Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Birden bire stop etti...!!!Hiç bişey anlamadım...

REKLAM ALANI
    maxx75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PIAGGIO X9 250 EVO'06
    arkadaslar forumu katılmasam bile takip ediyordum ama bugun size dün yasadıgım bi olayı anlatmak istiyorum.elinizden geldigince yardım ederseniz sevinirim.motorumun zaten bi hız sorunu wardı 60 dedimi sisiyo kalıyo daha yukarya cıkmıyo.ama simdiki sorun bu degil.tam evin yolunu tutmustum ki motor birden tuhaflasıp stop etti.yol kenarında bi 10 dakka bekledikten sonra(10 dakika icinde bi kac kere marsa bastım) yine calıstırmayı denedim guc bela calıstı .Bi 30 mt.gitti gitmedi yine stop etti.bi kac kere aralıklarla marsa basmayı denesemde ilk marsta sannnkkii alacakmıs gibi oluyo ama nafile (bu sadece ilk mars için gecerli)ve sonunda o 150 kiloluk bas belasını eve kadar itmek zorunda kaldım.sorun hala devam etmekte.bir kac seyden supheleniyorum ama sizinde su bas belasını calıstırma onerilerinizi bekliyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    22somer22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200NS
    bence yağını bi kontrol et.
    eğer yağı bittiyse sende bittin demektir.
    motora elveda
    umarım bişeyi yoktur.
    bide karbiratörü ve hava filtresini temizlet
    Başladığı Yerde Biter Tüm Yolculuklar

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Motorun profilinde yazanmı? Motorunda anormal bir sıcaklık hissediyormusun?Marş basarken marş motoru zorlanıp sıkışır gibi oluyormu?Yağı ve bakımları tammı?Motorunun daha öncede hız sorunu olduğunu söylüyorsun,motorundan vuruntulu-şakırtılı bir ses geliyormu vb.
    Birde kendini tanıtırsan iyi olur.
    Yinede hoşgeldiniz.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

halilertan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono Factory
    ihtiyar doğru söylüyor detayları ver bir de sen neredesin onu söyle ki sana yerdımcı olabilecek insanda bulalım, yoksa baş belan seni takip eder, final destination filmine dönersin
    let it be

yarışçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda-cg+mz+cbr125+R1
    arkadaşım senin motorunun ufak bir sorunu var ama bilene tabiki
    BUJİNDE VEYA BİR ELEKTİRİK PROBLEMİN VAR AMA SEN BİZE SORACAĞINA EN YAKIN BİR USTAYA GİDERSEN DAHA İYİ OOLUR şimdiye kadar olmuş bile kendine iyi bak tamir konusunda biraz bilgilen derim

maxx75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PIAGGIO X9 250 EVO'06
    arkadaslar ilginiz icin tesekkur ederim oncelikle.ben bahcelievler tarafında oturuyorum.zaten bu olayda b.evler dolaylarında oldu.motorum profilimde yazan motor.yagında bi sorun yok.ihtiyar marsta bir sıkısma oluyormu demiş. evet war ama anormal bi ısınma hissedemedim ben.aslında bn bunun motorunu daha yeni yaptırdım ama adii herif nasıl yaptı bilmiyorum.motor yapıldıgı günden beri sorun cıkarıyo.ilk gun alıdım geldim motoru ertesi gün calısmadı.yine werdim yapılsun diye 2 ay motor kaldı o adamda (zeytinburnu)gitmiş motora 17 mA lık akü takmıs 2 gun o aku dayandı yine bitti.en sonunda camlıkahvede bir motorcuya werdik konjektorunu degistirdi sorun ortadan kalktı.Ama daha motor yapılalı 3000km anca oldu hem gitmiyo hemde boyle salak sorunlar cıkarıyo.o adama tekrar goturecem kesinlikle ama motorun neden calımadıgını ogrenmek istiyorum.ihtiyarın dedigi gibi ikl yapıldıgı gunden beri marsta bir zorluk war.ama yagına baktım yagında bi sorun yok duruyo

he arkadaslar bi de sunu belirteyim ilk mesajımda yazdım bi kere calıstırıp bi 30 m. kadar gittigimi.O calıstırma esnasında motoru ayaktan indirdigimde de stop etti

arkadaslar hic cevap yamadınız ama ben yine devamını getirmek istiyorum.bugun motoru soktum biraz bakındıktan sonra karbüratore giden benzin hortumunun hava yaptıgını fark ettim motoru calıstımayı becerdim ama hava yapan yere gelince motor stop ediyo.buyuk ihtimal bundandır diye dusunuyorum.Birde karburatore giden bir hortumun daha yerinden cıkmıs oldugunu fark ettim.bu hortumda motor calıstıgında hava veriyo.pazar günü bu sorunları giderecegim.sizce sorun bu soylediklerimden olabilirmi aklınıza yattı mı????

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Tam böyle işte.Ellemeden,kurcalamadan hiç bir şeyi tanımlayamazsınız.Elinizle hissedip aklınızla yorumlayarak sonuca varabilirsiniz.Kurcalamanız neticesinde öğrenebileceklerinizin bedeli,bozulma halinde çıkabilecek maliyetten az değildir.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Alıntı maxx75 adlı üyeden alıntı
    arkadaslar forumu katılmasam bile takip ediyordum ama bugun size dün yasadıgım bi olayı anlatmak istiyorum.elinizden geldigince yardım ederseniz sevinirim.motorumun zaten bi hız sorunu wardı 60 dedimi sisiyo kalıyo daha yukarya cıkmıyo.ama simdiki sorun bu degil.tam evin yolunu tutmustum ki motor birden tuhaflasıp stop etti.yol kenarında bi 10 dakka bekledikten sonra(10 dakika icinde bi kac kere marsa bastım) yine calıstırmayı denedim guc bela calıstı .Bi 30 mt.gitti gitmedi yine stop etti.bi kac kere aralıklarla marsa basmayı denesemde ilk marsta sannnkkii alacakmıs gibi oluyo ama nafile (bu sadece ilk mars için gecerli)ve sonunda o 150 kiloluk bas belasını eve kadar itmek zorunda kaldım.sorun hala devam etmekte.bir kac seyden supheleniyorum ama sizinde su bas belasını calıstırma onerilerinizi bekliyorum
    mars atesleme kisa devre olmus olabilir.Ayrica Katolog disindaki kullanilan motorsiklet yaglari motoru kilitler.temizlemesi zor(Pismaniye Sekline giriyor Motor aksamlari)..motorun teknik arizalar(el kitabini okuyunuz)buji ve Catlama Porselen vArmi! kaplolari bakiniz,Aku durumunuz (kac yasinda Motorunuz)Carburatorunuz batlamasin(Silindir)Service Gosteriniz Sonuc AlamazsaniZ.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler