Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gaz yememe problemi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    arkadaşlar hayırlı geceler mondial argent scooterim var 150cc . Sorunum şu motoru alalı 3 ay felan alıyor 8 bine geldi . İlk başlarda çok seriydi gaza basınca 2 kişide olsak geri çekiyordu . Sonradan performans düştü ayara felan gittim stop ediyordu adam yaptığında çok güzel oldu . En son kendim hava ayarı yapmaya çalıştım bir nebze daha iyi oldu .
    Fakat aldığımdan beri şöyle bir sorun var . Gazı açıp çalıştırıyorum herşey normal bodrumdan çıkıyorum ilk 50 mt sonra rampa , gazı kısınca genelde soğukta oluyor belki normal hiç gaz yemiyor durma noktasına geliyor bu sonralardan oldu .
    Asıl meselem motor soğukta olsa 20 km yoldanda gelmiş olsam ne zaman stop edeyim 2 dakika sonra çalıştırayım ilk çalıştırmada çok garip çalışıyor ve 4 5 saniye gaz yemiyor motor boğularak gazı yiyor ama devir yükseldimi normal çalışmaya devam ediyor .
    Bu kısa yada üzün süreli duraklamalarda ilk çalıştırmada bunu neden yapar ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Gaz yemez tabi benzin koy :D

Motosikleti
    R25
    Bence motora cok benzin gidiyor ondandir hava ayarinin iyi yapilmasi lazim

Motosikleti
    Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gaz yemez tabi benzin koy :D
    Depoda benzin hiç bitmedi ki , yarım depoya kadar bile düşürmem yakıtı depo hep dolu böyle bir sorun olucağını sanmıyorum
    Alıntı omerbguclu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence motora cok benzin gidiyor ondandir hava ayarinin iyi yapilmasi lazim
    Cevabınız için teşekkür ederim , tam olarak aklıma böyle birşey geliyor . ya yakıt fazla hava az yada tam tersi . . Motor sıcak olsun stop edin 2 dakika sonra marşa basın gazı açın gaz boğularak yükseliyor ve devir yükseldimi herşey normale dönüyor bir sonraki stop edene kadar

kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ne istersen var
    gaz yemiyor dedigin elektirik de olabilir tam anlayamadım ama buji buji kablosu bobin degiştir yada aç bak bakalım temazsızlık olmasın nemden falan oksit yapar o adiler kesip yeniden vidalaman lazım buji kafasını falan ...
    MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
    ( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )

eren3736 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Drift - TVS APACHE 150(çalındı) - Cbr 125
    mondiallerde olağan şeyler bunlar zamanla motorun dilinden anlamaya başlayınca böyle şeyleri takmamaya başlıyorsun

3 ayda 8.000 km hemde kış aylarında iyi sürmüşsün

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Özellikle ısınınca zor çalışıyorsa sübapları sıkıdır. Gaz yememe işi alt devir hava ile alakalıdır fazla geliyordur veya manfold çatlaktır. Ama tekliyorsa ve devir artınca yapıyorsa ateşleme

Motosikleti
    Alıntı kerem999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gaz yemiyor dedigin elektirik de olabilir tam anlayamadım ama buji buji kablosu bobin degiştir yada aç bak bakalım temazsızlık olmasın nemden falan oksit yapar o adiler kesip yeniden vidalaman lazım buji kafasını falan ...
    Bujilerden kaynaklı vs olsa bu sorunu devamlı yapması gerekmezmi peki benim sorunum stop ettikten bir sonraki çalışmada kaynaklı ilk 4 5 saniye kadar oda sornası hep normal :/
    Alıntı eren3736 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondiallerde olağan şeyler bunlar zamanla motorun dilinden anlamaya başlayınca böyle şeyleri takmamaya başlıyorsun

3 ayda 8.000 km hemde kış aylarında iyi sürmüşsün
    Yani alıştık sorun etmiyorum ama çözebilirsem daha mutlu olabilirim Yok ben aldığımda 7 bin km'de idi şuan 8200 felan oldu Yağmurda felan aracımda gidip geliyorum çok aşırı kullanmıyorum motoru
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Özellikle ısınınca zor çalışıyorsa sübapları sıkıdır. Gaz yememe işi alt devir hava ile alakalıdır fazla geliyordur veya manfold çatlaktır. Ama tekliyorsa ve devir artınca yapıyorsa ateşleme
    Yok zor çalışma felan mevcut değil sabah ilk marşta olsun gün içinde çalışmalarda olsun marşa basmamla çalışması bir oluyor . Zaten evde tam kapalı oda sıcaklığında duruyor motor , işyerinde yine kapalı otoparkta. Motor ısınıncada normal çalışıyor tek dediğim çalıştıktan 3 4 saniye süresince gaz yemesinde sıkıntı var oda devri yükseltip bıraktığımda normale dönüyor bunu çözmek istiyorum . Tekleme yok ama rölanti düzensiz yükselip alçalıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

Konuyu güncelliyorum arkadaşlar sorun devam ediyor

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Karbüratörü aç temizle 2 tur yap kapat

Motosikleti
    Nasil yani biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)