Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

lastige vida girdi

REKLAM ALANI

merhaba. dun motoru surdukten sonra arka lastige vida girmis oldugunu gordum. suruste bir anormallik hissetmedim. lastik basinci da hala normal seviyelerde. lastigin fotografi:

bu lastik tamir olur mu? tamirden sonra lastigin guvenliginde azalma olurmu?

onceki postlarda yamanin tavsiye edildigini okudum. tavsiyelerinizi almak isterim.

simdiden tesekkurler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    lastiği sokup içten mantar yama yaptır..abi dıştan atalım bir fitil diyenlere itibar etme.
    sey_47 bunu beğendi.

Metrik 8 yahut metrik 10 gibi duruyor , normal bir vida değil motosiklet bağlantı cıvatası gibi , sanki motorunuza aid gibi , alt karter koruma, ve motor bloğu etrafını kontrol edin , şaka gibi gelebilir ancak sanki sizin bloktan ayrılıp seyir halinde tekere girmiş gibi.

Motorunuz nedir?

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İdareten fitil atacaklar. Size bahane olsun, bence pirelli yada michelin lastik sipariş verin ve bu lastikleri çöpe atın.

Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Alıntı Hondolog adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İdareten fitil atacaklar. Size bahane olsun, bence pirelli yada michelin lastik sipariş verin ve bu lastikleri çöpe atın.
    Hemen ne diye lastiği çöpe çıkarırsınız anlamamki? Hiçmi lastiğiniz patlamadı sizin? Lastik patlayınca doğrudan çöpmü oluyor yani.

@krafwerk Kardeşim çöpe felan atma lastiği, Vidayı sökmeden en yakın lastikçiye gidip içeriden yama yaptır. Fitil felan yapalım derlerse yaptırma sakın ileride fitil atıyor çünkü(Tecrübeyle sabit!)

degerli tavsiyeler icin cok tesekkurler. motor suzuki inazuma 1600 km'de. dediginiz gibi yolda cok bulunabilecek bir vida degil. vidalari bi kontrol etmek lazim. lastik inmesin diye cikarmadim. 4km otede suzuki servisi var. yarin boyle dikkatli bir sekilde servise goturmeyi planliyorum.

sayin hondolog, lastigin fotografindan irc oldugunu anladiniz sanirim benim de aklimdan lastigi degistirmek gecmiyor degil. genellikle islak yol performansinda cok elestiri aldigini goruyorum. yine de rosso 2'ye gercekten ihtiyacim var mi bilmiyorum. surus tarzim genellikle sakin ve duz yolda en fazla 100-110km surat, virajlarda ise marjin birakacak sekilde. yine de lastik tavsiyelerinizi almak isterim.

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    hocam bildiğin metrik 8 civata girmiş güzelce söküp loctite layıp geri takın bari,oraya girmeyi başarmışsa çıkmayı kesinlikle haketmiyor

şaka bir yana yeni lastik almanız için sebebiniz olsun irc lerden kurtulun kendiniz için yatırım yapın derim,sayılar.
    hakaniko bunu beğendi.

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mucit23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hemen ne diye lastiği çöpe çıkarırsınız anlamamki? Hiçmi lastiğiniz patlamadı sizin? Lastik patlayınca doğrudan çöpmü oluyor yani.

@krafwerk Kardeşim çöpe felan atma lastiği, Vidayı sökmeden en yakın lastikçiye gidip içeriden yama yaptır. Fitil felan yapalım derlerse yaptırma sakın ileride fitil atıyor çünkü(Tecrübeyle sabit!)
    Bizde böyle kardeş, geçen kuşlar motosikletime pisledi, hiç durur muyum attım çöpe

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeşim bu lastik bir araba lastiği olsaydı (yani ebatı daha büyük bir lastik) yama yaptır derdim, fakat bu ebattaki bir latikte bu çapta bir hasarı tamir ettirip binmek pek güvenli değil bence.

Üstteki arkadaşlara katılıyorum o vida motoruna ait olabilir.

sagolun arkadaslar. suzuki servisine geldim. ustaya soyledim motor vidasi olabilir mi diye. direkt senin motorun vidasi degil dedi. su an lastigi yama yapmak uzere aldilar servise. bitince yine bi kontrol etmelerini isteyeyim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------

lastik yama yapildi arkadaslar. servis bir sorun olmayacagini soyledi. cikan vida matkap uclu vida, diger adiyla akilli vida turunden.

ilk aklima gelen cikti. evin hemen karsisindaki insaattan gelmis olabilecegini dusunmustum. bugun donuste insaatin onune baktim ve ayni vidalardan ortaliga sacilmis oldugunu gordum. soldaki benim lastikten cikan, sagdaki insaatin onunde buldugum vidalardan biri:

insaattaki ustabasina soyledigimde hemen bizim degil bu dedi. insanlarin canini tehlikeye attiklarini soyledigimde ise ne kadar umursadigini tahmin edersiniz...

internette kucuk bir arastirmadan sonra bu vidanin pvc, cati uygulamalari gibi insaat calismalarinda kullanildigini gordum. zabitayi aramaya calistim fakat ulasamadim. insaatin disinda da firma tabelasi yok. malesef bazilarina gore insan hayati bu kadar degersiz

civata'mı , vida'mı?metrik'mi , whitworth'mu? nasıl anladınız?Konu ile ne kadar ilgisi var?Tebrikler.Vida kısa olduğu için lastiği delmemiş olabilir. zaten delmişse içeriden yama yapılır.Artık lastikçilerde fitil uygulaması yok.Malzeme toptancılarında yok,Çinden kaçak , göcek mal getirenler piyasaya sürüyor.Söylendiği gibi tek,tük fitil uygulayan lastikçiler çıkabilir israrla içeriden sıcak veya soğuk yama yaptırın.Lastiği çöpe atma konusunu ise es geçin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler