merhaba arkadaşlar 100cclik cg tarzı motorum var motorum 200km de 7litre benzin yaktı bu bana çok fazla geldi neden olabilir (motosiklet şuan 600km de)
merhaba arkadaşlar 100cclik cg tarzı motorum var motorum 200km de 7litre benzin yaktı bu bana çok fazla geldi neden olabilir (motosiklet şuan 600km de)
Yani 100 km de 1 depoyu doldurdun , servise git gerekeni yapsınlar gerekirse tüketici hakları ve hakem heyetine git geri ver motoru
o kadar büyüyeceğini saymam yani bilecik acaip yokuşlu motorun gücü çok olmadığından çok yüksek devir kullanmak gerekiyor acaba bundan olabilirmi
Ama yazdığın o anlama geliyor depo 3.5 lt neyse de o ykuşları biliyorum o kadar etkilemez . Deponu doldur 50 km sonra bir daha doldur kaç lt alırsa çarp 2 ile ortaya hesap çıksın
benim motorda sıfır 200 km de suan tam 4 litre yaktı
100 km 2 lt
otobanda falan gidiyorsan (100-120 arası) yakar. Şehir içinde o kadar yakmaması lazım.
Ben 8-9bin (ibrede 10bin devir çeviriyor) devirde vites atıyorum ve ortalama sürat 90-110 arası belki bu yüzden 3.5litre yakmış olabilir süratli sürüyorum çünkü yurt üniversite arası 7-8km ve otoban
Edit: motosikletin deposu 9litre yedek dahil
100 cc lik motor karbüratörü ortadan kaldırıp benzin borusunu direk pistona vermediğin sürece 7 litre nasıl yakarla bide bastınsa normal diyolar. 250 lik ile bile sürekli dipgazda adamlar 5 lt yakıyor
Normal değil ama görmeden birşey denmez ona , cub motor kıçını yırtsa taş çatlasa 3 lt yi bulmaz km sayacını kontrol et
Hava filtreni temizle, karbüratörü temizle, birde karbüratör ayarına baktır kullandığın motor kırmızı renkli mi
Bilecikteysen bir ara görüşelim
şuan bilecikteyim özelden atarım telefon numaramı ayrıca motor cub değil commuter
tüketim fazla bence,
bende 250cc hyosung gt250r vardı ve 100 km de 4 lt küsür yakıyordu.bi bakım yaptır derim motora..
http://www.serkancamur.com
Asfaltı öpmeyen motorcu,motorcu değildir...
Onlara göre şeytan icadı, bize göre fizik kanunları..
motor daha 650 km de 850kmde bakıma giricek
Yakıt normal,
İçim rahat etsin dersen subap ayarı, hava ayarı ve karbüratör temizliği yaptırabilirsin ancak 100-150 lik motorlar 3 - 3,5 litre yakar.
subap ayarı daha yeni yapıldı 650 kmde olduğu için ve temiz kullandığım için karbüratörün ve hava filtresinin kirlendiğini sanmıyorum hava ayarında sorun olsa rölantide de sıkıntı olur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)