Burdayım xxxxx , ama çok çalıştığım için geyiklere katılmıyorum sadece lazım olunca yazıyorum
Şimdi gelelim konumuza;
Önce bize neler laızm bir sayalım :
1. Radyatör
2. Radyatör fanı
3. Radyatör müşürü
4. Termostat
5. Hortumlar
6. Devir daim pompası
7. İçinde su dolaşmaya müsait bir motor bloğu
Şimdi, radyatör / fan / müşür / termostat ve hortumların teminide kolay montajıda.
Devir daim pompasının temini kolay ama montajı zor, çünkü suyu dolaştırabilmesi için bir yerden güç alması lazım elektrik ile çalışan herhangi bir su motoru işimizi görmez unutun (220 volt kazan pompaları hariç
)
Hadi diyelim devir daim işini de hallettik ve her şey hazır, ama radyatörden geçerek soğuyan ve devir daim sayesinde dolaşım yapan suyu bi şekilde bloğun içine sokmamız lazım ki motorun ısısını alıp getirip radyatörde soğusun. Ney matkapla mı delcez
Kısaca bu iş olmaz, pc de olur bende yapmıştım (tofaş kalorifer peteği, silecek su pompası biraz hortum ve CPU ya uygun olarak aliminyumdan yapılmış içinden su geçebilen soğutucu ile) tabi sırf keyif içindi. Uzun süre kullandım mı hayır
Bazı kalitesiz motorlarda ki fabrikasyon su sğutma sistemi bile kronik arızalar verirken bizim bunu elle yapmamız imkansıza yakındır. Yapılır ama (bknz. azimli sıçan mermeri deler) bir işe yaramaz.