Yağ Tapasından Yağ Kaçırıyor
Reklamlar
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
benzin teflona zarar veriyor belki yağda verebilir adını unuttuğum tesisatçıların kullandığı ip tarzı birşey vardı vidaya onu sarıp deneyin
O ipin adı keçe.
Reklamlar
-
metrik 10 delik varsa yapacağı şey o deliği 1 mm dahaa genişletip metrik 12 ile klavuz açacak, tecrüben varsa sende yapabilirsin, al bitane metrik 12 polonya pazarından al eline makine yağını dengeli bi şekilde 2 ileri bir tur geri yap, basit iş sonra metrik 12 uygun vida bulman gerek. ALLAH yardımcın olsun o vida yalama yapmaları en iyi ben anlarım. Bir defa motor kapağı vidası 1 defa da fren diski vidası yalama yapmışlığım var
-
senolas adlı üyeden alıntı
metrik 10 delik varsa yapacağı şey o deliği 1 mm dahaa genişletip metrik 12 ile klavuz açacak, tecrüben varsa sende yapabilirsin, al bitane metrik 12 polonya pazarından al eline makine yağını dengeli bi şekilde 2 ileri bir tur geri yap, basit iş sonra metrik 12 uygun vida bulman gerek. ALLAH yardımcın olsun o vida yalama yapmaları en iyi ben anlarım. Bir defa motor kapağı vidası 1 defa da fren diski vidası yalama yapmışlığım var
Delik açtırdım dişleri sağlam vidayı sıkabiliyorsun ama motor yine yağ kaçırıyor
Sen arabaya gezmek için binersin, bizler ise motosiklete binmek için gezeriz
-
bursagsli adlı üyeden alıntı
Vidayı degistirdim bakir pul taktım ama azda olsa kaçırıyor 2 tane pul takıp deniycem
bakır değil alumınyum pul atman lazım
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
cenkito adlı üyeden alıntı
bakır değil alumınyum pul atman lazım
Onuda denedim ama nafile kafayı yedim iyicene hava sıcak ama motor yatıyor halen en son olarak ısıya dayanıklı kağıt pul aldım onu deniycem tekrar kaçırırsa civata etrafına kırmızı silikon sıkıp deniycem
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
Sorunu hallettim gibi yaklaşık 15-20 km dolandım yağ kaçırmadı inşallah kaçırmaz yardım eden etmeyen herkese teşekkürler sorunun çözümü ise 2 tane musluk contası alıp civataya geçirdim yalnız her yağ değişiminde bu contalar değişecek
-
bursagsli adlı üyeden alıntı
Onuda denedim ama nafile kafayı yedim iyicene hava sıcak ama motor yatıyor halen en son olarak ısıya dayanıklı kağıt pul aldım onu deniycem tekrar kaçırırsa civata etrafına kırmızı silikon sıkıp deniycem
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
Sorunu hallettim gibi yaklaşık 15-20 km dolandım yağ kaçırmadı inşallah kaçırmaz yardım eden etmeyen herkese teşekkürler sorunun çözümü ise 2 tane musluk contası alıp civataya geçirdim yalnız her yağ değişiminde bu contalar değişecek
http://i.hizliresim.com/pza4m0.jpg
şükür, valla çok sevindim . Konuyu sessiz sessiz takip ediyordum . İyi hadi hayırlı olsun .
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
-
oluroyle adlı üyeden alıntı
şükür, valla çok sevindim . Konuyu sessiz sessiz takip ediyordum . İyi hadi hayırlı olsun .
çok teşekkürler yeni aldığım yağ başıma dert açtı şimdi motulun keyfini çıkarıcam
-
Geçmiş olsun
-
olmaz o contalar ısıya dayanıklı değil. motoru ara sıra kontrol yağsız kalmasın
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun
teşekkürler
pcmnyk adlı üyeden alıntı
olmaz o contalar ısıya dayanıklı değil. motoru ara sıra kontrol yağsız kalmasın
hırdavatçının dediğine göre direk ateş ile temasında yanıyormuş bende denedim harbi yanıyor ama sıcak ile temasında birşey olmaz dedi tek sıkıntısı her yağ değişiminde o contalar değişecek eskisine göre yağı artık kontrol ederim teşekkürler
-
10 Ağustos 2016, 10:50
s.a kardeşim benim motoruma yeniş bir delik açıldı ama yağ akıtması kesilmedi EMS sıvı sızdırmazlık sıvısı kullandım contayı takerken üstüne o kesmişti damla kaçırmadı daha sonraki yağ değişiminde onu bulamadım yenisini almaya param yetmedi önerebileğin birşey varmı
-
10 Ağustos 2016, 11:00
Gecmis olsun benimde vida gidici gibi siyiriyor acarken hep acilmicak yakinda vida
-
16 Haziran 2017, 14:21
Geçen sene ustanın açtığı delik tapasının yüzeyi pürüzlü olduğu için musluk contası kullanmıştım. Yağını tekrar değiştirmek için açtım. Musluk contasini koydum ve sıktım. Motorla dolaştım bıraktığımda yerde yağ vardı. Motor soğuyunca biraz daha sıktım. Böyle böyle 4-5 gün yaptım. Bugün yine yağ kaçağı vardı. Yağ tapasını söktüm ve yuvanın bir kenarı koptu. Şimdi sunfix macun alıp orayı komple doldurup kurduktan sonra diş açsam olur mu. Bundan 5-6 ay önce aynı işlemi elektrikli vinç motorunun frenleme yuvası koptuğunda yapmıştım. Ve yuva halen sapasağlam
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)