O subap nasıl o hale gelmiş ya???
O subap nasıl o hale gelmiş ya???
ben olsam, o kuru kafa maskesinden far yapardım..
gelişme var mı diye sürekli bakıyorum bekletmeyin yau
olur olur bundan da güzel bir şeyler çıkartırsınız siz
takipteyiz.biz
Feci bir takip içindeyim merakla izliyoruz!!!
İlerleme tabi ki var arkadaslar. Pek ilgilenen oldugunu dusunmedigimden asamaları birbir yazıp resim yuklemek ile ugrasmayayım, bitince dıs cekimleri yapıldıktan sonra 9-10 resimle gecistiririz diyordum
Yarın canlandıralım o halde buraları.
Bu sitede sizin çalışmalarınızı takip eden sessiz bir çoğunluk var. Saygılar
Malesef sureci cok fazla fotograflamamisim ama yine 20 tane bulabildim.
Gectigimiz hafta mekanik aksam icin verdigimiz siparisler elimize ulastı. İclerinden yag filtresi, debriyaj diski ve egzost valfi yanlis geldigi icin tekrar degisime yolladik.
Ozenle temizlenen parcalar toplanmaya hazir. Kac litre benzin, kac kutu balata temizleyici gitti sayamadim
Bu da stück
Parcalar puzzle edası ile bir araya gelmeye basladi
Bu arada oldum olasi motosiklet ustalarina guvenemedim. Bu ise girdikten sonra nedenini daha iyi anliyorum. ( İsini hakkıyla yapan ustalara degil elbetteki lafım ) Bu motosiklet daha onceden revize edilmis, motoru sıfırdan yapılmıs (!)
Bizzat sahit oldum ki motosiklet cesetten beterdi. 23 yıldır el degmemis ve artik vadesini doldurmus parcalari vardı. Asagidaki resimde devirdaim rodu olarak adlandırabilecegimiz bir parca goreceksiniz. Milin ortası fena halde deforme olmus ve su kacagi yapıyor. Daha once bu motosiklete mudehale eden ustalardan birtanesinin buldugu cozum ise tahliye deligini pacavra bir bez ile tıkamak.
Bu parcayı temin edemedigimiz dolguya gonderip sonra da taslamaya goturduk ve kotu bir scilik ile teslim aldık.
1 saatlik ince iscilik sonunda parcayı uygun hale getirdik.
Bu arada yaklasan sezona hazırlık icin snowboardlarımızın wax ve bakımlarını da aradan cikarttik
Airbrushtan da uzun bir sure ayrı kaldım. Gecenlerde kask uzerine biraz pratik yapayım derken soyle bir sey cikti ortaya
Motoru tamamen kapattık ve 3.8 lt Motul yag ile besledik. Mars motoru ve sarj dinamosunu da baglayip merakla bekledigimiz kompresyon oranlarını olctuk.Sonuc mukemmel ! Tum silindirlerde aynı orana ulastik ve strecleyip sase ve fairing denklemine gectik.
Sase uzerinde gereksiz ne kadar parca varsa kesip guzel bir duzlem elde ettik. Fairingi yerlestirip kuyruktaki fazlaligi alabiliriz artık.
Kuyruktan 10 cm kadar kesilip acilari ayarlandi
Orjinal sasesine ilave olarak hem saglamlıgı arttıracak hem de fairingin altından dolanarak guzel bir gorunum verecek bir ekleme yaptık. Bu ekleme orjinal saseyle birlesip artci bolumune ekstra mukavemet saglayacak ( Evet yanlis okumadiniz artci dedim Tak - cikar mono kapak yapmayi planlıyoruz. Kapak cikartildiginda artcinin oturabilecegi bir bolum olacak )
Simdilik bu kadar arkadaslar. Fairingin altındaki sase henuz bitmis degil.Sabah uzerinde calismaya devam edecegiz.
Takipteki sessiz cogunluk icin asamalari daha fazla fotograflamaya ozen gosterecegim
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:58 ----------
Mekanigin tam anlamiyla revize edildigini eklemeyi unutmusum. Tum islemler servis kitabina uygun yapildi. Buna her bir parcanin civatalarinin kitapta belirtilen farkli degerlerde sikilmasi da dahil. Bazi civatalara 20 nm uygulanirken bazilarina 50nm bazilarina 80 nm bazilarina ise 50nm + 30 derece uygulandi.Simdi 1000km lik bir rodaj sureci var. Bu surece itaat edildigi takdirde uzun yillar boyunca sorunsuz bir sekilde kullanilacagini gonul rahatligi ile soyleyebilirim
bakma sen ses çıkarmadığımıza bizim sesimiz sen paylaşım yapmayınca çıkıyor :D
Kendi emegin olunca, icine sine sine oh misss
Makinaya binecek cok sansli. Simdiye kadar motora binipte bmw surmeyen varsa bi tanidik vs. Bulup bi sursun. Cok farkli aletler.
Ellerinize saglik. Ses yok ama takipteyiz. Taslak varmi bitince soyle olucak dedigin gorebilirmiyiz. (Renk vs. Birde far icin klasik fairing tarzi biseyler dusunuluyomu)
kolay gelsin
Takipteyim makine efsane bakalım sonuç ne olacak
Takipteyizzz. Bu kadar geç foto istemiyoruz hatta :D
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Çok güzel olacağı o kadar belli ki sabırsızlanıyorum. Umarım sıkıntısız bitirir ağız tadıyla binersiniz motorunuza.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)