Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Twister hakkında

REKLAM ALANI

Motosikleti
    seyahat,sinema
    Selam dostlar.
    Hondanın twister 250 motorunun geçen yılki fiyatı 5540 ytl civarındaydı.Beygir gücü 24 tü.Torkuda 6000/dk da 24.3 nm idi.Bu yılki modelde fiyat 6300 ytl olmuş.Beygir gücü 20 ye düşmüş.Aynı zamanda torkuda düşmüş.Merak ettiğim,fiyat artığına göre acaba bu motora ne gibi bi artı eklemişlerdir.Yoksa sürat mi artırdılar.Eski model 140 falan yapıyordu.Ben bu motoru almak istiyordum.Şimdi zam gelmiş.Keşke geçen yıl alsaymışım.Modelin adıda değişmiş.CBF 250 olmuş.Arkadaşlar,bu konuda bilgisi olan veya düşüncesini paylaşmak isteyenlerin cevaplarını bekliyorum.Herkese kazasız günler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    ya mantık olarak bence pahalı ve birde 125cc lerle 130-140 yaparken ben 250cc alıyorsam en 160 yapsanı beklerim ve hiç olmazsa yeni modelin önüne güzel bir kafa grenajı atabilirlerdi diye düşünüyorum
    ERASER WİLL COME BACK

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    KV 250 AGUİLİA
    Bu mesele benim de dikkatimi çekti. Bende de Twister var (3 ay önce aldım). Benim alış fiatım 5.750 YTL ama plakasız olarak aldım. Yeni modelle arasındaki güç ve tork farkına. Aslında motorun teknik özelliklerinde bir değişiklik yok! Sadece eksos sistemine yapılan ilaveler bu güç kaybına sebep olmuş diye düşünüyorum. Avrupa standartlarına uygun emisyon oranları için katalitik konventör veya benzeri bir şeyler ilave edilmiş... sanırım söz konusu kayıplar bu nedenle ortaya çıkmış olabilir. Bir de şu mümkün: Daha az tüketim amacıyla karbüratör memesi inceltilmiş olabilir. Sürat meselesine gelince: 125 cc bir motorla normalde 120 yi geçemezsiniz. Zaten 90 dan fazlasına teknik açıdan uygun değillerdir. 250 cc bir motor için 140 çok uygun bir hız. Üstelik bu hızı fazlasıyla aşma şansınız var çünkü bir çok kullananla görüştüm, 160 şı rahat buluyor diyorlar. Aslını isterseniz ben bu hızı denemem bile. Madem fabrika verisi 139 km. 140 km.yi aşmak motora zarar verebilir. Şunu hemen ilave edeyim: Fiyat olarak hala uygun ve kaliteli bir motor. Benim hiç bir şikayetim yok!
    ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!

halilsavas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    transalp/SYM joyride
    Size katılıyorum Kemel bey bende bir aydır kullanıyorum.Sanıyorum avrupada üretilmeye başlanınca maliyeti yükselmiş olabilir makinada hiç fark yok.
    savaş

Yeni modelde dikkatimi çeken bir unsurda "hava soğutmalı" ibaresi oldu, yağ soğutmalıydı CBX, bunda da varmı bilmiyorum teknik özelliklerine yağ değilde hava soğutmalı yazılmış...
    ........Sanıyorum avrupada üretilmeye başlanınca maliyeti yükselmiş olabilir makinada hiç fark yok......
    Yeni twisterlerin doğum yeri neresidir, Brezilya değilmi!!???
    I´ am not an angel but I´ am not as dirty as an angel too...

erkutgurun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Twister'e her zaman bayilmisimdir. Keske para olsada 2. motor olarakda onu alabilsek. Sayisal oynamaya devam..

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    6 Küsür milyar bu makineye çok.O fiyata 500cc lik canavar gibi ikinci eller bulunur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler