motorun gaz almamasi ve ben
Reklamlar
-
Selam.
Su karli gunlerde motoru parka biraktim. 3 hafta falan calismadi tabi alet. Sidi calistirmayi denedim sonuc olumsuz. Aku mu bosaldi acaba dedim, vurdum bi kac kere. Motor yokus asagi giderken calismaya basliyor ama sonra kendi kendine gaz almiyor. Gazi vermem ya da vermem etkisiz oluyor. Bisilerin tikanmis olma ihtimali ya da sorun ne olabilir?
danke
i\'m not lazy i\'m just resting before i get tired.
Reklamlar
-
motorunu vurdurma zarar verir.motorun aküsü boşalmış, söküp şarja ver.taktıktan sonra biraz uzun süre ve çok kez marşa basman gerekebilir ama sabır, çalışacaktır.jikle çekmeyi unutma.çalıştıktan sonra 5 dakika falan bekle motor iyice kendine gelsin.soğukta böyle oluyo çalışmak istemiyo bu aletler
-
bu geçtiğimiz kar dan sonra benim akü de öldü
yenisni aldım
şarza ver ama eski ise o da işe yaramaz
Durdurun dünyayı müsait bir yerde inecek var
-
Ama soyle bi durum var. Yokusasagi mesala motor calismaya basliyor vurdurunca, o ara gaz vermem biseyi degistirmiyo hic gaz almiyor. yokus bitincede motorda duruyor. Gene akumudur dersiniz?
-
Sanırım senin problemin sadece aküyle sınırlı değil. Bir motorlu araç uzun süre çalışmadan durduğunda karbüratör içinde kalan az miktardaki benzin "bayatlar". Bu süreç sonucunda benzin içindeki çeşitli maddeler birleşerek sakızımsı bir tortu bırakırlar. Bu tortu çoğu zaman çıplak gözle tespit edilemeyecek kadar incedir, ama karbüratör memeleri ya da enjektör kanalları gibi ince geçitleri tıkamaya da yeter. Yapman gereken karbüratörü söküp yakıt memelerini basınçlı havayla temizlemeye çalışmak. Ancak sakın iğne ya da tel sokmaya çalışma, sadece basınçlı hava kullan. Büyük ihtimalle bu işlem sorunu çözecektir. Bunu önlemenin en iyi yolu kışın yatırsan bile motoru en az haftada bir çalıştırmak. Bu belki aküyü kurtarmaya yetmez, ama yağ ve yakıt sirkülasyonu sağlar.
-
Akünün bitip bitmediğini anlaman çok kolaydır, kontağı açıp kornaya basarsın düüüüüüt diyorsa ya da marşa bastığında marş motoru sorunsuz çalışıyorsa akünde sorun yok.
Madd doğru söyler. Bence de senin sorunun akü değil ya da sadece akü değil. Karbüratör tıkanmış olabilir (madd ın dediği nedenlerden dolayı) ancak karbüratörü sökmeden önce daha kolay olan önce bir bujini ya da bujilerini kontrol et derim.
Ayrıca uzun süre kullanmadığın motorunun benzin deposundaki benzin içindeki tortular da dibe çökelmiştir muhtemelen, eğer musluğunu (varsa) kesinlikle yedek depoda kullanma, dipte birikmiş olan tortular direk olarak karbüratörüne gider.
Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges
Something lost behind the Ranges. Lost and waiting for you. Go!...
-
Eyvallah, asil sorun akuymus. Arkadasin arabasindan cektik. Ama sonrada bakima soktum aleti zaten.
-
sakalımız yok ki dinletelim!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler