İki Zamanlı Motor Soğutma Sistemi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Ruhsat plaka şimdilik yok. Yani var da çekme belgeli. İşler bitince muayeneye sokup çıkarttıracağım plakasını inşallah.UTV ye nasıl çevireceğimi projelendirdim bile.
Parçaları filan araştırdım neyi nerde kullanacağım yada nasıl yapacağım. Kasası var fotoğraftada görülüyor. Onu tadilat ettirdim taktık yerine. Bulduğum her fırsatta şehirden kaçan biri olunca onuda ona göre ayarlattırdım. İnşallah bolca gezeceğim.
Egzoz emisyonları yüzünden muayneden geçemeyebilirsin ? (Bilmiyorum belkide geçersin, ama sakın "aaa kaymona bak nasıl kurum fırlatıyor, o geçerse bende geçerim" deme )
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Malebranche söylediğini biraz açar mısın? Uzunluk ve şekil derken neye göre etkiler? Kısa olunca ne olur uzun olunca ne olur? Karbüratörden bloğa hortum gidiyor bunda. Direk bağlı değil.
(Bence o hortum değil metal resonant manifold olmalı. Google'da ararsan bulabilirsin (umarım ?))
O kadar basit bir olay değil abi. Senin motorunun hava girişi ile egzoz'u aynı anda açılıyor. Havanın girip ezgozun çıkabilmesi için motorun çıkardığı "pat pat pat" sesinin, tıpkı bir trompet gibi akor edilmiş bir metal bir boşlukta vakum yaratması gerekiyor.
Google'da "exhaust negative pressure" ve "tuned intake manifold" diye aratabilirsin.
Normal (turbosuz) arabalarda da bu çok kullanılıyor. Hatta çoğu modern arabada (90'lardan sonra üretilen) motor devrine göre emme manifoldu uzunluğu değişiyor. 2-3 kademeli manifoldlar var.
-
Eksoz emisyonu yüzünden sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. O belgeyi ruhsatı götürüp "şunu bi geçir" diyerek alıyorum.
O dediğin ne bilmiyorum da bildiğimiz hortum bunda ki. Araçlarda radyatörde kullanılan, içinden sıcak su geçen kalın hortum bildiğimiz. En iyisi uzunluğu hiç kurcalamamak. Aldığımda nasılsa öyle kalsın.
-
Silindirin etrafını bir sacla sarıp suyun girmesi ve çıkması için kaynakla su gomlegi yapıp bunuda radyatöre bağlayabilirsiniz ama ne kadar saglıklı olur bilemem
-
Metalin alaşımı ona uyar mı bilmiyorum. Paslanabilir.
Benim için en iyi çözüm yolu salyangoz fan gözüküyor. Üzerinde salyagoz fana benzer bi soğutma sistemi var zaten. Onu söküp yerine aşağıdaki fotoğrafta görüleni uyduracağım. Direk kranka bağlı olacak.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
-
...yani bazen bakyorumda yazlanlara tam Turk isi seyler yaziyorsunuz, arkadas motorun belirli bir sicaklikta çalimasi lazim olmaz oyle soguk çalissin falan daha olmadi ufak bi buzdolabinin içine koy motoru...Sizin motorda hararet sorunu yok olsaydi 3. çalitirmadan sonra motor kitlenirdi merak etme...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
Ben ovunmuyorum ama iki zamanlilar hakkinda bilgim ve teçrubem çok sogutsanda emin ol yine stop edecek.
-
bassturbin adlı üyeden alıntı
...yani bazen bakyorumda yazlanlara tam Turk isi seyler yaziyorsunuz, arkadas motorun belirli bir sicaklikta çalimasi lazim olmaz oyle soguk çalissin falan daha olmadi ufak bi buzdolabinin içine koy motoru...Sizin motorda hararet sorunu yok olsaydi 3. çalitirmadan sonra motor kitlenirdi merak etme...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
Ben ovunmuyorum ama iki zamanlilar hakkinda bilgim ve teçrubem çok sogutsanda emin ol yine stop edecek.
konuyla alakasız olucak ama sizde 2 zamanlı apriliamı vardı yoksa yanlışmı hatırlıyorum
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
En büyük gurur kaynağım Türk olmak zaten. E haliyle Türk işi çözüm. Büyük fan soğutmaya faydası olmazsa kalorifere olur. Önümüz kış.
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
konuyla alakasız olucak ama sizde 2 zamanlı apriliamı vardı yoksa yanlışmı hatırlıyorum
Evet hem 250 lik hemde 125 lik.
-
cok yakın arkadasımın babası düşük bütçeli araba traktör motorsıklet römork vb alıp satıyor bi 5 yıl kadar önce kırmızı otoser getirdi 1 sene boyunca bizim oyuncagımız odu gezdik dolastık cok temiz ve sıkıntısız dı. sonra satıldı
Yeni bi otoser almaya karar verirseniz yardımcı olurum o aracı buluruz
-
Bi tanesi bana araba parasına mal oldu. İkinci desem bizimkiler vurur beni. :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)