Motordan ses gelmeye başladı
Reklamlar
-
selamın aleyküm arkadaşlar benim motosikletim motor sıcakken trafikte debriyaj basılı iken gaz vermessek stop ediyor cigleyi üste almazsam çalışmıyor alıp çalıştırıyorum sonra tekrar indiriyorum bugün servise gittim ustalar dışardaymış yarın gel dediler ben de tamam dedim motor park ederken bir ses gelmeye başladı acaba sibobdan mı geliyor diye şüphelendim bi bakarmısınız? ses rolantideyken de geliyor
link : https://www.youtube.com/watch?v=pnm60Fvt8lU
Reklamlar
-
Çıtçıtçıtçıt sesi subablardan geliyor sanki.
-
benimde ilk aklıma o geldi o ses başka bi yerden gelemez gibi
-
Bendeki ybr'de aynı ses vardı. Bi ustaya götürdüm piston şişmiş dedi. Bi usta siboplardan geliyor sibop kesecek dedi. Bi usta egzantrik dedi. Bende en son gittim komple motor yaptırdım.
-
-
osmanico adlı üyeden alıntı
Bendeki ybr'de aynı ses vardı. Bi ustaya götürdüm piston şişmiş dedi. Bi usta siboplardan geliyor sibop kesecek dedi. Bi usta egzantrik dedi. Bende en son gittim komple motor yaptırdım.
aman hocam ne piston şişmişi daha motor 110 kilometrede
bursagsli adlı üyeden alıntı
Subaplara ayar çektir
garantiye yaptırmazsam ortalama bir usta kaça yapar
-
Sibop ayarı yaptır düzelecektir. Kesinlikle garanti yapar.
-
bu stop etme olayı da bundan olabilir mi yoksa bu arıza başka yerden midir
-
Büyük ihtimal Bundandır. Bundan değilse bile servis zaten söyleyecektir. 110 km'de bi motorda en ufak bi sorun bile garantiye girecektir.
-
özel ustaya yaptırmak istesem ortalama kaç yapar
-
Kardeşim garanti dışı kalır motorun. Sibop ayarı 30 lira. Ama gerek yok git garantiye hemen derdini anlat.
-
tamam öyle yapıcam bugün gittim sabah ustalar yokmuş yarın bir daha gidicem gelişmeleri haberdar ederim
-
Benim eski emektar çelik 100 streetdede vardi gaz vermeyince sönme işi. Usta subap ayarini yaptı adam akilli hava ayari yapildi sıkıntı kalmamıştı. Motorunda dereceli ekzantrik yok degil mi ?
-
dereceli ekzantrik var mı yok mu bilmiyorum nasıl anlayabilirim
-
Kardeşim senin motorunun sesini kulaklıkla dinledim şimdi bu ses subab vuruntusunun sesi. Subab ayarı kaçmışsa motor sıcakken stop eder. En iyi belirtisi ses ve stop etmesidir. Çok sıkarsan subab kesersin çok gevşek olursa da bükersin. Garantili motor ustaya ver yapıversin. Yapmıyorsa fabrikayı arayıp servisi şikayet et bak nasıl yapıyorlar tekerin düz bassın sağlıcakla kal
-
garantideki ustanın herhangi bir ücret talep edemez değil mi?
-
Hayır hayır ücret isteyemez. Kesinlikle. Bişey yapmayacak ya üst kapağı söküp ayar yapacak sentille o kadar. Başka bir şey yok. Ücret ne kadar diye sorma sakın, sorarsan at bişeyler der teşekkür et bi deniyim de çık dükkandan deneme sürüşüne çık.
-
tamam teşekkürler yarın tekrar gidiceğim servise gelişmeleri yazarım iyi günler
-
aliberkgngr adlı üyeden alıntı
tamam teşekkürler yarın tekrar gidiceğim servise gelişmeleri yazarım iyi günler
Haberini bekliyoruz ona göre farklı bir yol çizeriz.
-
ses gelme ve stop etme çözüldü sorun subaplarda değilmiş bi yerden hava ayarı yaptı(karbüratör yada rölanti ayar vidasından değil)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)