Motor üzerinde asırı ısınan parcalarin ısıyalıtımı icin seramik kaplama
Motor üzerinde asırı ısınan parcalarin ısıyalıtımı icin seramik kaplama
Aşırı ısınan parçaların soğuması lazım değil mi. Üzerini kapladığın hava ile temasını kestiğin malzeme nasıl soğuyacak, egzoza cam yünü benzeri bişeyler saranlar var cruiser motorlarda, o bile yanlış bence.
ne demek istediğinizi açıklar mısınız, yazdıklarınız şu an bir anlam ifade etmiyor.
yine google da arayacaklarına buraya yazmışlar o yüzden biz anlamıyoruz
"Edeple gelen lütufla gider"
Soyle anlatmaya calisayim modifiye edilen araclarda sonradan yapilan parcalar mesela egzoz manifoltlari bu parcalar genelde krom dan yapiliyor asiri beslemeli araclarda yuksek ısılara cikiliyor bu yaydiklari ısı etraflarinda ne varsa etkiliyor seramik kaplama bu parcalarin etraflarina yaydigi ısıyı engelliyor ve yapisindan dolayi cok hizli sekilde soguyor buda performansi iyilestiriyor
tam bununla ilgili başlık açacaktım. buraya sorayım öcelikli olarak..
motosikletimin sağ bacağımın kısmından geçen egzoz borusunda koruma demiri var, ve ayrıca egzoz korumasının içerisindeki yalıtım malzemesi baya bi etkisiz hale gelmiş. buralara yalıtım malzemesi ekleyip o noktalarda ısı yalıtımı yapabileceğimi memleketin ünlü egzoz ustalarından birisinden bilgi aldım. bu tür yalıtım malzemelerini nereden bulabilirim türkiyede?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)