Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Zenon Farlar

Motovento
    REKLAM ALANI
    merttunax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Sevgili arkadaşlar ben bişey merak ediyorum. Arabalarda gördüğümüz xenon farlar motorada takılabilirmi? Neler gereklidir? Ne kadar tutar?
    Kısaca motora xenon far takılabilirmi?
    Arabalarda görüyorum ve çok hoşuma gidiyor?
    Motora da çok yakışacağını düşünüyorum. Xenon farı olan motorlar mevcut mu?
    Kaza Anında Sizi Korur...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    yaa arkadaşım onun ismi xenon far evet motorlarada takılıyor ekstra birşey yapmana gerek yok ampul alırken onlardan alcan yuvası felan aynı sadece farların o içindeki ampul degişricennn okadar motordada süper duruyorrr ve yolu görmendede büyük etkisi var karşıdan gelenide rahatsız etmiyorr. zaten o farları fabrikada neden motorlara takmazlar hiç anlamam yaaa

Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Bildiğim kadarıyla(en azından arabalarda) xenon farların ayrı trafoları hatta far camları ampülleri war. Bizim arabanın farları da xenon oradan esinlendim ve bu bilgileri de oradan biliyorum. O kadar kolay bi işlem olmasa gerek.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    yaa o ampullerin kaç voltve amperle çalıştıgını tam bilmiyom belki trafo olabilir. ama motora takıldıgını kesin biliyom gözlerimle gördüm adamın biri honda 600rr sini satıyordu bütün özelliklerinin yanında xenon farlar var diyodu ve gerçektenm vardı beyaz floresan gibi yanıyordu işteee

Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Ben de takmak istiyorum elimde trafo,ampül ve lazım olabilecek malzemeler war takılması mümkün ise takmak istiyorum gerçekten sürücü içinde karşıdaki kişi içinde çok rahat göz yormuyor.

sogulcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 R düşünüyor
    Alıntı merttunax adlı üyeden alıntı
    Bildiğim kadarıyla(en azından arabalarda) xenon farların ayrı trafoları hatta far camları ampülleri war. Bizim arabanın farları da xenon oradan esinlendim ve bu bilgileri de oradan biliyorum. O kadar kolay bi işlem olmasa gerek.
    Arkadaşım ben Kilis'te çalışıyorum.Ve burdaki her üç motordan birinde xenon far var.Hemde her renginden var.Bende aldım.hemde baya kaliteli bişeydi.sadece üç fişli olduğu için yeni bi fiş aldım(orjinal ampul 2 fişli idi).Ama far kafasındaki deliğe sığmadığı için takmadım.Ayrıca elektrikçi arkadaşım randımanlı olmaz dedi.Ama çok kullanan var.

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    xenon 1 ampülden ibaret değil megan 2 nin xenon farı 800 ytl arkadaşlar bi hatanız var

Forumdan Uzaklaştırıldı zydar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GN250
    xenon farlarda balast,mercek ve benzeri parcalar kullaniliyor ve pahaliya cikiyor. o heryerde gordukleriniz buzbeyazi far veya mavi farlar olmasi gerekiyo.

banistercaq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    arkadaslar siz osram ın mavi ampul tarzı ampullerinden bahsediyorsunuz beyaz dır tamam ama xenon deil en ucuz xenon 300dolar dan başlar kaliteli bişey ampulden ibaret deil yani beyni vs vs herşeyi mevcut
    Gilera Runner vxr 200 (pert...)
    Piaggio Xevo 250ie

Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Bu xenon aksesuarcılarda satılacak kadar basit bir parça değil. xenon ampul-trafo su war mercedeslerin orjinalinde bulunan ve sadece ampülünün 100ytl olduğu çok güzel ve değerli bi sistem o yüzden takılabilirse yani mümkünse iyi bir elektrikci bulup yaptırmam gerekiyor. Bir ustaya sordum bana 24 volt dedi motora olmaz falan dedi. Bilgisi olan arkadaşlar wardır tavsiyede bulunabilirler mi? Unutmaz isem ampül ve trafonun foto çeker yollarım en azından belki anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler. (bu xenon'u aksesuarcılarda satılan %50 falan fazla ışık veren beyaz ampüllerle karıştırmayın)

Motosikleti
    Suzuki DR-350 / Aprilia Scarabeo 200 i.e.
    halojen de deniyo gaalba ondan tam emin deilim ama 500-800 arası değişio arabadakiler sistemiyle beraber takılıyo ... sizin bahsettikleriniz ise sadece renkli ampul ve hiç bi işe yaramıolar.

wiseguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha TDM850
    Xenon far kitleri artık hepsiburada.com gibi yerlerdede satılıyor. ve hayır direkt ampulu H4 yuvasına takamazsın. 1 ÇİFT'in fiyatı ortalama 450 YTL olup, en mantıklı yapacağınız şey motoru olan başka bir kankinizle paylaşacaksınız.

melik17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaslar ben canakkalede hem otomobilde hemde motosiklette xenon işini yapıyorum bu xenon nu herkes takamaz çünkü 10000-40000 volt söz konusu ayrıca kendi sym gts motosikletımede taktım buyuk olcude normal ampullerden farkı war istediginiz soruyu bana sorabılırsınız bu konuda gereklı bılgılerımı sizinde paylasabilirim melikozcicek@hotmail.com

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Zenon xenon'un okunuşudur, Britanya sömürgesi olmaya gerek yok.

Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı melik17 adlı üyeden alıntı
    arkadaslar ben canakkalede hem otomobilde hemde motosiklette xenon işini yapıyorum bu xenon nu herkes takamaz çünkü 10000-40000 volt söz konusu ayrıca kendi sym gts motosikletımede taktım buyuk olcude normal ampullerden farkı war istediginiz soruyu bana sorabılırsınız bu konuda gereklı bılgılerımı sizinde paylasabilirim melikozcicek@hotmail.com
    Foruma da hem xenon hakkında bilgi, hem maliyeti ,hem takılış şekli, gerekli malzemeler vb. konularda yardımcı olur açıklayıcı bilgiler verirsen ben ve MT li arkadaşlar ilgilenecekler sanırım. Sana teşekkür ederim.

numaniko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ 600 Diversion F, PCX 125
    10000-40000 volt mu yaw ben elektrik elektronik müh. 3. sınıfı bitirdim. daha bukadar volt u duymadım. bi yannşlık mı var ...
    Hayat, hâyâl..

Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı back street boys adlı üyeden alıntı
    Kardeş iyi güzel de bu xenon değil onun ampülü dahi farklı başlı başına komple bir sistem. İnanılmaz derecede güzel ve dikkat çekici yalnız duyumlarımca sorduğum kadarıyla bendeki 24V muş. Motor 12V sistemi tamamen yükseltmek gerek falan vb. şeyler solediler. O linkteki ampülleri aksesuarcıdan rahatlıkla temin edebilirsin. Xenona benzer normal fardan tek farkı rengin beyaz oluşu xenon ise dah farklı kalitesiyle kendini belli ediyor yoldaki yeni model arabalara bakarsan rahatlıkla dikkatini çekicektir(Motorda nası olur düşünemiyorum).

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı numaniko adlı üyeden alıntı
    10000-40000 volt mu yaw ben elektrik elektronik müh. 3. sınıfı bitirdim. daha bukadar volt u duymadım. bi yannşlık mı var ...
    Ben işletme okuyorum ama duydum

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler