tekrar bence Güncellenme zamanımız gelmişşş, 4. sayfalarda kalmış konu. Yeni üyeler okur birilerinin işine yarar belki.. sevgiler, sağlıklı günler., güvenli sürüşler
tekrar bence Güncellenme zamanımız gelmişşş, 4. sayfalarda kalmış konu. Yeni üyeler okur birilerinin işine yarar belki.. sevgiler, sağlıklı günler., güvenli sürüşler
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
bu konu önemli ve güncellenmesi gerekir bence. Ne kadar çok kişi konuyu bilirse o kadar iyi. sevgilerimle
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
Daha detaylı anlatımı bu linkte...
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=78216
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
Bende de var karpal tünel sendromu arkadaşlar. Sebebin büyük kısmı yıllarca bisiklete binmek, ardından motosiklet gidonunun vibrasyonu, en son ise uzun ameliyatlar ve uzun süreler elde alet kullanmam. EMG'de henüz ameliyat eşiğinin üzerindeyim. Aslında bu ameliyatı her ay birkaç kez yapıyorum. Umarım kendim olmak zorunda kalmam. Bazı zamanlar şikayetim daha fazlalaşıyor. O zaman biraz dinlendiriyorum ellerimi, sert hareketlerden kaçınıyorum, sanki azalıyor. Cerrahi dışında iyi bir çözüm seçeneği yok gibi.. Maalesef..
Gördüğünüz gibi mum dibine ışık vermiyor fazla..
Üç boyoz bir kola
Vallaa söylenilenleri çok şiddetli bi biçimde hissetmiştim ilk motosiklet kullandığımda..
Benim hyonun debriyajı çok sert ve güç uygulamak gerekiyor bi hayli..
O kadar çok ağrı yapıyorduki her an baş parmağımın alt kısmını ovmadan duramıyordum.. Sonrasında sol elim işemez oldu.. Yarı felç gibi sanki.. Kağıt parayı baş parmağım, işaret parmağım ve orta parmağımla tutuyorum, paraya dokunuyorum ama çekemiyorum, parayı kıpırdatamıyordum bile..
Bardak vb şeyleri taşımaktada zorluk çekiyordum..
Resmen hissizleşti elim..
Tanıdık bi ortopedi doktoru vardı.. Ayağım için gittiğimde elimide söyledim..
Anlattım durumu şimdi olduğu gibi..
Motorcu pozisyonu aldı ve "şimdi sen motosiklet kullanıyosun ya, bu elin sürekli çalışıyo, bi baskı var burda.. Bu yüzden doku zedelenmesi olmuştur, ayağına sürdüğün ilaçları eline de sür geçer bişeyin kalmaz" dedi..
İlaçları kullanmadım tabiiki Motosikleti de bırakmadım ara vermedim.. Motora binmeye devam ettim, geçti kendiliğinden..
Demekki çivi çiviyi söküyomuş
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
[B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]
@pınarr
sanırım senin el kasları güçlenmiş
o yüzden geçmiş ağrın
bende de PS2 aynı etkiyi yapmıştı
sol el başparmağım acayip kuvvetli şimdi
"kick start my heart"
Merhabalar bir süredir bende bu konu hakkında araştırma yapıyordum, motosikletle ilgili değil ama bulduğum sitede egzersiz hareketleri vardı...
belki işine yarayan olur
http://www.tupbebek.com/modules.php?...=print&sid=230
link biraz değişik ama hehehe...karpel tüne hamileliktede orataya çıkabiliyomuş
tesekkurler arkadasım guzel bılgıler
Bu konu çok önemli bir konu kesinlikle. Umarım her sürücü ciddiye alır. Bu konuda egzersiz ve destek için her zaman beni arayabilirsiniz.
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
Güncellenmesi iyi olmuş ilk motor kullanımına başlayanlarda sıklıkla görülüyor zaten..
Şuan bende olmaması iyi nadirende olsa oluyor fakat kısa süreli birşey bendekisi
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
suanda sol bilegim gerçekten kötü durumda .
pet şişe açarken bile agrıyor . ki bu motosilette menevra yaparken zor durumd bırakıyor birkaç gündür merhem sürüp ovuyorum ama bakalım ne olacak doktor yolu gözüktü bana bilgiler için teşekkürler
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
[IMG]www.mflohc.mb.ca/fact_sheets_folder/carpal%20...[/IMG]
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
sayın kumkum ve starsailer verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler.
ben 3 yıldır motor kullanıcısıyım ve bahsettiğiniz sorunlar bende yok çok şükür...acaba her hafta halı sahada düzenli olarak futbol oynamamın bir yararı olabilirmi? yani düzenli spor yapanlarda bu sinsi hastalık çıkmaz diyebilirmisiniz?
şimdiden çok teşekkürler.
Gerçekten bu konun güncellenmesi çok iyi olmuş.Açıklayaıcı anlatımın ve yardımların için teşekkürler KUMKUM. Ben de az uyuşma vardı ama el titremesi daha çoktu. Bazı zamanlarda ellerim o kadar titrerdi ki çorba içerken çok zorlanırdım. Ama okul dolayısı ile 4 yıldır motoru çok nadir kullanıyorum ve şu an sorunlar yok gibi.
Merhaba ,düzenli olarak halı sahada spor yapmanız elbette çok güzel, ne mutlu size ..)Bu konuda sadece size 1-2 nacizane önerim olacak. Belki de biliyorsunuzdur, tekrar olabilir ama bu vesilyele bilmeyen kişilere ulaşma ihtimali olur diye yazıyorum. Halı saha sporunda en büyük riskler şunlardır;
*haftada 1 yapılır genellikle, bu da sporun spor olması için gereken düzenin dışındadır, kalbin benzer çalışma ritmine günaşırı olmak kaydıyla haftada ort. 3 kez girmesi gerekir. Haftada 1 de kalan bir maç veya egzersiz , yarardan çok kalbi zorlayabilir,hele ki deparların olduğu futbol , basket, vb. maçlar kalp için minik şoklardır.
*yemek sonrasında en az mutlaka 90-120 dakika geçmiş olmalıdır. Aksi takdirde dolu mide ve devam eden hazım ile yapılan bu tip bir maç ve egzersiz bir anlamda intihardır.Kalbe aşırı zorlama verir.
Aynı durum, haftada 1 gün sabah veya akşam koşusu yapanlar için de geçerli.hele bir de terlemek için naylon giyiyorlarsa. hele bir de bunu naylon kıyafet saararak, dolu mideyle, güneş altında ve ısınma yapmadan ve haftada 1 veya daha da az yapıyorlarsa, spor yaparken öldü diye manşet atılan ama aslında sporun değil, yapanın bilinçsiz davranmasının sebep olduğu ölüm haberlerini çok okuruz.Bunu hiç birimiz istemeyiz değil mi?
Moral bozmak için yazmadım inanın ama daha bilinçli olunması için herkese okuma bahanesi olur diye burada yazma gereği duydum.
Sorunuza gelince yaptığınız halı saha sporu, elde muhtemel sorunu engellemez.Yani sizde bu sorunun olmaması, oturuş ve sürüş şeklinizin el bileklerinize bası yapmamasıyla ilgili olabilir, zaten herkesde olması beklenen değil, olabilme riski mevcut bir sorun olarak , bilgilenilmesi lazım gelen bir durumdan bahsediyoruz.
Sadece bisiklet, motosiklet sürüşünde değil, bilgisayarda mouse, klavye kullanımı, örgü örmek, yanlış iş alışkanlıkları ve taşıma şekilleri gibi, daha bir çok neden ve hamilelik dönemi gibi özel dönemler de sebep olabilir.Sadece ihmale edilmemesi gereken bir durumdur...
Size sağlıklı, sporla içiçe, mutlu günler dilerim...
QUOTE=ozzy73;1095242]sayın kumkum ve starsailer verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler.
ben 3 yıldır motor kullanıcısıyım ve bahsettiğiniz sorunlar bende yok çok şükür...acaba her hafta halı sahada düzenli olarak futbol oynamamın bir yararı olabilirmi? yani düzenli spor yapanlarda bu sinsi hastalık çıkmaz diyebilirmisiniz?
şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE]
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
http://www.expertvillage.com/video/5...-stretches.htm
BU LİNKTEN ÇOK SAYIDA CARPEL TUNNEL VİDEO İLE EGZERSİZLER VE TEDAVİ BİLGİLERİNE ULAŞABİLİRSİNİZ...
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
Bu konu sürekli hatırlanmalı, okunmalı, sorular sorlmalı, cevaplar alınmalı... beni her zmaan arayabilir mail atabilirsiniz bu konularda..
jaledural@gmail.com
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
KUMKUM.bizi aydınlatığın için çok sağol çok faydalı bilgiler bunlar .
benim bazen ayak rımda da uyuşukluk hisediyom kolarımda aynı ben her gece .
vikis diye merhem var onu kulanıyorum biraz iyi geliyor .yıllardır motor kulanıyom.ve bu uygulamayı yapıyom .
viksi sürdükten sonra çok terleniyom ve yatıyom özelikle kışın kulanıyom
Selam hızlıcesi2,
Bakın motosikletinizin modelini bilmiyorum ve kafadan atarak cevap vermek istemiypum. Ancak kesin olan birşey var, sürekli motordaysanız, omurlarınız arasında sıkışma olur , titresim, basınç, rüzgara direnç, düşme, savrulmaya direnç, merkezkaç kuvvete direnç, kask vb. ye direnç, ani durma, kalkma, dengeleme vb. her konuda... Bunlar omurlar için ciddi travmalardır.
Alltta bir link var. Bakın açın onu..
Orada omurların üzerinde gezin... C omurları 7 tane.. boyuna aittir. T omurları sırta aittir... L omurları bele.. S ise kuyruksokumu..
Motosiklette, hele enru veya racing ise C omurlarına basınç çok fazladır. Bir de kaskı ekleyin..
Linki açtığınızda sayfanın ortasındaki omurga da C omurlarına tek tek mouse ile gidin. Sağ tarafta bir beden var. sol tarafta da daha büyük bir resim. Sağdakinde her omura mouse ile dokunduğunuzda -tıklamaya gerek yok-ta nerelere kadar uzanan sinir ağına karşılık geldiğini görürsünüz.. Mesela C1 omuru tüm bedene aittir... Yani kask ile özellikle racingde ve endro da oturuşta kaskın baskı veya ağırlık yaptığı omur...http://images.chiromatrixbase.com/3d...hart/index.htm
Aşağıya inin. L omurlarına.. Bakın l4- l5 omurlarına mouse ile geli, belden ayakucuna dek olan sinirlere etki ediyor...Yani bel zaten en sakatlanan bölge. Uzun zamandır bunun savunusu ile yazıyorum ya burada zaten... karın güçlendirin mutlaka diye. beli korse gibi tutan karın... eğer bel omuru rahatsızsa ayak ucuna dek uyuşur bölge bölge.. Yatarken bu basıç yatış şekline göre değişir.. yüzüstü yatırsanız daha da kötüdür. Karın altına yastıkla yatarsanız yüzükoyun yatışlarda iyi olacaktır.. Sırt üstü ve yan yatışlarda da , bacak arasına ve diz altına yükseklik koymalıdır.Ama bunlar çözüm değildir.
Hem de soldaki resme de bakın. Her omurun üzerine geldiğinizde, o omura karşılık hangi iç organınızın etkilendiğini gösterecektir. Mesela c2 de baş bölgesi etkili.. Gözler burun.. Hani deriz ya "ah başım çoook ağrıyor" her seferinde ilaç... da nereye kadar. Asıl sorun ne peki*?İlaç ağrıyı giderir, gerçek sebebi örter.. gerçek sebep örtüldüğünde tedavi olunmaz, ve sorun gitgide artar gizli gizli... İşte burada Chiropractic devreye giriyor. Bu nedir demeyin... Of offf.. Aslında ne çok konu var... Ama kimse araştırmıyor... Ve ne kolay çözümler var.. Kimse bilmiyor ve öğrenmek istemiyor.. İlaçla sorunları bastırın, zevk alıyorsunuz diye, önlemleri almadan bilinçsiz davranın diyen birisi mi var herkesin kulağının dibinde minik bir şeytan gibi acaba...O şeytan aslında kapitalist düzenin ta kendisi.. Ticari dünya. Hastalansınlar tedavi olsunlar tüketsinler yenisini alsınlar vb vb...
ben gene duramazsam duramam... Soruları alayım bari. Belki birilerine yardımımız olur. İlgilenen birileri varsa... sevgilerimle...
Bakın mastercare diye bir aleti onun için öneriyorum zaten. Bu aletin muhakkak surette, motor kullana, bisikletci, uzun üsre direksiyonda oturan, masabaşı çalışan, darbeli spor yapan... herkesin evinde olması lazım. Bu 15 derece eğimle sizi güvenli sarkıtır. daha yüksek açılar zarar verebileceğinden uzmanla çalışmak lazımdır. ama 15 derecelik baş aşağı eğim, omurların arasındaki basıncı rahatlatır. hele bir de basit bir kaç egzersizle gerçekten çok iyi sonuçlar alırsınız.Aşağıdaki linkten okuyun inceleyin derim..
http://www.spormerkezim.com/Saglik_Y....html?Itemid=1
sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)