Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gidon Yalpalaması

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    Merhaba arkadaşlar,

günlük olarak pendikten söğütlüçeşme ye activa 100 scooterim ile gidip geliyorum. Bilenler varsa Şükrü Saraçoğlu stadının ordaki asfalti kazimislar. Ordan geçerken 20 nin üstüne ciktigimda motorun ön tarafi oynamaya kaymaya başlıyor. Yol boyunca tek korktuğum yer orası. Ön teker bildiginiz rastgele sağa sola dönüyor. Bir de motorun gidonu bana göre sol tarafa çekiyor. ya da bana oyle geliyor.
    Ustaya goturecegim yarin ama sizin fikirleriniz varsa duymak isterim. Sizce neden olabilir ?

Telefondan yazdigim icin yazim hataları olabilir. Kusura bakmayin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki DL 650 Vstorm (2004)
    kazmış olan asfaltta 20 yi geçmesen sorun çözülcek gibi.
    gidonun sola çekmesi konusunda da görmeden denemeden bişey demek zor ustaya bi göster.
    mstr88 bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    3.50-10 lastikten fazla şey bekliyomuşsun gibi geldi. Normal bence kafa sallaması. Ama dikkat edersen öyle yolda da gidilir 40-50.
    mstr88 bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    Cevaplarınız için teşekkürler.
    @Mengu16 İbre 20' yi geçince motor düşecek gibi oluyor. Motor sürmeye yeni başladım, belki ben abartıyorumdur ama bugün biraz gazı açayım dedim. 30'u geçince ön tarafı kontrol edemeyecek gibi oldum. Zaten motorun maksimum hızı 71 ki benim için fazlasıyla yeterli. Amacım hızlı gitmek değil.

Tek sıkıntı o yola gelince motor kontrolüm düşüyor ve trafikte tehlikeli olabiliyor. Zira minübüslerin ne kadar tehlikeli kullandıklarını az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Bugün bir tanesi yanımdan geçerken aynaya bile çarptı.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Aynı yoldan geçiyorum, aynı problem mevcut.

Ön teker değil arka tekerde sağa sola kayıyor. Hızlı gidilmediği sürece sıkıntı olmaz.
    mstr88 bunu beğendi.

eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 9
    Orada ben de aynı şeyi yaşıyorum, muhtemelen motosikletle geçen herkes aynısını yaşıyor
    mstr88 bunu beğendi.
    www.capitalcitychoppers.org

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Kardeş eğitim al anlattıklarından tecrübesiz olduğun ortaya çıkıyor.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    @ErtugYigit Evet, zaten yukarıdaki mesajımda yeni başladığımı belirtmiştim. Eğitim almayı ciddi anlamda düşünüyorum fakat işim sebebiyle cumartesi hatta çoğunlukla pazarları da çalışıyorum (Bu ay bayramda bile). O yüzden eğitim konusunu ileri bir tarihe erteledim.
    Şimdilik yapabileceğim motoru ustaya götürüp kontrol ettirmek ve sürerken daha dikkatli olup, yavaş sürmekten başka birşeyim yok.

Hepinize cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim.
    Tekeriniz düz bassın.

Lastik yuzeyi yere duzensiZ temas ettigi icin oluyor. Gidonu siki tutarsan yalpalamaz.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Alıntı pcmnyk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastik yuzeyi yere duzensiZ temas ettigi icin oluyor. Gidonu siki tutarsan yalpalamaz.
    Gidon sıkma.
    essegesse bunu beğendi.

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Aynı problem E-5 ve sahilyolunda da mevcut. Maalesef belli yerlerde kaldırıma çıkmak zorunda kalıyorum. Hatta geçen hafta biraz sertçe fren yaptım ve aynayı yandaki dolmuşa vurdum ön kayınca. 30-35'i geçemiyorum kazınmış asfaltta. Bir de o kuryeler o yolda nasıl gazlıyor anlamıyorum. Belki de çok süratli gidince etki etmiyordur. E-5'te Cbf'ler, YBR'ler yardırıyordu resmen o yolda. Ama asıl sorun o yolda o süratle giderken frenlemede. Çok dikkatli olmak lazım.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Ben öyle yollarda 80 ile geçiyorum hiç sıkıntı olmuyor.Düşük hızda daha zor oluyor orada gitmek.Not ; Lastikler çok şişikse daha çok titreşim gelir direksiyona.
    34 HSK 57
    ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
    MONDİAL MASH

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)