım. Ben aşınana kadar beklemek istemiyorum. İdeali nedir?
Birde Dunlop çok iyi diyorlar. Paraya kıyıp ondan mı almak lazım? Çünkü tek temas noktamız o.
Lastiklerin durumunu diş derinliğini ölçerek öğrenebilirsin. Km hesabı kullanıma göre farklılık gösterir. Spor kullanan kişiler lastikleri çabuk aşındırıken soft sürüş tarzıyla uzun süre kullanabilirsin. Şu yada bu marka al diyemem ama kaliteli markalardan birini al elbette.
Ne kadar kullanıma göre fark etsede bir km sınırı vardır. Örn otomobil lastikleri 60,000km gibi. Ayrıca lastğin özelliğini kaybetme durumuda var geçen yıllar itibariyle. Diş derinliği uygun olsada lastik bozulmuşsa yol tutuş düşer.
KM sınırı için bilgisi olan???
evet km olarak bilgisi olan varmı arkadaslar??
20000 de eskimesede değiştirin derim ben. bide normal olarak 2 yıl. en fazla 3 yıl. hani taş çatlasa 4. yıl da binilir ama 5. yıl asla.. istersen 4 yılda 1000 kilometre binmiş ol. değiştir.
dostlar....lastiklerinizi dis derinliklerine gore oncelikle belirleyin derim..mesela dis yuksekligi 1.5 mm altina dustuyse degistirin derim..baska bir metoduvar..kendimden ornek vereyim;ben motorumu yilda en fazla 1 ay kullanirim..ole garajda durur..ve lastiklerimde herhalde enaz bi 8 yillik olmustur ama dis derinligi gayet iyi..ben genede bu lastikleri degistirecegim bu yill niye diye sorarsaniz..bu lastikler durdugu yerde bile ozelligini kaybederler..uzun yolda viraslarda yandan yirtilma bil egosterebilirler..bu yuzden uzun sure bekliyen lastikleride degistirmek gerekir...yolunuz ve fariniz acik olsun..
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:
Lastiğin diş derinliği 1,6 mm altına düşmediği ve yanaklarında çatlaklar oluşmadığı sürece kullanabilirsiniz. Yinede 5 yılı geçmemeli kullanım zamanı, hiç kullanmadan saklasanız bile 5 yıl sonra lastiğin verimi düşer. Zaten bu süreden sonra hamuru sertleşeceğinden dolayı yanaklarda bahsettiğimiz çatlaklar bir anda oluşmaya başlayacaktır.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Benim Hyasung (daha motor gelmedi ama benim demeye başladım bile) GT250R, az girintileri olan pist türü lastiklerle geliyormuş. Sonbaharda bir çift Pirelli alıp yağmurda kaymayan lastiklere geçmemi tavsiye ettiler.. -turgut
Bir de, lastik (Pirelli) için 190 euro çok değil mi allahaşkınıza?
Bu fiyatı duydum ben de, ve afalladım.
-t
Benim honda beate pirelli takacaklar. 35 milyon. Sudan ucuz valla. her 10000 de değiştircem bundan sonra. Lastik bu. çok önemli...
en kaliteli marka dunlop.. ama fiyatlarıda dudak uçuklatacak cinsten..
CBR 600F Honda,
michelin pilot sporty almak istiyorum bu arada motorum yamaha ybr 125 baslangıç için ideal bir motor neyse bu lastik yol tutusta cok iyi diyor bir cok kullanıcı siz ne dersiniz kullanan arkadaşlar yorum atabilirmi ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)