Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yağ değişimi sonrası yaşadığım sıkıntılar

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Elegant 150
    Selamlar ,

Motor 500 km'yi geçince yağ değişimi yaptırdım. Koyulan yağ Shell Advance 4t 10w40. Yağ değişiminden sonra vites geçişleri çok rahatladı yalnız debriyaj kaçırmaya başladı, motor artık çok çok daha fazla bağırıyor ve titreşim çok arttı. Motor soğukken çok daha sessiz ve rahat yol alıyorum ama motor ısındıktan sonra beni mahvediyor. Mevcut yağı daha kalın bir yağ ile değiştirmelimiyim ? Titreşimden dolayı inanılmaz cızırtılar geliyordu motorun neredeyse oynayan tüm plastik kısımlarına sünger doldurdum cızırtı olayına çözüm oldu ama motor sesi çok fena.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    asya elegant 150
    bende kısmetse yarın yağ değişimine gidecem bu söylediklerinden sonra bakalım benim motorda neler çıkacak acaba

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Yağı kim değiştirdi, kitapçığında hangi yağ yazıyordu, ne koydular?

Motosikleti
    Elegant 150
    Alıntı necmi59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende kısmetse yarın yağ değişimine gidecem bu söylediklerinden sonra bakalım benim motorda neler çıkacak acaba
    Yağ değişimden sonra sorun yaşamazsanız eğer hangi yağı kullandığınızı söylerseniz sevinirim. Yarım saat motorla tur attıktan sonra ayaklarım uyuşuyor -.-

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Yağı değiştirirsen senin yararına olur trafiğe takılırsan bebriyaj sıyormaları sana işkence yaşatabilir bu arada shell AX5 15-50 kullanmanı tavsiye ederim sarı kutu olanı şuan ben AX7 kullanıyorum denemek amaçlı aldım memnun kalmadım AX5 15-50 daha iyi debriyaj kaçırma olayı olmuyor motor kendibe geliyor.
    efendy06 bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağı değiştirirsen senin yararına olur trafiğe takılırsan bebriyaj sıyormaları sana işkence yaşatabilir bu arada shell AX5 15-50 kullanmanı tavsiye ederim sarı kutu olanı şuan ben AX7 kullanıyorum denemek amaçlı aldım memnun kalmadım AX5 15-50 daha iyi debriyaj kaçırma olayı olmuyor motor kendibe geliyor.
    Aynı yağı kullanıyoruz. Tamircinin koyduğu, markasını bilmediğim yağı rengi bozulduğu için 400 km'de değiştirdim, tamircim (başka tamirci, uzak olduğundan sık gidemesem de ayarları falan o yapıyor) iyiki gelmişsin, bu yağ bir işe yaramaz, çamur gibi olmuş dedi, shell ax5 15-50 koyduk, zaten hep öyle yapardım. Farkı hemen hissettirdi.
    moturmotur bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Motosikleti
    Elegant 150
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağı kim değiştirdi, kitapçığında hangi yağ yazıyordu, ne koydular?
    Motoru servisine götürmedim, servis fren konusunda yaşadığım sorunda hiç yardımcı olmadı. Motorun garantiden çıkmasını göze alarak Hızır ustaya götürdüm ve yağı ona değiştirttim. Eski yağın tamamını boşalttığımıza eminim. Baya bir uğraştık yaklaşık 20 dk da motoru yatır dik yatır dik yapa yapa son damlalarına kadar boşalttık.

Kitapçık verilmedi. Servis bize gelmedi diyor Asya motora ulaşın diyorlar onlara da hiç bir şekilde ulaşamıyorum. İnternetten de kitapçığı bulmak mümkün değil.

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Bir buçuk senedir AX5 15-50 kullanıyorum ufak cc hava soğutmalı motora çok iyi geliyor debriyaj sıyırmıyor motoru randumanlı çalıştırıyor. Geçen Castrol aldım 10 40 trafikde bezdirdi beni debriyajı bıraktığımda sanki abs çalışıyormuş gibi saniyede 5 kez debriyaj balatası tutup bırakıyor kaçırıyor

Motosikleti
    Elegant 150
    Önerdiğiniz yağı deneyeceğim. İşin kötüsü bulunduğum muhitte motosiklet yağı bulamıyorum. Ankara'da bu yağı nereden bulabilirim? Benzin istasyonları genelde hep 2 zamanlı motorlar için yağ satıyor.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Kızıltepe hızır amcaya mı götürdün?

Motosikleti
    Elegant 150
    Aynen öyle Zaten onlarda zamanında benim motorun aynısına sahipmiş avcunun içi gibi biliyor benim motoru. Hem dede hemde Hakkı usta.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Havalimanından Pursaklar istikametinde, Pursakların yokuşunu çıkarken sağda Shell var, onlarda mevcut. Orası uzak düşerse yiba çarşısında ipone/motul/mobil/castrol/shell marka yağlar mevcut. Ordan alabilirsin. Ben de Hızır amcaya yaptırıyorum bakımlarımı, Çubuktayım, uzak düşüyor. Sık gidemiyorum ama daha dün ordaydım. Özel mesaj atarsan her konuda yardımcı olmaya çalışırım.

Hakkı'da iyidir ama esas dede iyidir. Bir de Sıhhiye tarafında Hakan var dedenin büyük oğlu. Dede'de vardı aynından, senin motorla benimki aynı zaten, benim motora da o bakıyor. Bir ara beraber gidelim bakıma. Malzeme bulman konusunda da yardımcı olurum istersen. Yağ vb.

Motosikleti
    asya elegant 150
    kendim yağ almadım servise götürecem

Motosikleti
    Elegant 150
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Havalimanından Pursaklar istikametinde, Pursakların yokuşunu çıkarken sağda Shell var, onlarda mevcut. Orası uzak düşerse yiba çarşısında ipone/motul/mobil/castrol/shell marka yağlar mevcut. Ordan alabilirsin. Ben de Hızır amcaya yaptırıyorum bakımlarımı, Çubuktayım, uzak düşüyor. Sık gidemiyorum ama daha dün ordaydım. Özel mesaj atarsan her konuda yardımcı olmaya çalışırım.

Hakkı'da iyidir ama esas dede iyidir. Bir de Sıhhiye tarafında Hakan var dedenin büyük oğlu. Dede'de vardı aynından, senin motorla benimki aynı zaten, benim motora da o bakıyor. Bir ara beraber gidelim bakıma. Malzeme bulman konusunda da yardımcı olurum istersen. Yağ vb.
    Yolun buraya düştüğü anda beni araman yeterli benim evimin dibinde Kızıltepe . İki elim kanda da olsa tanışmak için illa ki gelirim.

Alıntı necmi59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendim yağ almadım servise götürecem
    Dört gözle sonucu bekliyorum. Elinizde kitapçık var mı ?

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı netster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolun buraya düştüğü anda beni araman yeterli benim evimin dibinde Kızıltepe . İki elim kanda da olsa tanışmak için illa ki gelirim.

Bir arkadaş Hızır ustaya gidelim diyordu bugün, ayartabilirsem yarın bile uğrayabilirim.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Motosikleti
    asya elegant 150
    Alıntı netster adlı üyeden alıntı Mesajı göster

evet aldığım yer verdi çünkü hem satışını hemde yetkili servisliğini yapıyorlar hatta kitabı kaybetmeme mı bıle tembih ettiler

Motosikleti
    CBF 150 - CBR 125 - YZF R25
    Benim motorda 540km ye geldi servis 1000km de gelin yağ degistirelim demiş 500de goturmek dahami sağlıkli olur?

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    artık işi bilenler yorum bile yapmıyo adamların dilinde tüy bitti

serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Shell'in motosiklet yağları berbattır, koşarak uzaklaşın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)