selam arkadaşlar 150cc cg motosikletim var olurda yolda yakıtım biterse dizel veya sentitik tiner ile yola devam etsem motora zarar çok olurmu bu arada motor yeni rektefe ettim
selam arkadaşlar 150cc cg motosikletim var olurda yolda yakıtım biterse dizel veya sentitik tiner ile yola devam etsem motora zarar çok olurmu bu arada motor yeni rektefe ettim
şaka yapıyorsun sanırım kameralar nerede nereye el sallıyoruz :S
Onun yerine yanında benzin taşısan daha iyi değil mi?
Benzin bitince dizeli tineri nerden buldun dizel varsa benzinde vardır heralde.dizelle calışmaz tinerlede motor fazla gitmez.piston kırılır.
Senin için Tiner benzine göre daha mı ulaşılabilir durumda ?
tiner mazot ve metil alkol koy iyice karıştır 30 dakka beklet.töbe töbeee millet taştaş yapıyor bizle yaa
Rakı koyman daha yararlı olur motora tavsiye ederim.
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
yorumlara ne güldüm lan ... yok işe yok fanta
Bütün bunun yanında hep düşündüm. Tut ki cidden bitti yakıtım. Araba olsa sağa park et kitle, sonra da yürü benzinciye. Açıkçası otoyolda rastgele sağa bırakıp kitleyip motoru gitmeye korkarım, gelince yerinde yeller eser diye.
Ha diyeceksin ki yakıt lambası niye var. Başıma geldi diye söylüyorum arabamda... çeyrek depo benzinim var diye gösterirken çat diye benzin bitti kaldım yolda. yakıt deposundaki sensörler bozulmuş. Aksilik bu ya, tut ki yedek depoyu da yemişim. En azından teorik olarak hazır olmamız lazım bu gibi durumlara.
öyle demeyin, mazotu olmayan yakıt istasyonu görmedim ben. bizim buralarda şehirler arası yollarda (ege) bir defa 3 - 4 tane ard arda girdiğim istasyonda sadece lpg ve mazot vardı. böyle bir durumda otostop ile benzini olan bir istasyona kadar gidilir, otostop ile motora geri dönülür.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
Benzin deposunu açıyorsun. İçine işiyorsun. Sonra yola devam...
Hocam şakaysa çok komik, ciddiysen hiç komik değil.
Yedek depoda yakıt bitse bile depo kapağını açıp durduğun yerde motoru sola yatırabildiğin kadar yatırıp musluk tarafına kalan benzinleri toparlayıp jikle çekik vaziyette 2-3 km daha yol yapabilmen mümkün. Ancak dikkat et de karbüratör benzin akıtıyo falan olmasın. Karbüratör tahliye musluğum delinmişti. Benzinim bitti, yukarda yazdığım yöntemle deponun dibinde kalan benzini de boşa akıtmış oldum. Dikkat etsem de tahliye hortumuna düğüm atsam 2-3 km götürürdü benzinliğe kadar.
şaka değil benzin istasyonu 25 km uzak demir doğramada çalışıyom tiner var
mazot ise kamyonetten çekerim de çalışırmı
Yağ yerinede zeytinyağı koy devam et.
sen tineri al kokla biraz ki zaten kokluyon galoba mazotada hic bulasma kafasi yok fazla cigerini cok yakar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)