Kuba Çita 170FX sahibiyim, açık hava filtresi taktığımda motosiklet aşırı derecede tekliyor hava ayarındandır diye elledim fakat olmadı teklemenin nedeni nedir?
Kuba Çita 170FX sahibiyim, açık hava filtresi taktığımda motosiklet aşırı derecede tekliyor hava ayarındandır diye elledim fakat olmadı teklemenin nedeni nedir?
Sen de normal filtre tak, zaten bi faydası yok zararı çok. Ama takıcam da takıcam dersen karbüratörden hava ayarını yarım tur kıs.
Tekleme yapmaması lazım aslında sırf filtreden dolayı. Normal filtre takınca her şey normal mi
açık filtrenin içine karton sar başka türlü düzelmez , memeleri büyümez çünkü
Hava fazla geliyor çünkü, filtrenin etrafına bant sarıp bir bölümünü kapat düzelecektir.
Havanın fazla geldiği yorumunu yapan arkadaşlar, ben hava filtresini kopmle söktüm temizlemek için. Söktükten sonra dedim bir çalıştırayım bakalım kelebek sesi nasılmış diye meraktan. Motor gayet güzel çalıştı, gaz verince gayet güzel aldı, tekleme veya başka bir gariplik yapmadı. Şimdi hava fazla geldiğinde motor tekliyor ise benimki niye teklemedi? Havanın fazla gelmesi ile filtrenin alakası varsa benim motorum da niye alakası yok?
tekleme ile motorun ne alakası var ben onu anlamadım ? hava filtresi dediğiniz şey bildiğiniz üzere sadece motorun temiz hava almasını sağlar hava filtresini sökseniz bile gider yani . tekleme ile onun bir alakası yoktur tekleme başka sebeplerden yapabilir . benzine pislik bulaşmıştır onu yakmıştır motorunuz düzelmiştir. bujiler yerinden oynamıştır ıslanmıştır yapabilir enbasit örnekleri bunlar . fazla yada az hava gitmesi motoru tekletmez .
Enjeksiyonu olmayan damla usül karbüratörlerde içeri giren hava fazla ise zengin karışımı yakamaz sistem, bu yüzden tekleme benzeri tıkanma ve orta devirlerde yığılma olur. Böyle bir modifikasyonda ince ayar gerekir...
Vay be adamlar biliyor bu işi biz insanlara telefondan tamir yaptırıyoruz. Şu Benzine nasıl pislik kaçıyor hala anlayamıyorum. Bujiler yerinden oynayacak hayal gücü harika. Diyaframlı karbütörler genelde tekler alakası yok diyorsunuz kaç kere karbüratör modifiye ettiniz siz açık gezin tozları birinin toplaması gerek. Az hava gitse devir artınca homurdar fazla gelince benzini yetiştiremez ve tekler teklemeyen fişekli karbüratördür genelde çünkü sistem değişiktir
Hava ayarınız sıkılıysa teklemez sadece
Normal hava filtresinde hiçbir sıkıntı yok, açık hava filtresi taktığımda motor tekliyor hava ayarlarını falan kıstım yine aynı sorun
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Rica etsem, mantığını biliyorsan anlatabilir misin. İse yarıyor gerçekten ama mantığını kafamda oturtamadim
çözüm soruda gibi orjinal filtre tak düzelsin
Sorunu düzgün anlatamıyorsunuz.Normal boşta gaz verincemi tekliyor, rolantidemi, giderkenmi, gazı giderken kesip yığıldığındamı?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)