Vites Değiştirirken Gelen Tık Sesi
Reklamlar
-
Arkadaşlar, Aprilia Pegaso kullanıcısıyım.İlk motorum olduğu için sanki bir gariplik varmış gibi hissediyorum.Zaten şuan ehliyete yazıldım belli bir süre kullanmayacağım motorumu, fırtınada yatmış sol aynası kırıldı, serviste uzak olduğu için bu şekilde kullanmamaya karar verdim.Ehliyetimi 1 aya kadar alabileceğimi söylediler ondan sonra servise götüreceğim(RSV motor-Yetkili servis).Birkaç ufak eksikleri var, yağ tıpasından yağ damlatıyor küçük küçük, ön amortisör keçeleri değişip sıvılar yenilenecek.Arka fren iyi değil.Aldığımdan beri gözümle bütün bakımlarını yaptırmadığım için içim rahat değil.
Ana sorunum ise 1.vites biraz dişli tık diye bir ses geliyor 2 ve 3'te de tık diye bir ses geliyor 4 ve 5 te bir ses gelmiyor, ancak 1 ve 2 vitesler de çok sert geçişler.Çok ça pinpirikliyim bilmiyorum belki bundan dolayı rahatsız oluyorum.Aklıma yağ damlattığından dolayı yağı azalmış ve bundan dolayı vites geçişlerinin sertleştiği geliyor, tahmin ve önerileriniz nelerdir, bütün motorlarda böylemi yoksa sadece benim motorumda mı bu ses geliyor?
Debriyajın iyi ayırmaması da ihtimal dahilinde olabilir mi?
Reklamlar
-
O ses hepsinde oluyor babacim, ne alirsan al duyucaksin hatta bazi motosikletlerde mesela eski ducatilerde gormustum sanki sanzuman parcalanmis gibi geliyor o ses
-
Özellikle motor sogukken daha şıddetli gelir o tık sesi zamanla alısırsın
-
4 ve 5te motor sesinden duymuyorsun ;)
-
Sadece ses gelse iyi birde 1 den 2 ye alirken bazen bosa dusuyor bosuna gaz veriyorum acaip sinirime dokunuyor😡
-
Hepinize teşekkür ediyorum cevaplar için.Benim motorda boşa geçme sorunu yok ve vites geçişleri şıkır şıkır.Demekki bütün motorlar böyleymiş benim pimpiriklenmem.Araba için gittiğim ustalarda sen böyle nasıl yaşıyorsun diyorlar, ama böyle yaparak iyi yapıyorsun sorun yaşamazsında diyorlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)