Debriyaj sıkılı iken boşa atmadan gitmek
Reklamlar
-
Arkadaşalr cbr 125 te bilindiği üzere 5-6 arası boş olayı yok uzun inişlerde debriyaj sıkılı iken bayır aşağı inmek herhangi bir aksama zarar verirmi.Hali ile boşa da atamıyorum bir kaç kez denedim takır tukur falan sesler geldi...saygılar.yorumlar lütfennn!!!
AB RH (+) 506 357 7316
http://www.facebook.com/vatandogukan
https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat
Reklamlar
-
hangi motorda varki?
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Uzun inişlerde neden debriiyaja basıyorsun anlamadım; doğru olan yokuşları çıkılan viteste, motor freni vasıtasıyla inmek diye biliyodum ben
-
dostum debriyajı falan sıkma!
eğer yokuş iniyosan bırak 6. viteste kalsın veya gerektiği kadar vites küçült.
en sağlıklısı budur. üstelik küçük visteste yokuş inmek frenleme için de en iyisidir.
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
-
Khutuck haklı.. uzun inişlerde vitesi boşa almak tehlikeli.. hem geçenlerde sitede bir yazı görmüştüm.. motor freni yaparken ecu motoru durdurmak için 0 yakıt yakmasını sağlıyo.. rölantide bile yakıt tüketiyo yani anlicagn..
-
benim jawa 4 vites 3 ve 4 arasında boş vites var
dişliler ısındıktan sonra 6 dan bola kadar inebileceğini düşünüyorum motorun hondanın diğer 125 liklerinde oluyor fakat sonra geri yukarı kadar çıkıcaksın çok uzun bi iniş değilse boşuna olucak çok uzun inişlerde de motor çok fazla ivmelenerek gider zaten o da tehlikeli
bence en iyisi 6 da inmek hızlı gitmek istiyosan
debriyaja basılı tutmak debriyaj aksamlarını yıpratır tabiki baskı balata yay vs...
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
lespaul_84 adlı üyeden alıntı
dostum debriyajı falan sıkma!
eğer yokuş iniyosan bırak 6. viteste kalsın veya gerektiği kadar vites küçült.
en sağlıklısı budur. üstelik küçük visteste yokuş inmek frenleme için de en iyisidir.
[SIZE="2"][B][I][FONT="Verdana"][LEFT]MEEEEAAAAAAAUV
[/LEFT][/FONT][/I][/B][/SIZE]
-
iyide debriyaja basarak in alla alla ...................ne olcakki hangi aksama ne olurki.. saçmalamayın yavv...
-
debriyaj balatasını yersin.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
trenox adlı üyeden alıntı
debriyaj balatasını yersin.
Yokuş aşağı giderken debriyaja basınca balatayı yemesinin tek yolu. Uzanıp dişli kutusunu sökerek debriyaj balatasını almak ve tadına bakmaktır.
Yokuş aşağı debriyaja basmak sadece yavaşlamak için motor freni yerine ön ve arka frenleri kullanmak demektir ki, bu da disk ve fren balatalarıın daha erken tükenmesi anlamına gelir.
Ayrıca, bir durumda yokuş aşağı tekrar hızlanman gerektiğinde, debriyajı bırakınca (gaz vermeden hemen önce) motor freni yüzünden motosiklet öne doğru yığılıp arkadan kayma yapabilir.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
-
Motora hiçbirşey olmaz. Aksine boşa almaya çalışman çok tehlikeli bir davranış. Yapacağın en ufak bir hatada motor boşa geçmez ve viteste kalırsa arka tekerleği kitlersin ve kaza yapabilirsin. Genel kural şudur. Yokuş yukarı çıktığın hızla yokuş aşağı in. Hareket ederken boşa almak hem motor hemde diğer vasıtalar için doğru bir kullanım tarzı değildir.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
Tekrar soruyorum en yavaş gidilebilen kalkışta kullandığımız hangi vitestir? Yani 1.- sonra boş(empty)N-sonra 2.-sonra 3.-sonra 4.-5.-6. değilmi? aynı şeyden bahsediyoruzdur inşallah.
-
Herkeze Teşekkürler ..bir dah boşa falan atmıyorum.Eyvallah
AB RH (+) 506 357 7316
http://www.facebook.com/vatandogukan
https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat
-
blackhawk adlı üyeden alıntı
Herkeze Teşekkürler ..bir dah boşa falan atmıyorum.Eyvallah
Yok yok sen boşa atta,benim 4 ve 5 in arasında boş yok acaba kayıpmı oldu gören varmı?
-
aaaaa benim mototrdada çalmışlar 5 ile 6 arasındaki boşlugu dur ben honda bayine gidiyimde araya bir boş vites attırıyım
sen en güzeli 6 la in kardeşim herkezin de dediği gibi boşa hiç gerek ok çıktıgın vites kaçsa indiğinde o olsun
-
hangi viteste çıkıyorsan onunla inmek doğrudur....boş,peygamber vitesi,cimri vitesi gibi tabir ettiğimiz vitesi kullanman sakıncalıdır niye 1. si bi gören olur beleşciye bak der 2. si motor freni yapman gerekir ve o ana en uygunu 3 e atmaksa atana kadar ohooooo ne sular akar dereden ne....
-
blackhawk adlı üyeden alıntı
Arkadaşalr cbr 125 te bilindiği üzere 5-6 arası boş olayı yok uzun inişlerde debriyaj sıkılı iken bayır aşağı inmek herhangi bir aksama zarar verirmi.Hali ile boşa da atamıyorum bir kaç kez denedim takır tukur falan sesler geldi...saygılar.yorumlar lütfennn!!!
1==> Debriyaj sıkılı iken debriyaj yaylarına iniş süren kadar baskı uyguluyorsunki bunu motoru kullandığın sücede yaparsan ilerki zamanlarda debriyajın seni yarıyolda bırakacaktır..
2==> bayır aşagı inmek bence sana bir zarar vermez ama indikten sonra hızın nerelerde olur bilemem...Debriyajı sıkmayı bıraktığında haliyle şanzuman içindeki dişlilerin çevresel hızı düşük olacaktır..Tekeri dönmesini sağlayan zincire hareket veren dişli ise bu konumda boşta gitmeden ötürü çevresl hızı 3-5 katı fazla olcagından bir anda şanzuman dişlilerine fazla yük biner.
2 (a)==>zincir boyu uzar
(b)==>uzak bir ihtimal ama yinede zincir kopabilir
(c)==>debriyajın ilk kavraşma esnasında debriyajı hasarlandırma ihtimalin yüksek
(d)==>Şanzuman dişlilerine büyük olasılıkla zarar verir.
(e)==>motorun pistonu üzerine binen aşağı yukarı hareket yükü bir anda haddinden fazla olacagından (kısa vadede bişi olmaz) silindiri sekmanlarının çizme olasılığın yüksek..
Bu hareketinin motoruna nedenli zarar verecegi maddeler halinde yazıldı..
Sana tavsiyem "gel bu hareketi yapmaktan vazgeç".....
[B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]
-
Yokuş aşağı inerken debriyajı uzun süre sıkmak konusunda herkes zaten yorumlarını yapmış. Bunu neden yaptığını ben de anlamış değilim. Kimse anlamadıysa, bunu neden yaptığını açıklarsan iyi olur. Uzun yolculuklarda eğer benzin bitiyor gibiyse ve yakınlarda benzinci yoksa bu davranış çok yanlıştır ve herkes tarafından yanlış bilinir. En az benzin harcamak için rölanti değil, en yüksek viteste 50-80 km/h süratte gideceksin.
Ben 4. ve 5. viteslerde devir çok yüksek değilken, debriyaja basıp vitesi boşa aldım. Bunu yaparken çok dikkatli olman lazım. Vites aralıkları ve dişliler her motorda farklı olduğundan, her motorda yapılabiliyor mu bilmiyorum. Motorun sesi kesiliyor, sanki çalışmıyor gibi gidiyorsun. Ancak şöyle bir sakıncası var, eğer tekrar vitese geçirmek istediğinde tek seferde geçirebileceğin en büyük vites 2.vites olduğundan ve süratin fazla ise şanzımana zarar verebilirsin. Belli bir sürate kadar yavaşlaman gerekiyor ve ne yaparsan yap 2.vitese geçirirken taaak diye bir sesi duymama şansın yok. Kısacası bunu yapmanı tavsiye etmiyorum.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
+ olarak motorun yaglamasi az olacagi icin parcalarin daha cabuk asinir
-
Aracın süratini aldığı durumlarda yokuş aşağı giderken vitesi boşa atmak, arabalarda kullanılan ve tecrübe isteyen bir tekniktir.
1) Frenleme yapmak zor olacağı için çok dikkatli olmak ve güçlü sezgilere sahip olmak
2) Tekrardan gaza basmak istediğinde sürat, yol durumu vs. gibi etkenlere uygun vitesi çok seri şekilde tanımlamak
3) vitesi taktıktan sonra debriyajı bırakırken nolursa olsun dikkatli olmak.
4) Gaz vermeden viraja girildiği zaman arabanın kayma riskinin çok daha yüksek olması...
Bu liste uzatılabilir ama motorlardaki vites sistemi buna hiç uygun olmadığından, yukarıda bahsedilen hususların da konumuzla hiç bir alakası yok.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler