Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yolda Köpeğe Rastalnırsa Ne Yapılmalı?

REKLAM ALANI
    beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Hocam sen eğer köpek görüp durursan köpeğe avantaj verirsin tınlama yürü.
    Bide köpekten korkmayın hayvan korktuğunuzu anlar daha çok üstünüze gelir.

Benimde başıma ne geldi. yazlıkta çok yavaş arabaile giderken cam açık dirseğim sadece camın dışında har hur sesler gelmeye başladı allah allah dedim birden dirseğimde bişi hissettim bi baktım köpek birazcık yavaşlıyım dirsek vurdum geri döndüm gitti.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    iyi seninki araba icine girmemis.bi piknik sirasinda arkadasim camlari tamamen inik araba ile ormanda gezerken coban kopeginin birini kizdiriyo ve kopek kovalamaya basliyo arkadasi.tabii arkadas rahat araba icinde ya.hizini falan yukseltmiyo ama bi bakiyoki kopek sag camdan iceri girmek uzere .tam icerigi girecegi sirada arkadas araba giderken kontagi kapiyo,kapiyi aciyo ve tabanlar kuvvet kacarak en yakin agaca tirmaniyo.sonra bize gelen bi arama:

-kopek arabami rehin aldi,ben agac tepesindeyim,gelin beni kurtarin..

Olay yerine gittigimizde kopek arabanin sofor koltugu uzerine yan yatmis gunesleniyodu.Keske makine olsaydida o kareyi fotograflasaydim.tabii biz bunlari diger arabanin icinden camlari kapali izliyoz sonra kopegi kofte kokuyusla uzaga cektik ve arkadas kurtuldu

infrared plakan bana biraz enteresan geldi --34 GS 0912-- sankili burda bi rakam fazla yada ben bayagidir yabanci plaka gormekten yanlismi hatirliyom????

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    kökle gazı dewam et.

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    1 adet kedi bulunur zaten kediler bizim motorların hastası neyse bullunan kedi köpeğin üstüne doğru atılır bak bakalım noluyor
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    ama ne komedi olur varya....

Ben genelde istifimi bozmuyorum ama biri scootera atlamaya kalktığında tekmelemiştim ( o anda nasıl becerdiysem) zaten köpeği atlattıktan sonra denge menge kalmadı yere yapıştım!....

alpayism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V Strom DL1000
    http://www.gezginoutdoor.com/v2/prod...roducts_id=785

http://www.hepsiburada.com/productde...uctid=spordz09

http://www.hemalhemsat.com/main/auct...ail/553077.php

Motosiklet kullanırken karşınıza çıkan köpeklerden tedirgin oluyorsanız insan kulağının duyamıyacağı fakat köpeklerin duyup, korkmasına ve kaçmasına neden olan çok yüksek frekansta ses üreten ve 7m. mesafeli araçlar belki çözüm olabilir. Birçok ülkede özellikle postacıların kullandığı 9 volt pille çalışan bu portatif araçları ülkemizdede bulabilirsiniz, yukarıda 3 farklı web sayfasında buldum, sizde "köpek kovucu" diye ararsanız başka modellerede ulaşabilirsiniz.
    Ben motosikletsiz olarak kullanıldığını yıllar önce yakından gördüm ve kesinlikle korkutup kaçmasına neden oluyor.

xneslihanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz Varadero
    benim hayvan fobim var. her türlü hayvana karşı. bu köpek kovucular her tip hayvan için etkili olur mu acaba ! sadece köpeklerin mi dönen aletlere karşı alerjisi var ? bir de bu cihaz kullanıldığında fayda sağlıyorsa hem gidonu tutup hem aletin düğmesine basmak nasıl bir iş ! kullanan var mı acaba ? yada 2 yana bu kovucudan alıp bi düzenek hazırlayıp korna ya falan bağlansa sağlı sollu hem de farklı bir emek harcanıp risk e de girilmemiş olur gibi ...

beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Köpek kovan iyi fikir

gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    Küçük bir sorun daha var arkadaşlar. Ya hayvan tam önünüzde bitiverirse?
    bu durumla çok karşılaşılan bir yerde yaşıyorum, aklınızda olsun, bu durumda motoru şahlandırıp hayvanın üstündengeçmekten başka çare yok.
    yoksa hayvanın boyutuna doğru orantılı olarak birkaç takla atabiliyorsunuz.
    ...Sergerdan...

muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    bi keresinde köpekler pacamı tutmuştu..önce küçük olan sonra ayakları omzuma gelen iri olan..hatırlıyorum tam altıma z.çmak üzreyken gayri ihtiyari ellerimi kaldırıp havlamaya başlamıştım..bide baktim ki köpekler paçamı bırakıp geriliyorlar..sonra bi güvenle daha da irileşip ve ellerimi kaldırıp havlayarak köpeklerin üzerine yürüdümde kaçtıklarını ama gururlarına da yediremeyerek havlayarak hala bana kafa tuttuklarını hatırlıyorum..geçmişş işte bunlar tatlı anılar..tabi ozaman önce tırsmış sonra gülmekten ağlamıştım
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    abi köpekler yüzünden 4 defa kaza yaptım.. sakat hayvanlar dikkat edin.. bu aralar eve geç geliyorum.. bizim evn orada bi tane war.. her gece mi saldırır kovalar yauw... ama ona güsl bi oyun hazırlıom.. nihahahahah
    CBR 600F Honda,

trigger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gt250R
    modada gidiyordum ileride ufakça bi köpek ban bakarak sinsi ilerlemeye başladı anladımki saldırıcak yavaşladım tam 1m yakınına geldim hop atladı önüme ama ben yavaşlamıştım hafif bi fren ile durdum baktı havladı 1-2 kere sonra kıl oldu ben hafifçe gaza basınca bakıodu bekledim 30-40sn sıkıldı gitti.önceden anlarsanız olayı kesinlikle durun bekleyin. ben kaskı da çıkarmıştım güle güle hayvana bakmıştım.kesinlikle etkilidir.kaçanları yakalamak için çıldırıyorlar E5te artçımı köpek ısırmıştı hiç havlamadı hiç saldırmadı 100 m gizlice tam arkamızda koştu birden bi ısırdı sonra durdu yani azmediyorlar öle olunca
    Sevdim seni birkere başkasını sewemem...

halilertan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono Factory
    ne istiyorsa vereceksin, köpektir bu kokunu takip eder sonrası mazallah
    let it be

entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Köpek kovalaması durumunda... Özellikle köy yerlrinde olur. Motoru önce yavaşlat onun zamanlamasını karıştır. Sonra kornaya asıl ve gazla gazı ver ver kes motorun ve kornanın sesinden ürküp kaçar. Azılı ise tabana kuvvet...
    [B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]

semih20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    köpeğin karşısına yolda giderken ben çıksam eminim köpek ara gazı verirdi..
    neber

fakir ama gururlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Siyah YBR 125 '06
    çoğunlukla saldırmıyorlar ama bundan 10 sene kadar önce bir dağ yolunda bir mopette artçı iken bir çoban köpeği paçamdan ısırıp düşürmüştü bizi. neyseki sahibi yakınlardaydı. pantolonumda ve montumda yırtıklarla atlatmıştım olayı.

eğer hızlanamıyorsam kaskı çıkartırııp tekmeyle kaskı yapıştırırım.
    hızlanmaya müsait bi yerse dikkatli bir şekilde hızlanırım

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    Alıntı alpayism adlı üyeden alıntı
    http://www.gezginoutdoor.com/v2/prod...roducts_id=785

http://www.hepsiburada.com/productde...uctid=spordz09

http://www.hemalhemsat.com/main/auct...ail/553077.php

Motosiklet kullanırken karşınıza çıkan köpeklerden tedirgin oluyorsanız insan kulağının duyamıyacağı fakat köpeklerin duyup, korkmasına ve kaçmasına neden olan çok yüksek frekansta ses üreten ve 7m. mesafeli araçlar belki çözüm olabilir. Birçok ülkede özellikle postacıların kullandığı 9 volt pille çalışan bu portatif araçları ülkemizdede bulabilirsiniz, yukarıda 3 farklı web sayfasında buldum, sizde "köpek kovucu" diye ararsanız başka modellerede ulaşabilirsiniz.
    Ben motosikletsiz olarak kullanıldığını yıllar önce yakından gördüm ve kesinlikle korkutup kaçmasına neden oluyor.

peki bu kovucu aletten sirkecide bulma imkanı var mı?
    yani illaki sirkecide satılıyordur da nerede satıldığını biliyormusunuz demek istemiştim.herhalde fiyatı da biraz daha uygun olacaktır sirkecide...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    vespa lx 150 ve honda c 90
    yavasca gecmeli ve itin kafasina vurmak icin hangi tarafdan geliyor ise ayagimiza hazir tutmak gerekir diye düsünüyorum.ikinci secenek su olmali diye düsünüyorum:köpegin sevdigi yiyeceklerden yanimizda bulundurmaliyiz herhalde,belki cözüm olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler