Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hararet Sorunu 2

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Şubat 2016
    Merhaba değerli motosiklet sürücüleri. Benim motosikletimle geçirdiğim bir kaza vardı. Orada radyatör falan yamulmuştu. Hararet sorunu falan baş gösteriyordu. Burada konu açtım. Sağolsunlar çok yardımcı olundu bana. Şimdi bir sorunum daha var. Eskisine nazaran çok büyük çözüldü sorunum, hiç motor soğutma yapamıyordu çünkü.
    Şimdi radyatörü az elimle düzelttim, eski halini alınca çok güzel su akışı var. Kontrol ettim. İçinde hortumlarda falanda geçiş var. Normalde hiç hararet yapmazdı. Yoğun trafikte ve kaldı ki havalar 10 15 derece hiç yapmazdı. Sıkışık trafikte dur kalk yaparken 10 çubuk gösterge ortaya geliyor, 6 çubuk olduğu an fan devreye giriyor dörtlere düşüyor. Bazen 7 de açıyor ama düşüyor. Şimdi normalde asla 5 üstüne çıkmazken, şuan böyle bir sorunum var. Yani sizce ne yapmam gerekir? Motosikletin nesi arızalı olabilir? Böyle motoru sürmeye devam edersem conta yakarmıyım? Fan devreye girince düşüyor ama. Herşeyi kontrol ettim soğutma aksamında göremediğim yapboz parçası nerede? Fikirlerinizi bekliyorum.
    Birde normalde olmazdı yokuş çıkarken yani 2 kişi motoru çok dik yokuşta zorladım mı yada geçen bir batağa girdim motorla bataktan çıkmak için gaza abandım yarım debriyaj ile çıkmak için 10 saniye sürmeden hararet normalken 7 çubuğa çıktı, fan devreye girdi. Fikirleriniz benim için önemli. Şimdiden sağolun. kazasız belasız sürüşler dilerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Dostum önce FAN kablolarını sök ve akuden artı eksı vererek çalıştır,
    ÇALISIYOR İSE sorunu farklı yerde ara,

    Birde Fan müşürünü veya hararet müşürünü YANİ TERMOSTAT'ını kontol et,

    geç açıyor veya takılıyor olabılır,,,

    bu arada motordan haber vermemıssın,

    Eger 600CC racıng ise Radyator hortumlarını kontrol et, Kıvrılan veya sıkısan yer varsa radyatore su gtmıyorda olabılır,,,


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)