Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Marş Motoru dönüyor ama motorda hareket yok

Motovento
    REKLAM ALANI
    Miximum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki dr650
    Start a bastığımda marş motorunun döndüğünü duyuyorum ama motoru çevirmiyor. ve dişli sıyırması gibi bir ses geliyor
    Bir gün önce çalışıyordu aküde bi problem yok. ama çalışırkende yine sıyırma sesi geliyordu. Sebebi ne olabilir arkadaşlar? Çözüm önerilerinizi bekliyorum

Bu arada Motor kick-start la çalışıyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir kaç seçenek var.Marş motorunun dişlileri tamamen gitmiş olabilir.Yada marş rublesinde bir sorun olabilir.

Motosikleti
    Suzuki dr650
    Açıp baktım marş motorunun dişlileri sağlamdı. Marş motorunun döndürdüğü dişlilerde sağlamdı. motoru döndüren dişlilere ileri geri hareketle temas edip marştan elini çekince ayırıyor ya işte o dişliler ayrılmış durumda ileri geri hareketini yapmıyor. Bi şekilde sıkışmış ve hareketini tamamlamıyor olabilirmi?Anlatabilmişimdir umarım.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İşte o tarif ettiğiniz dişli yanılmıyorsam marş rublesi.Bazen arkasında yerinde takılıp kalabiliyor ileri geri haraketi yapmıyor dolayısıyla marş motoru ile motor arasında bağlatıyı sağlamıyor.Eski Çinli motosikletlerimden birinde biraz zor ileri geri haraket ediyordu söküp mekanizmasını biraz kurcalamıştım,WD-40 lamıştım düzelmişti.Ama DR 650 ların sistemini tam bilmiyorum.Büyük ihtimalle Çinlilerden biraz daha karmaşık bir sistemi vardır.Yaylı bir sistemse yayında sorun olabilir,yada bilyelerinde sorun olabilir.

Motosikleti
    Suzuki dr650
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte o tarif ettiğiniz dişli yanılmıyorsam marş rublesi.Bazen arkasında yerinde takılıp kalabiliyor ileri geri haraketi yapmıyor dolayısıyla marş motoru ile motor arasında bağlatıyı sağlamıyor.Eski Çinli motosikletlerimden birinde biraz zor ileri geri haraket ediyordu söküp mekanizmasını biraz kurcalamıştım,WD-40 lamıştım düzelmişti.Ama DR 650 ların sistemini tam bilmiyorum.Büyük ihtimalle Çinlilerden biraz daha karmaşık bir sistemi vardır.Yaylı bir sistemse yayında sorun olabilir,yada bilyelerinde sorun olabilir.
    wd 40 la şansımı denicem artık bende =)

xmail16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    büyük ihtimal marş rublesinden. görüntüde bir problem olmayabilir ama kilitlenmiştir tam dönemiyodur. bu sorunu ben rubleyi değiştirerek çözmüştüm. ama öncelik buji ve marş motorunda sıkıntı olmadığına emin olmak lazım.

Motosikleti
    Yamaha YBR ESD '10 / Honda CBR 929RR '01
    Marş motoru kilitlenmesin diye karşı volan dişlisi yağsız kalınca kendini kilitliyor. Sırf marş motoruna zarar gelmesin diye. WD-40 en iyi çözüm. Yada yataklarından kaymış olabilir dişli.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)