Kış geldi, aküler bozulmasın
Reklamlar
-
31 Aralık 2015, 15:16
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
demek ki kolay kolay bitecek gibi değil.
o yüzden bence sıkıntı olmaz.
haftada bir 10 dakika rölantide çalıştırırım, zaten en fazla 2-3 hafta yatar motor,
bi haftasonu alır 1-2 saat gezer yine bırakırım garaja
Sıkıntı olmadığı sürece dediğiniz doğru iken ufak sıkıntılarda akü hemen yan çizebiliyor Sizin ..."zaten en fazla 2-3 hafta yatar motor,bi haftasonu alır 1-2 saat gezer yine bırakırım garaja..." durumunda zaten akü dolacaktır, ancak o "...haftada bir 10 dakika rölantide çalıştırırım.." kısmını yapmasanız da olur, hatta yapmasanız daha iyi olur, ondan bahsediyorum: TAbi sizin motorunuz, sizin keyfiniz, en iyisini siz bilirsiniz.
İyi yıllar.
Reklamlar
-
31 Aralık 2015, 15:37
arda4 adlı üyeden alıntı
Alternatör yani motosikletin elektrik üreteci doğrudan kranka bağlı, yani motor çalıştığı zaman alternatör de çalışır aküyü şarj eder. Ha şu var daha yüksek devirde daha fazla elektrik üretilir aküyü şarjı daha kolay olur.
Bundan dolayı sürmek gerek denmiş olabilir. ama alternatör kranka bağlı.
öğrenmiş olduk
Youtube Kanalım -- Youtube.com/bilemir1
-
31 Aralık 2015, 16:15
Thermosifon adlı üyeden alıntı
jel akünün bakımı nasıl yapılır arkadaşlar.Bunun konusunu da sabah açıp akümün fotografını yüklemiştim yardımcı olabilir misiniz.
Senin akünün bakımı olmaması lazım. Şarjı %100 civarı olsun, sorun olmaz. Bir de aklında çok takılıyorsa aküyü söküp eve dükkana bir yere koyabilirsin
-
31 Aralık 2015, 16:17
maktama adlı üyeden alıntı
Sıkıntı olmadığı sürece dediğiniz doğru iken ufak sıkıntılarda akü hemen yan çizebiliyor
Sizin ..."zaten en fazla 2-3 hafta yatar motor,bi haftasonu alır 1-2 saat gezer yine bırakırım garaja..." durumunda zaten akü dolacaktır, ancak o "...haftada bir 10 dakika rölantide çalıştırırım.." kısmını yapmasanız da olur, hatta yapmasanız daha iyi olur, ondan bahsediyorum:
TAbi sizin motorunuz, sizin keyfiniz, en iyisini siz bilirsiniz.
İyi yıllar.
hocam size özel mesaj attım bakar mısınız?
-
31 Aralık 2015, 16:20
maktama adlı üyeden alıntı
Sıkıntı olmadığı sürece dediğiniz doğru iken ufak sıkıntılarda akü hemen yan çizebiliyor
Sizin ..."zaten en fazla 2-3 hafta yatar motor,bi haftasonu alır 1-2 saat gezer yine bırakırım garaja..." durumunda zaten akü dolacaktır, ancak o "...haftada bir 10 dakika rölantide çalıştırırım.." kısmını yapmasanız da olur, hatta yapmasanız daha iyi olur, ondan bahsediyorum:
TAbi sizin motorunuz, sizin keyfiniz, en iyisini siz bilirsiniz.
İyi yıllar.
enjeksiyonlularda 1 ayda çalışmasa sıkıntı olmayabilir, ama karbüratörlü ve hava soğutmalı motorlarda uzun süre çalışmayınca ilk çalışmada sıkıntı olabiliyor.
-
Birisi konuya tam olarak açıklık getirebilir mi aralıklı olarak motorsikleti çalıştırmak aküyü şarj eder mi yoksa illa hareket mi ettirmek lazım. Şarj dinamosu nerde acaba
-
-
2 hafta kadar motora binmemiştim bu hafta motora bineyim dedim ama akü bitmiş çalıştıramadım daha sonra ayak marşı ile çalıştırdım 3 yere gittim gittiğim 3 yerde de kontağı kapattığım için düğme ile çalışmadı tam bir rezillikti 2 gün sonra aküyü söktüm meğerse akünün suyu bitmiş aküye suyu koydum motoru yine ayakla çalıştırdım artık bir yerden dursam bile motor düğme ile çalışıyor aküyü 1-2ayda bir kontrol etmek lazım
-
Enjeksiyonlu makineyi ayda 1 çalıştırdım. Akü bitti şimdi çalışmıyor. Geçen kış sıkıntı çıkarmadı. Kışın mutlaka hafta da 2 defa 5 dk çalıştırın
-
Arkadaşlar imkanı olan akıllı şarj aletlerinden alsın, zaman zaman 24 saat şarjda tutsun en güzel koruma ve kötü sürpriz engelleyici o yani.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)