ben de bu konuda kararsizim bmc mi k&n mi diye. hangisi daha iyidir ki bunlarin fiyat desen bmc neredeyse k&n in 2 kati
ben de bu konuda kararsizim bmc mi k&n mi diye. hangisi daha iyidir ki bunlarin fiyat desen bmc neredeyse k&n in 2 kati
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
kn hava filtresinden 1 numara diye biliyorum arkadasım...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
oyle olsa bmc yi 2 kati fiyata leblebi gibi satamamalari lazim
vardir bi detay kesin
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
ben hala boluda bulamadım ya bu hava filtresinden
hala daha arıyorum ama halen daha bulamadım yaw.. Geçen buldum ama karburotor girişi benim karburotoru yutacak cinsdendi
myheart , 1. mesajdaki resimde gördüğünm filtreden mi arıyorsun. Bende fazla var
öncelikle selamlar ee acaba bu açık hava filtresi honda today e takılırmı?
ben açık hava filtresini takmaı denemedim ama filtreyi koruyan platik muhafazayı söktüm ve rezil bir duruma geldi motor
kalkışı daha kötü oldu ve de acayip rahatsız edici bir ses çıkardı
önceden arabama taktığım açık hava filtresi alt devirleri öldürmüştü ama üst devirlerde daha rahat ilerliyordu
seside daha hoştu tabi arabada
ama düşük hacimli bir motora bu uygulama ses çıkarmaktan öteye gitmeyecektir düşünüyorum
ki 2000 motor atmosferik,benzinli bir arabada bile açık hava filtresi 5 hp'den fazla vermez tahminimce(ki Dynoda bakmak lazım o kadar bile çıkmayabilir hp'si)
bir uygulama işlevsel olmadıktan sonra ses çıkarıpta kendimi kandırmama gerek yok diye düşünüyorum
zaten o filtreyi yağmurdan,çamurdan saklayacak bir yerde yok scooterda
arkadaşlar bend ybr 125 var ne yapabilirim bu havafiltresi konusunda
merhaba arkadaşlar,
açık hava filtrelerinin motosiklet için olan küçük boğaz girişli tipi ve standart otomobil tipleri mevcuttur.eğer 250cc ve yukarısı için kullanacaksanız oto tipi işinizi görecektir rahatlıkla ama 250cc.den küçük hacimlere küçük tipi uygundur.ayrıca karburator çıkışı ile havafiltresi girişi arasına aparat uydurmanız gereklidir.bunu oto sanayilerdeki yedek parçacılardan uydurabilirsiniz veya nalburdan pvc pimaş boru ile de kendiniz yapabilirsiniz.emeğinize değecektir ses ve gaz açmadaki performans olarak şimdiden kolay gelsin herkese
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
spor hava filtresi taktigin zaman karbüratörün ayarini ve karbüratörün enjektörlerini yeni hava filtresine göre ayarlamak gerekmiyormu? sadece spor hava filtresi pek bir degisiklik (iyi yandan) getirecegini sanmiyorum.
Açık eksoz la beraber performans filtresini Honda cbf 150 ye taktim çok güzel oldu.Gaza tepkisi hızlandı motorun,orjinal halinden çok daha iyi şu an
selam arkadaslar...yha bende honda today 50 cc war ve ben buna açık hava filitresi takmak istiyorum şu arabalara taktıklarından bu mümkünmi münkünse nerde bulablirim bu filitrelerden nasıl olucak bi yardımcı olrsanız sevinirim..tskler simdiden
Aralarındaki farkı şöyle anlatayım;
K&N denen firma bir hata yapmış, hata öylesine büyük ki bu firmaya hiç yakışmıyor.
BMC bu hatayı yapmamış, ve hiç bir maliyet farklılıkları olmamasına rağmen daha pahalı satıyor, bu sebeple bende kazık fiyatına rağmen motoruma BMC aldım.
Peki hata nerede?
Güçlü motorlar özellikle yüksek devirlerde çok ciddi hava emiyorlar.
K&N filtrede yumuşak bir plastik kullanmış, bu emiş gücünden dolayı filtre yerinde büzüşüyor ve yanlardan filtreden muaf hava motora giriyor.
BMC filtre de ise plastik kısım değil havayla, üstüne çıkıp zıplasanız yinede esnemeyecek kadar sert.
Aslında bu fark ilk başlarda K&N kullanılmış bir motorda BMC'ye göre daha çok artı güç ve güzel ses çıkmasına neden oluyor gibi algılanabilir.
Ama bir süre sonra motor içi pislik ve toz dolacağından başınız çok ağrıyacaktır.
Ha toz pislik girsin farketmez diyorsanız boşu boşuna hiç para bayılmayın, filtresis kullanın gitsin, aynı şey...
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
toz emıyo bızım yolarımıza fazla yozık motorlara
arkadaslar sakın acık hava filitresi taktırmayın cok zararlı ben kullandığım için söylüyorum
sakın sizde kullanmayın motor fazla hava emiyor son hız düşer
yağmurlu havalarda motor yığılır 40 50 km ye mahkum olursunuz sakın denemeyi tavsiye etmem
benden söylemei
kapalı kutu filitrenizden vazgeçmeyin
ssssssssssssssssssssssüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü ünnnnnnnnnnnnnnggggggggeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiii
kanuni hussarın hava filitresi çalındı adi herifler artık buna tenezzül ediyolar
eski hava filitresinin 1 benzerini aldım fakat karbüratör ile hava filitresi arasındakı hortum hava filitresine uymuyo yeni filitre hemen hemen aynı ebatlarda baglantı noktası için ne yapmalıyım
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok tesekkürler..
.............................................
Bulunduğun şehirdeki sanayilerde hortum ve bağlantı aparatları
satan dükkanlara bir kolaçan edersen bence bulabilirsin uyan birşeyler..
Benim arabanın radyatör hortumunun orjini 45 dolardı..
Ben 10 ytl 'ye Reno 19'unkini buldun..Uydu..
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)