Bir Mondial MCT 250 Hikayesi DEBRİYAJ BALATASI DEĞİŞTİRMEK YAZ GELİYOR ...
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Güzel paylaşım, fakat ince yağ yaz için değil kış içindir. Yazın yağın geç ısınması, yani kalın olması daha önemlidir. Su soğutmalı motorlarda bu önemli değil fakat hava soğutmalı motorlarda yağlar yazın daha kalın kullanılmalı. 10w 50 ya da 15w 40 istanbul şartlarında yaz için uygundur. Kış için ise daha ince yağlar, genellikle 10w 40 tercih edilir, daha inceside kullanılabilir tamam.
-
-
Hocam sen mevzuyu tamamiyle yanlış anlamışsın. Öncelikle motosiklete her yağ konulmaz ve sadece motosikletler için kullanılacak yağlar vardır motul castrol gibi markaların onlar kullanılmalı. Arabalara ya da başka motorlara kullanılan yağlar motosiklet için zararlı. Bunu büyük bir firmanın araç bölümünden sorumlu biri söylemişti. Ben de bu tecrübeden dolayı castrol un dışına pek çıkmam. 10w 50 kullandım geçen yaz, motor geç ısınıyordu, ve geç şişme yapıyordu. 10 40 kullandığımda ise 20 30 km sonra motorun sesi değişiyordu. Ha birde titan marka yağ vardı, ondan da çok memnun kalmıştım 1lt 15 lira fakat hakkını verdi. Motosikletlere asla arabalar için kullanılan yağları koymayın, arabaların su soğtması var, bizimkilerin yok birde böyle düşünün
-
Arkadaşlar bendede bisan roadstar 250 var debriyaj balatasını gecen hafta değiştirdik fakat motosiklet ani sert kalkişlarda balata kaçıriyor. Nedeni nedir acaba yanliş bir şeyde yapmadık.
-
Güzel konu tebrikler Diğer marş dişli değişimini de bekliyoruz ..
-
aynı anlatımla sübap ayarı da bekleriz elinize sağlık
-
ahmetx adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bendede bisan roadstar 250 var debriyaj balatasını gecen hafta değiştirdik fakat motosiklet ani sert kalkişlarda balata kaçıriyor. Nedeni nedir acaba yanliş bir şeyde yapmadık.
aynı sorun bendede baş göstermişti sana tavsiyem YAYLAR - DEBRİYAJ SEPERATÖR KAPAĞI VE 4 CİVATASINI YENİLEMEN ÇÜNKİ BU NAMUZSUZ LAR ZAMANLA ESNİYOR CİVATALAR YAŞLANIYOR KAFALARI KOPAR KAPAK ESNİYOR VE SIKILMASINI KONTROL ET YANİ ELİN ANAHTAR TUTUYORSA BUNU KENDİN YAPABİLİR SİN 4 YAY BİR KAPAK TAM ADI SEPERATÖR KAPAK VE 4 CİVATA YANİ VİDA BUNLARI YENİLEDİN SIKTIN DÜZGÜN EŞİT YİNEMİ BEN KENDİMİ SALIYORUM DİYOR KOMPLE ALIYORSUN TAS BASKI FLANS FALAN
BAK LİNK
https://www.bizimmotor.com/bisan-roa...aj-komple-2243
BUNU ALIYORSUN TEMİZLEMİŞ OLUYORSUN SIFIR OLUR YANİ AMA İLK KAPAK FALAN DEĞİŞTİREBİLİRSEN İYİ OLUR UCUZA KAPAYA BİLİRSİN AMA PARAN VARSA SIFIRLA KİM BİLİR KİMLER BİNDİ O MOTORAÖYLE DÜŞÜN.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:36 ----------
senolas adlı üyeden alıntı
Hocam sen mevzuyu tamamiyle yanlış anlamışsın. Öncelikle motosiklete her yağ konulmaz ve sadece motosikletler için kullanılacak yağlar vardır motul castrol gibi markaların onlar kullanılmalı. Arabalara ya da başka motorlara kullanılan yağlar motosiklet için zararlı. Bunu büyük bir firmanın araç bölümünden sorumlu biri söylemişti. Ben de bu tecrübeden dolayı castrol un dışına pek çıkmam. 10w 50 kullandım geçen yaz, motor geç ısınıyordu, ve geç şişme yapıyordu. 10 40 kullandığımda ise 20 30 km sonra motorun sesi değişiyordu. Ha birde titan marka yağ vardı, ondan da çok memnun kalmıştım 1lt 15 lira fakat hakkını verdi. Motosikletlere asla arabalar için kullanılan yağları koymayın, arabaların su soğtması var, bizimkilerin yok birde böyle düşünün
Partikül filtre varmı yokmu diye sorar yağlar genelde ve hava soğutmalı motorlar için motor yağı diye birşeyde satılmıyor bir makine öğrencisi olarak en basit bilgi yüksek devir ince yağ düşük devir kalın yağ mantığı var
Birkaç araştırma sonucunda şu sonuca vardımki çinliler bile bunun ısındıgını anlayıp aynı blok motora yağ soğutucu takmış eyer satmazsam yaz sonu durumunu inceleyip bir yağ soğutucu ekleyip bakacagım yoluma .
yağ olarakta kafamda şuan 0-40w mobil 1 var
MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )
-
10w40 Shell Helix Motosiklet yağı 17TL, daha ne olsun kamyon yağı kadar ucuz neredeyse
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler