Denemedim ama 94 yılından beri babam sürekli araba üstünde kamyonlara koyulan yeni yağ çabuk karardığı için motor bloğunu mazot ile temizliyorlarmış yaklaşık 6000 km önce motor bloğuna mazot koyduk çıkan mazot simsiyah tı motor içindeki mazotu iyice boşalttıktan sonra yeni yağ ekledik yağ hemen kararmadı
Hocam bi forumda daha okumuştum sanırım. Yağ ekler gibi biraz mazot ekleniyor, yağa karıştıktan sonra boşaltılıyor. Mazot motorun içindeki tüm pislikleri akıtıyor. Bana pek mantıklı gelmiyor çünkü silindir içinde kılcal çizikler bile varsa yağ kalıntıları o çizikleri kapatır. Mazot ta tüm yağı sökeceği için belki sorun çıkarır. Motorun içinden pek anlamam ama bence mantıklı değil. Öyle olsa tamirciler o yolla para kazanmanın bi yolunu bulurdu. Motor içi yıkama falan derken bi şeyler yaparlardı
mazotla yapma merak ettiysen anlatayım ilk olarak yağı boşaltıyorsun sonra 1 litre mazotu kartere boşaltıyorsun motorun acil durdurma düğmesi kapalı(motor çalışmayacak) olacak şekilde motoru çalıştırma butonuna 4-5 kere basıyorsun sonra mazotu karterden iyice boşaltıp istediğin yağı ekle ben 6000 km önce yaptım ama önermiyorum
mazot yerine ucuz bir yağ al motora koy 10-15 km yol yapıp ucuz yağı boşaltıp yeni yağı ekle
motor yağının kararması iyidir zaten kararmıyorsa o zaman kork
Sen arabaya gezmek için binersin, bizler ise motosiklete binmek için gezeriz
ÖYLE YAPMAYI DÜSÜNÜYORUM FAKAT BU ÜRÜNLER FAYDA SAGLARMI ACABA VİDEODA GÖSTERİLEN DOGRUMU
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)