Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Lastik Patlaması Hakkında

REKLAM ALANI
    tyler_durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT225
    arkadaşlar geçenlerde benim motorun lastiği patladı ve saat gece 1 olunca lastikçi bulmak epey zor oldu fakat şu kafama takıldı: ben uzun yola çıkınca benim lastik patlarsa ben bunu kendim onarabilir miyim? eğer yapabilirsem, bu işe yarayan aletleri nereden temin edebilirim? veya pratik onarım teknikleri var mı?
    Ama yapmayın diyordu Tanrı, o daha bir çocuk...!!!
    Nükleere H A Y I R!!!!!
    **01 JJ 743**

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    cok zor ıs abı ya heryerı sokmen gerekebılır
    Yeni yine yeniden

john doe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    olacak yakında
    lastik patladığında hem tamir edip hemde şişren köpük benzeri şeylerden var. lastikçiye kadar idare edebilir. Bilmiyorum nerde satıldığını ama internette araştırıp bulabilirsin.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ön arkaya nazaran daha kolay olur çeşitli yöntemler var
    1- köpük: lastik patladığında içine bi köpük sıkılıyor...bu donup jantta gitmene engel oluyo ama seni en yakın tamirciye kadar götürür ..kesin bi çözüm değil yani
    2-tubeless lastikler için fitil var ama yanında pompa olması lazım yada eğer lastiğe giren nesne hava tam inmeden çıkarırsan hemen fitili atabilirsin lastik indi ise fitille tamir için kesin pompa lazım
    3-zırh. bu yeni bişi kimyasal bir madde lastik sağlamken içine koyuyosun lastikte max 10 mm ye kadar olan yarık oluşur oluşmaz basınçlı hava ile bu zırh oraya gidiyo ve orada bi katman oluşturuyo en sağlam yöntem bu

bu malzemeler motor ekipmanları satan yerlerde var
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Lastik patlamasini ve hava kaybini onliyici spreyler var yanliz bu spreyler ancak seni en yakin benzinciye kadar idare eder.Cok uzun sure yol alir isen bu maddenin icindeki agir kimyasallar lastigini eritir ve masrafin cok olur.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    allah kımsenın basına vermesın
    Yeni yine yeniden

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bir ufak pompa, fitil için şiş ve bi kaç tamir fitili. Toplamda kaplayacağı yer 15x7x10 cm kadar (ölçtüm şimdi ) Bunlar tubeless lastik için, şambelli lastik içinde aşağı yukarı bu kadar malzeme taşımak gerekli ama tek sorun lastiği sökmek.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı
    Bir ufak pompa, fitil için şiş ve bi kaç tamir fitili. Toplamda kaplayacağı yer 15x7x10 cm kadar (ölçtüm şimdi ) Bunlar tubeless lastik için, şambelli lastik içinde aşağı yukarı bu kadar malzeme taşımak gerekli ama tek sorun lastiği sökmek.
    benımde en buyuk korkum uzun yolda lastık patlarsa ne yaparım sorusuydu
    gecen ay basıma geldı...
    hemde arka lastık
    allahtan yolacıkmadan patladı bayrampasa cıvarında motoru benzıncıye bıraktım ve bayrampasa merkezden gereklı alet edevatı satın alıp motorun yanına geldım
    bısmıllah dedım ve basladım
    arka lastıgı soktum patlagı yapıstırdım(zımpara kullanman gerekıyor)
    mecbur kaldım ve arka lastıgı sokmeyı ogrendım...ve kask kutusunda
    mınık bır pompa
    yedek iç lastık
    yama seti
    zımpara kagıdı
    ıle dolasıyuorum ve hersey yolunda....
    ____it's my life_1982____

Krom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Marauder Elegance
    Bir ufak pompa, fitil için şiş ve bi kaç tamir fitili. Toplamda kaplayacağı yer 15x7x10 cm kadar (ölçtüm şimdi )
    motorda bir pompa dursun diye araştırmaya başlıyordum. tam denk geldi iyide oldu. ben de küçük yer kaplamayan bir şey arıyorumda piyasada o kadar ucuz mal varki... bunlara güveniyormusunuz adamın elinde kalır yahu. çok uyduruk mazeme ile yapılıyorlar. pompalara güvenilmez bir süre sonra hava kaçırdıklarını fark ediyorsun sonra çöpe. tamirde tutmaz.

neyse 15cm gerçekten ufakmış. kalitelimi? yani kısaca bana iyi kalite ve ufak bir pompa önerebilirseniz gözlerim açık aman pompasız gitmem.
    [COLOR="DarkGreen"][B]- Usta sorun varsa çözer. Deneyimli nasıl sorun çıkmayacağını bilir. Çömez sorunun kendisidir. Yaratır.[/B][/COLOR]

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    köpük kullan derım.. çok şükür henüz başıma gelmedi böle bi olay.
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    arkadaşlar geçen araştırdım bu köpüklerin hatta üretici firma ile görüştüm mocata marka modacar diye bi firma getiriyo samyelli lartikte işe yaramıyor dedi bilen varsa banada bilgi versin ya bu çok sıkıntılı bi iş benim lastik şamyelli ve ne yapacağıma karar veremedim
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"

Motosikleti
    Marauder Elegance
    köpük tekere doldurulup teker patladığında deliği tıkıyor. fakat zamanla sızma ve belli süratin üzerine çıkan motorlarda kullanılamama gibi pürüzleri var diye biliyorum.
    [COLOR="DarkGreen"][B]- Usta sorun varsa çözer. Deneyimli nasıl sorun çıkmayacağını bilir. Çömez sorunun kendisidir. Yaratır.[/B][/COLOR]

Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    ama tabıkı kesın cozum dııl
    Yeni yine yeniden

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Krom , pompanın kalitelisini aramana gerek yok (zaten nerden bulcan ki hepsi çin malı). Nihayetinde lastikçide kullanmayacaksın pompayı, lazım olacağı zamana kadar yatacak motorun bir köşesinde.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    Alıntı obkavi adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar geçen araştırdım bu köpüklerin hatta üretici firma ile görüştüm mocata marka modacar diye bi firma getiriyo samyelli lartikte işe yaramıyor dedi bilen varsa banada bilgi versin ya bu çok sıkıntılı bi iş benim lastik şamyelli ve ne yapacağıma karar veremedim
    dostum...benim lastiklerde samyelli..gecen sene patlamisti..(civi girdi)bu kopugu siktim..gayet guzel o sekilde 1 ay gittim..mukkemel..samyelli lastiklerdede kulanabiliyorsunuz..ama tamirciye gidince bi adette samyel almaniz lazim..tek kotu tarafi o...cunku samyeli yiyor kimyevi bi madde.elinize yuzunuze bulastirmayin sakin kanserojen bi etkisi var ..bu arada bunuda belirteyim..yolunuz ve fariniz acik olsun..
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    ben gecen ay bır pompa satın aldım
    ve fıyatı 3.50ytl bırde yedek iç lastık aldım
    sımdı kafam rahat....
    benım motor 110cc cup arka lastıgı sokmek bırakc dakıkamı alıyor
    ama senın bahsettıgın motor scooter ıse işin cok daha zor... bence
    cunkı bırde scooter var bende arka lastıgı sökmek bayağı ugrastırıyor..!
    ____it's my life_1982____

Motosikleti
    gazman dostum ne marka ve nereden aldın ve nasıl kullanılıyor bilgi verirsen çok sevinirim çünkü uzun yola çıkacağım şimdiden teşekkürler

gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    Alıntı obkavi adlı üyeden alıntı
    gazman dostum ne marka ve nereden aldın ve nasıl kullanılıyor bilgi verirsen çok sevinirim çünkü uzun yola çıkacağım şimdiden teşekkürler
    dostum aksaraydan aksesuarcilardan almistim...adini hatirlamiyorum yanliz amerikan mali olanlari kaliteli..bu aletin hortumu var..hortumun ucunda siboba vidali sekilde gecenkafasi var..siboba vidaliyorsun sonrada basiyorsun..bi tup bi lastik icin yetiyor artiyor bile,kendi kendien lastigin sistigini goruyorsun zaten....bununla birlikte yanina,pense,tornavida(yildiz ve duz)yedek bi kac sigorta ve kucuk bi kablo parcasi alirsan..uzun yolda zorluk cekmezsin..yolun ve farin acik olsun..
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

Motosikleti
    Alıntı gazman adlı üyeden alıntı
    dostum aksaraydan aksesuarcilardan almistim...adini hatirlamiyorum yanliz amerikan mali olanlari kaliteli..bu aletin hortumu var..hortumun ucunda siboba vidali sekilde gecenkafasi var..siboba vidaliyorsun sonrada basiyorsun..bi tup bi lastik icin yetiyor artiyor bile,kendi kendien lastigin sistigini goruyorsun zaten....bununla birlikte yanina,pense,tornavida(yildiz ve duz)yedek bi kac sigorta ve kucuk bi kablo parcasi alirsan..uzun yolda zorluk cekmezsin..yolun ve farin acik olsun..

teşekkür ederim ilgine rüzgarın bol olsun

Motosikleti
    Marauder Elegance
    Krom , pompanın kalitelisini aramana gerek yok (zaten nerden bulcan ki hepsi çin malı). Nihayetinde lastikçide kullanmayacaksın pompayı, lazım olacağı zamana kadar yatacak motorun bir köşesinde.
    fiyatından belli zaten çinli oldukları. hoş çinliler herhalde orta kaliteli mal da üretiyorlardırda ben görmedim. zaten ithal edenin gerekçesi ucuz mal getirtmek. neyse şimdi bu tür mekanizmaların kauçuk vs hava ittiren bölümleri zamanla materyal kalitesiz olduğundan özelliklerini yitiriyorlar. diyelim bir yıl gezdirdin motorda. sarsıntıyı da unutmayalım. üflesen bozulacak mal gecenin bir yarısı sen kimsin diyebilir. çok kullanılma meselesi değil yani. güvendiğim dağlara kar yağdı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler