Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ellerdeki Sinsi Uyuşmalara Dikkat...

REKLAM ALANI
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı murathol adlı üyeden alıntı
    Sayın kumkum, 3 yıl önce gittiğim doktor, bende karpal tunel sendromu olduğunu tesbit etti. ancak cerrahi müdahelenin yapılacağı yer,sinir olunca bu konuda kim iyidir, diye araştırma yapamadım. ve bu işi askıya aldım. gel gelelimki sabahları sağ elimin, neredeyse tamamı uyuşmuş halde uyanıyorum. zaman zamanda, sol elimde kısmen uyuşukluk, hissediyorum. motor kullanırkende, çoğunlukla bu uyuşmalar oluyor. sizin bu bahsetmiş olduğunuz vucudun, hassas bölgelerini, doğru kullanma tekniklerini, öğrenmekte fayda var diye düşünüyorum. böyle bir organizasyon olursa bizi lütfen haberdar ediniz. Ayrıca karpal tunel sendromundan, kurtulabilmem için tavsiye edebileceğiniz konusunda, uzman birisi varmı? Saygılar
    Sayın Murathol,
    Evet bu cidden çok çok sinsi bir hastalıktır. Öncelikle çok geçmiş olsun demeliyim.Maalesef el ve bileklerin kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Bu da bir bilgi ve çalışma gerektirir. Temelde ise ergonominize uygun motor seçimi önemlidir. Çünkü motorda duruşunuz ve omurganız doğru pozisyonda olmadığında duruşunuz bilek içlerinize ve belinize ve hatta boyun kaslarınıza ve omurlarınıza biner...Bu konuda belli egzersizler ve doğru duruş, yani postür egzersizleri yapmak lazımdır. El bileklerinizin duruş şeklini de derhal uygun hale sokmanız lazım. Bu konuda yakında hem bu sayfalarda belli fotoğraflar koyarak bilgi vereceğim hem de kendi açacağım sitemde bilgi vereceğim.Ve hatta uygulamalı ve keyifli seminer ve toplantılarda da görüşebileceğiz. Çok çok iyi ve uzman bir doktor tavsiye edebilirim. Önce telefonla da konuşabilirsiniz. Kendisinin izniyle telefonlarını veriyorum. Dr. Can Solakoğlu -cep 0 533 522 67 44 ve OMURGA kliniği 0 216 418 18 15.. geçmiş olsun. saygılarımla...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    karpal tünel sendromunda, medikal tedavi sonrasında fizik tedavi ajanları uygulanır..eğer iyileşme görülmezse ve kas gücü kaybı mevcutsa cerrahi yöntemlere başvurulur..
    şimdiye kadar sayısız kts hastası gördüm ama hiçbiri motosiklet kullanmıyordu
    Ducatista:)

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    Kumkum çok yararlı bir üye olmaya başladı, böyle devam
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

Alıntı starsailor adlı üyeden alıntı
    karpal tünel sendromunda, medikal tedavi sonrasında fizik tedavi ajanları uygulanır..eğer iyileşme görülmezse ve kas gücü kaybı mevcutsa cerrahi yöntemlere başvurulur..
    şimdiye kadar sayısız kts hastası gördüm ama hiçbiri motosiklet kullanmıyordu
    Sayın Strasailor,
    Karpel tünel sendromu sadece motor ve bisiklet kullananlarda olur diye bir yorum yaptığım sanılıyorsa okunduğu zaman topiğim, kendimi ifade edememişim demektir. Hayır. İfade etmek istediğim bu değildi. Karpel tünel sendromu el ve bileklerine fazla yük binen veya pozisyon zorlaması, ters pozisyon duruşları ve kullanımları yapan herkeste görülebilen bir sağlık problemidir.Ev hanımlarından tutun, bilgisayar kullananlara ve hatta sürekli cep mesajı çekenlere kadar herkeste görülebildiği gibi, el örgüsü yapanlarda dahi olabilir.Bana kimse böyle bir misyon yüklemedi. Ama ben bir spor eğitmeniyim ve sağlık konusunda çok hassasım. Kendi kendime ,gözlemlediğim kadarıyla motosiklet ve bisiklet kullananların omurgaları başta olmak üzere maruz kalabilecekleri pekçok ana soruna onları bilgilendirebilmek amacıyla parmak basmaya karar verdim. İşim gereği, hamilesinden, omurga sorunu olan her meslekten insana, şişmanından zayıfına, daha sağlıklı ve sağlam bir iskelet ve kas yapısına kavuşmaları için zevkle yardımcı oluyorum. Umarım 2-3 kişi de olsa yardımımın dokunacağı insanlar olur.Bildiğim ve öğreneceğim herşeyi ihtiyacı olabilecek olanlarla paylaşacağım.. Yapıcı eleştiriniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla..

[QUOTE=Shamyl]Kumkum çok yararlı bir üye olmaya başladı, böyle devam[/QUOTE
    ne mutlu bana.. teşekkür ederim..

Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    kumkum kardeş.
    yanlış anlamadım ben seni,sanırım hatalı olan benim açıklama yapmadığım için
    kas iskelet sistemini de çok çok iyi bilirim bir fizyoterapist olarak
    ne okul ne de çalışma hayatımda motosiklet kullanmaya bağlı kts görmedim o nedenle şaşkınlığımı belirttim sadece,sanırım sembolüm yeterli olmadı.
    racing motosiklet kullananlarda daha sık görülüyordur sanırım bu durum..

bu arada seminer ve bilgilendirme projeleri de harika kumkum..
    uzun zamandır aklımdaydı ama zaman problemi malesef herşeyi ertelemeye zorluyo insanı..
    hep birlikte güzel şeylere imza atabiliriz..
    ben şimdiden varım..
    Ducatista:)

Alıntı starsailor adlı üyeden alıntı
    kumkum kardeş.
    yanlış anlamadım ben seni,sanırım hatalı olan benim açıklama yapmadığım için
    kas iskelet sistemini de çok çok iyi bilirim bir fizyoterapist olarak
    ne okul ne de çalışma hayatımda motosiklet kullanmaya bağlı kts görmedim o nedenle şaşkınlığımı belirttim sadece,sanırım sembolüm yeterli olmadı.
    racing motosiklet kullananlarda daha sık görülüyordur sanırım bu durum..

merhaba,teşekkür ederim açıklamanıza.Evet, bisiklet ve motorcularda sık görülüyor ama maalesef farkına varmıyorlar bu sebepten olduğunun.. oysa bilek içlerinin gidonda aşağı doğru sarkacakmış gibi kıvrık tutularak basınç uygulanması ve sürüş sırasındaki titreşim bunu arttırıyor..Sadece racinglerde değil, her model için eğer duruş şekli motorda omurganızın rahat etmesini sağlayacak bir pozisyonda değilse tüm yükü el bileklerine ve bele yüklemeye başlıyor sürücüler. El bileklerinin gidona tutuşu dik bile gelse, kıvrık olmasa da,oturuş dengesinde omurga doğru pozisyonu yani ergonomik dengeyi bulamıyorsa, sırt, karın, omuzlar yeteri kadar güçlü ve kontrollü değilse, vücut ağırlığı el bileklerine ,bele ve boyuna fazlasıyla binebiliyor. Chopper da olsa, endro da olsa, scooter da olsa ,cross da olsa bu böyle..Risk var.. Bilinçli olmak gerekiyor. Bugüne dek bu konuda örnek görmeme sebebiniz bence insanların bu konuda yeterli bilinçte olmaması.. Çok sürücüyle konuştum, farklı motor sitelerine baktım.. Pekçok benzer sorunu olan var ama birbrlerine sorup, cevabı gene öylesine veriyorlar. Hamlktan tutun da eldivene kadar gidiyor iş. Oysa bunu bilinçli olarak değerlendirseler doktora sorarlar ve bu konuda bilgi dağarcığına eklenir.. Benim amacım da zaten bu.. Bilgi dağarcığımıza bir -iki ekleme yapmak...
    Bu arada benzer bir amaca yönlenmek ne kadar güzel.. Desteğinize çok teşekkür ederim. Umarım yakında bu konuda bir programlama yapabileceğim. Sizi de gene yanımızda görmekten gurur duyarım. teşekkürler..
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09` cbr 125
    ellerine saglık guzel olmus yararlı olacagına inanıyorum bu saglıkla ilgili konunun.bravo

murathol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250

Karpal Tunel Sendromu

Alıntı kumkum adlı üyeden alıntı
    Sayın Murathol,
    Evet bu cidden çok çok sinsi bir hastalıktır. Öncelikle çok geçmiş olsun demeliyim.Maalesef el ve bileklerin kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Bu da bir bilgi ve çalışma gerektirir. Temelde ise ergonominize uygun motor seçimi önemlidir. Çünkü motorda duruşunuz ve omurganız doğru pozisyonda olmadığında duruşunuz bilek içlerinize ve belinize ve hatta boyun kaslarınıza ve omurlarınıza biner...Bu konuda belli egzersizler ve doğru duruş, yani postür egzersizleri yapmak lazımdır. El bileklerinizin duruş şeklini de derhal uygun hale sokmanız lazım. Bu konuda yakında hem bu sayfalarda belli fotoğraflar koyarak bilgi vereceğim hem de kendi açacağım sitemde bilgi vereceğim.Ve hatta uygulamalı ve keyifli seminer ve toplantılarda da görüşebileceğiz. Çok çok iyi ve uzman bir doktor tavsiye edebilirim. Önce telefonla da konuşabilirsiniz. Kendisinin izniyle telefonlarını veriyorum. Dr. Can Solakoğlu -cep 0 533 522 67 44 ve OMURGA kliniği 0 216 418 18 15.. geçmiş olsun. saygılarımla...
    Sayın kumkum, en kısa zamanda seminer ve toplantı, haberlerini bekliyorum. Ayrıca benim sorunuma, çözüm olarak önerinizi değerlendirip, sayın Dr Solakoğlu ile görüşeceğim. Bakalım ne diyecek. İlgi ve alakanıza Teşekkürler.

Alıntı murathol adlı üyeden alıntı
    Sayın kumkum, en kısa zamanda seminer ve toplantı, haberlerini bekliyorum. Ayrıca benim sorunuma, çözüm olarak önerinizi değerlendirip, sayın Dr Solakoğlu ile görüşeceğim. Bakalım ne diyecek. İlgi ve alakanıza Teşekkürler.

sağlıklı ve mutlu sürüşler temennisiyle...

adalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150
    Merhaba sevgili kumkum.. Öncelikle şunu belirteyim daha önce açmış olduğun "vücudumuzu ne kadar tanıyoruz" isimli topic ten ve senin verdiğin bilgilerden
    o kadar çok faydalandım ki sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Uzun zamandır çektiğim boyun ağrıları sonucunda gittiğim doktor bana boyun fıtığı teşhisi koymuş ve fizik tedavi vermişti. Tabii işler ve ihmalkarlıklar sonucu gidememiştim tedaviye,tamda bu sıralarda Kumkum arkadaş çıkageldi sitemize ve çok değerli bilgilerini bizlerle paylaştı bende onun söylediği hareketleri yapmaya başladım ve gerçekten çok faydasını gördüm.
    Tekrar tekrar teşekkürler arkadaş...

Not: Bu arada yaptığın duyuruyu gerçekten göremedim. Yeni bir paylaşım yada seminer olur ise seve seve katılırım.
    [COLOR="Blue"]TANRI, İNSANLAR UZUN ÖMÜRLÜ OLSUN DİYE BOZCAADA YI YARATMIŞ[/COLOR]

Alıntı adalı adlı üyeden alıntı
    Merhaba sevgili kumkum.. Öncelikle şunu belirteyim daha önce açmış olduğun "vücudumuzu ne kadar tanıyoruz" isimli topic ten ve senin verdiğin bilgilerden
    o kadar çok faydalandım ki sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Uzun zamandır çektiğim boyun ağrıları sonucunda gittiğim doktor bana boyun fıtığı teşhisi koymuş ve fizik tedavi vermişti. Tabii işler ve ihmalkarlıklar sonucu gidememiştim tedaviye,tamda bu sıralarda Kumkum arkadaş çıkageldi sitemize ve çok değerli bilgilerini bizlerle paylaştı bende onun söylediği hareketleri yapmaya başladım ve gerçekten çok faydasını gördüm.
    Tekrar tekrar teşekkürler arkadaş...

Not: Bu arada yaptığın duyuruyu gerçekten göremedim. Yeni bir paylaşım yada seminer olur ise seve seve katılırım.
    yararını görmene çok ama çok sevindim.. Umarım daha keyifle uzuuun yıllar motorun üzerinde güzel zamanlar geçirirsin ve çevrendeki herkesle de bu bilgileri paylaşırsın arkadaşım..Böylesi çooook güzel oluyor..
    Sadece anlatmakla olmuyor çünkü, birileri bunun faydasını gördüğü zaman ben amacıma ulaşıyorum. yapacak daha çok şeyimiz var. Motor harika bir rüya ama eziyet değil, keyif haline gelmeli..teşekkür ederim destekleyici sözlerine ve teşekkür ederim verdiğim hareketleri uygulayıp aldığın sonucu bildirerek beni mutlu etmene... güzel günler diliyorum

MaRaNtZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Bilgilendirmen için çok teşekkürler dostum...
    Saygılarımla...

Alıntı MaRaNtZz adlı üyeden alıntı
    Bilgilendirmen için çok teşekkürler dostum...

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kum kum açtığınız topicler genellikle motosiklet kültürü üzerine engin bilgiler içeriyor ve ufuk açıyor. Gösterdiğiniz çabaya teşekkürler. Duyarlı insanlar yaratma çabanıza saygı duyuyorum.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Alıntı clint adlı üyeden alıntı
    Kum kum açtığınız topicler genellikle motosiklet kültürü üzerine engin bilgiler içeriyor ve ufuk açıyor. Gösterdiğiniz çabaya teşekkürler. Duyarlı insanlar yaratma çabanıza saygı duyuyorum.
    Faydalı olabilirsem ne mutlu bana. ben de çok şey öğreniyyorum burada okuduklar sayesinde,veya okuduklarımla ilgli araştrma yapmak sayesinde. ben de çok teşekkür ederim ...

Merhaba bu konuyu tekrar hatırlatmak istedim. Önemli çünkü. sevgiler.

sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    konyu daha önce hiç görmemişim güncelleme fikri iyi olmuş..bizimle bilgilerinizi paylaştığın için teşekkürer
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

Arkadaşım yazılarına bugün rastladım ve hepsini okudum. Çok önemli bir konu olduğu kanaatindeyim. Çünkü, bu tip rahatsızlıklar ömür boyu süren rahatsızlıklar. Güncel tutulmasında fayda var..Teşekkürler..

Coşkun.

H o R o Z - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda vfr 800
    bu konuyu açtığınız ve güncellediğiniz için çok teşekkürler.
    bilinçlenmek = özgüven...
    Her horoz kendi çöplüğünde,Denizli Horozu ise,her çöplükte öter......

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    faydalı bılgıler ıcın saol.
    MT ANTALYA

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler