efendy06 adlı üyeden alıntı
2013 model MR 150 Vulture kullanıyorum malum. Motor 9 bin km'de falan, geçen yıl, çok zorlamadan 110 km hıza ulaşabiliyordu, az daha zorlasam o da biraz daha gidecekti ama zorlamıyordum, şimdi 100 km hızda kalıyor.
Baskı desem, debriyajı azcık sert kaçırınca yanlıyor,
Motorda sorun var desem, 4. vitese kadar herşey normal, 4. viteste 90'ı biraz geçiyor, ama 5 e attığımda 7-8 km kadar daha hızlanıp orda kalıyor.
Yakıt shellden, yağ shellden. 15/50 yağ kullanıyorum. Lastik havalarımı her hafta kontrol ediyorum. Acaba frenmi yapıyor, yoksa lastiklerin dönüşünü engelleyen birşey mi var diye kontrol ettirdim, herşey sağlam. Zincir yağlı, buji sağlam.
Hava ayarı, subap ayarı sıkıntısı da yok, onlara da baktırdım.
162 cc, 100 km'de 3,5 - 4 lt civarı yakan bir motosiklet için bu sürat iyi ise sorun yok. Ancak bakıyorum, ybr 125 rampada ve kalkışta arkamda kalıyor, uzun düzlükte beni geçiyor. Biri bana bu işi açıklayabilir mi?
Not: Amaç ybrlerle yarışmak değil, ama motorun eskiye nazaran gitmemesi bence bir problemin işareti, ve o problem büyümeden çözmek istiyorum, yoksa nadiren 90'ın üzerine çıkıyorum. Çoğunlukla gideceğim yere etrafı seyrede seyrede gidiyorum.
Not: Dişliler dahil her şey orjinal.