Yurt dışından parça ve aksesuar
Reklamlar
-
merhabalar öncelikle böyle birşeye gerek var kesinlikle ama ben kendim karşılaştığım durumu yazayım,örneğin benim motorun cbr f4i lazım olan bir parçası olduğunda önce ebayden bakarım bu yazacaklarım ebay için geçerli,bugüne kadar çoğu parçasını ihtiyacım olmasa bile
araştırıyorum ve çoğu parçamında ebayden karşılıyorum,fakat öncelikle çözülmesi gereken kargo,nakliye olayı... alacağım,almak istediğim
parça ne olursa olsun fiyatlar yarı yarıdan daha fazla şekilde uygun yurt dışında,çok komik fiyatlar var gerçekten çok uygun, burada tek
önemli sorun kargo...genelde çok fazla ücret çıkıyor ki en düşük özellikte olanında bile..,takip edilebilir bir kargo tercih edilirse
dahada zıplıyor ücret,bana kalırsa ordan yapmanız gereken türkiyeye nakliyatı en uygun ücretle nasıl yapabiliriz sorusunun cevabı
olacaktır,bu olayı hallederseniz hiç bir sorun kalmaz,çünkü parçalar yurt dışında çok ucuz.Bu arada bu yazdıklarımı ağırlıklı olarak çıkma
parçalar için yazdım.
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
TEKNECI adlı üyeden alıntı
fikir guzel!!!
ermax firmasi fransada
http://ermax.fr/
ermax in bayagi bir urununu ingilteredeki temsilcilerinden aldim (intobikes)
nedense ingilteredeki bayileri ermax in kendisinden daha ucuza satiyordu.
eur/pound daki durumdan olabilir
456 poundluk aksesuara
55 pound shipment
+85 pound vergi verdim
toplam bana 600 pound a mal oldu
simdi sorum su ki;
bu alisveriste siz bana yardimci olsaydiniz...
kargo +vergi ne kadar oderdim?
ermax da %20 kisisel indirimim var.
Yani muhtemelen bir 100 pound cebinizde kalirdi.
FAkat bu indirim bana özel bir indirim arkadasimin böyle bir sansi yok.
YAlniz yari fiyatina ikinci ellerini bulabilir.
mterayes26 adlı üyeden alıntı
ebayden elektrik elektronik ve kozmetik gümrüğe takılıyor bu konuda yardımcı olurmusunuz
Kargoda yapacak bir sey yok ama gelen tirlarla yollayabiliriz.
Kozmetik derken bahsettiginiz parfumse Türkiye kaliteli parfum konusunda daha ucuz.
-
Misal şu adam Turkiyeye kargo göndermiyordu. İyi fiyatlı kayışı kaçırdım. Burada 1200 TL
http://www.ebay.com/itm/Courroie-BMW-F800S-et-F800ST-F800-/131400126025?
şu numaradaki kayışı bi soruşturur musunuz?
F800S F800ST BMW REF : 27727719371
-
Gittigidiyor üzerinden Güvenli e-ticaret ilani ile ödeme orada tutulur, Kargo süresi max da tutarsın ve kargon ulaştığı zaman karşılıklı onay ile bu güven aşılır. bunu ebay üzerinden de yapabilirsiniz. fakat burada en büyük sorun "Kargo" Gümrükte takılması Kargo süresi vs vs. zaten buradaki yedek parça getiren servisler 3 ila 4 haftada teslim ediyor ve avrupadaki fiyatın %30 altına. fiyat çok önemli değil ama tedarik sürecini 4-7 gün arasına düşürebilirseniz seçilirsiniz. Tartışılır.
-
Motosiklet Eğitmeni
Sevgili arkadaşlar yorumlardan anladığım kadarıyla fikir iyi.
Uygulaması zor değil.
Karşılaşalıcak en büyük sorun kargo meselesi.
Bu konuyu iyi araştırmam lazım.
Bir çok dostumuz yurtdışını pahalı parçalar ve aksesuarlar almak için tercih ediyor.
Kargonun yerine ulaşmaması durumunda büyük mağduriyetler söz konusu olabilir.
Bu arada parça soran arkadaşlarla ilgileneceğim. Bu fiyat karşılaştırması yapabilmemiz için faydalı olacağa benziyor.
-
nihatgokhan adlı üyeden alıntı
Gittigidiyor üzerinden Güvenli e-ticaret ilani ile ödeme orada tutulur, Kargo süresi max da tutarsın ve kargon ulaştığı zaman karşılıklı onay ile bu güven aşılır. bunu ebay üzerinden de yapabilirsiniz. fakat burada en büyük sorun "Kargo" Gümrükte takılması Kargo süresi vs vs. zaten buradaki yedek parça getiren servisler 3 ila 4 haftada teslim ediyor ve avrupadaki fiyatın %30 altına. fiyat çok önemli değil ama tedarik sürecini 4-7 gün arasına düşürebilirseniz seçilirsiniz. Tartışılır.
Satıcı ile irtibata geçin adres verin konuşun bir şekilde olur
-
Yurt içinde bile kargo fiyatları bu kadar yüksek iken dışarıdan düşük fiyata nakliye imkanı sağlamak bence zor görünüyor.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Sevgili arkadaşlar yorumlardan anladığım kadarıyla fikir iyi.
Uygulaması zor değil.
Karşılaşalıcak en büyük sorun kargo meselesi.
Bu konuyu iyi araştırmam lazım.
Bir çok dostumuz yurtdışını pahalı parçalar ve aksesuarlar almak için tercih ediyor.
Kargonun yerine ulaşmaması durumunda büyük mağduriyetler söz konusu olabilir.
Bu arada parça soran arkadaşlarla ilgileneceğim. Bu fiyat karşılaştırması yapabilmemiz için faydalı olacağa benziyor.
Varmı bir gelişme ? Fadalanabilecekmi arkadaşalar ?
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
çıkma parça olarak çok iyi fikir aslında. Ayrıca çıkma parça lazım olduğunda buradakilere değilde yurtdışındakilere yüklenirsek motor hırsızlığı da bir nebze azalmış olur....
Mars ile gönderilen gönderiler gümrüğe %90 takılır. Kişisel tavsiyem posta yoludur daima.
-
01 Aralık 2015, 19:20
-
01 Aralık 2015, 20:11
COQ adlı üyeden alıntı
El elin esegini türkü ile arar sözü benim için söylenmis.
Hevesle açmisim konuyu, çocuga bir yardimim olsun diye sonra takibi birakmisim.
20-30 gun yurt disi alisverisi icin cok bi sure sayilmaz,sanirim hediye olarak gondericeksiniz ve vergide olmuycak,ki bu cok buyuk avantaj,ben kendim adina konusuyim alisveris yapacak olsam ekipman ve egzoz alirim,hatta mart ayinda shoei hornet ds alicam,eger fiyatlarda bi fark olmazsa sizden alirim benimde isime gelir.
-
01 Aralık 2015, 20:32
Çok güzel bir düşünce benim motorun hem parçasını bulmak zor hemde parçalar pahalı şayet uygun olursa ben alırım.
Motorum daelim s2 250 freewing
Lazım olan parçalar
krank
debriyaj baskı balata komple ve kayış ( 893*24*30 )
Bunlar için cevabını bekliyorum arkadaşım.
34 HSK 57
ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
MONDİAL MASH
-
01 Aralık 2015, 21:45
Motosiklet Eğitmeni
Yedekparça sorun değil.
Fakat onun için ön talepli bir sistem yapmak gerek.
Çünkü binlerce modelin yüzlerce parçasını stokta tutmak mümkün değil. Artı kazançlı da olmaz. Kabul ettiremem.
Fakat 3-7 gün içerisinde her parçayı temin edebiliriz.
Sarf malzemelerini stokta tutmak daha akıllıca olur diye düşünmekteyim.
Bakalım..
-
01 Aralık 2015, 22:09
COQ adlı üyeden alıntı
Yedekparça sorun değil.
Fakat onun için ön talepli bir sistem yapmak gerek.
Çünkü binlerce modelin yüzlerce parçasını stokta tutmak mümkün değil. Artı kazançlı da olmaz. Kabul ettiremem.
Fakat 3-7 gün içerisinde her parçayı temin edebiliriz.
Sarf malzemelerini stokta tutmak daha akıllıca olur diye düşünmekteyim.
Bakalım..
Yazdığım parçalar bulunur mu bakarsaniz sevinirim.
34 HSK 57
MONDİAL MASH
-
01 Aralık 2015, 22:16
En son deri alpinestar bi mont aldık gümrükte takılır diye kargola getirtmedik ,bir arkadaş getirsin dedik ,montlar 2 ay yurdışında mahsur kaldı.
Tr'deki fiyatının yarısına almıştık yalnız.
Şİmdilerde de egzoz düşünüyoruz ,neden olmasın ...
-
01 Aralık 2015, 23:27
Coq selam,
Siz orada ticari bir işletme kurup malı ne olarak buraya göndereceksiniz? Bütün malları "hediye" olarak gönderecekseniz, bir süre sonra o sistem çöker, çünkü, buradaki posta ve gümrük memurları artık pek hediye falan takmıyor, malın ebay'den, oradan buradan ne kadar ettiğine bakıyor, şayet geçerli bir fatura sunamıyorsanız oradan kdv ödettirmeye çalışabiliyorlar.
Amerikan Myus firması, sizin yapmayı düşündüğünüz gibi bir sistem yürütüyordu. Amerikadan aldığınız malları onların merkezine yolluyorsunuz, onlar içindeki faturayı alıyor veya içine çakma ve yasal değerlerin olduğu bir fatura koyup postalıyordu. Onlar bile dayanamadılar.
Yapacağınız işe para koyulup resmi yollardan yaparsanız, mallar buraya pek ucuza gelemez. Çünkü bir fatura sistemi oluşturmak gerekir diye düşünüyorum. Aksi takdirde yasal olmayan bir gönderi sistemi olur. Yanlış mı anlıyorum?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
Kısa bir anekdot anlatayım. Komşuda "Yanni" olarak çağrılan bir arkadaş bulunmuş, belli bir marka için yasal olmayan bir takım yollardan mal yolluyor, o yoldan da para alıyormuş.
Sonra bir sohbet esnasında, bir başka sektörde daha, komşudan "Yanni" isimli birinin benzer şekilde mal gönderdiği konuşulurken anlaşılmış ki, komşudaki Yanni sadece belli bir markadan değil, bir sürü yerden çok çeşitli mallar alıyor, o değişik yollardan aynı şekilde uzun yıllardır Türkiye'ye mal gönderiyormuş.
Hatta bir tek Yanni yok, bu yoldan geçinen Yanniler bile olabilir tahminen. Ama bu örnekteki bütün sistem kaçak mala dayanıyor sonuçta.
-
01 Aralık 2015, 23:37
Motosiklet Eğitmeni
sanausbe adlı üyeden alıntı
Coq selam,
Siz orada ticari bir işletme kurup malı ne olarak buraya göndereceksiniz? Bütün malları "hediye" olarak gönderecekseniz, bir süre sonra o sistem çöker, çünkü, buradaki posta ve gümrük memurları artık pek hediye falan takmıyor, malın ebay'den, oradan buradan ne kadar ettiğine bakıyor, şayet geçerli bir fatura sunamıyorsanız oradan kdv ödettirmeye çalışabiliyorlar.
Amerikan Myus firması, sizin yapmayı düşündüğünüz gibi bir sistem yürütüyordu. Amerikadan aldığınız malları onların merkezine yolluyorsunuz, onlar içindeki faturayı alıyor veya içine çakma ve yasal değerlerin olduğu bir fatura koyup postalıyordu. Onlar bile dayanamadılar.
Yapacağınız işe para koyulup resmi yollardan yaparsanız, mallar buraya pek ucuza gelemez. Çünkü bir fatura sistemi oluşturmak gerekir diye düşünüyorum. Aksi takdirde yasal olmayan bir gönderi sistemi olur. Yanlış mı anlıyorum?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
Kısa bir anekdot anlatayım. Komşuda "Yanni" olarak çağrılan bir arkadaş bulunmuş, belli bir marka için yasal olmayan bir takım yollardan mal yolluyor, o yoldan da para alıyormuş.
Sonra bir sohbet esnasında, bir başka sektörde daha, komşudan "Yanni" isimli birinin benzer şekilde mal gönderdiği konuşulurken anlaşılmış ki, komşudaki Yanni sadece belli bir markadan değil, bir sürü yerden çok çeşitli mallar alıyor, o değişik yollardan aynı şekilde uzun yıllardır Türkiye'ye mal gönderiyormuş.
Hatta bir tek Yanni yok, bu yoldan geçinen Yanniler bile olabilir tahminen. Ama bu örnekteki bütün sistem kaçak mala dayanıyor sonuçta.
Yakin arkadaslarim bana yanni derler.
Saka bir yana bizim zaten halihazirda bir ihracat ithalat firmamiz var.
Su an sadece Türkiye'den ithalat yapiyoruz.
Simdi bunun tersini yapacagiz.
Yani resmi olacak.
Burada üçkagit yapmak biraz zor.
BAnka hesaplari sürekli takipte.
Kisisel hesap üzerinden ödeme kabul etsem bile yil sonunda beyannameme eklemek zorundayim yoksa fena hoplatirlar.
Yunanistan ya da Hirvatistan gibi ülkelerde bu bahsettiginiz olaylar mümkün olabilir.
Mesela Türkiye'de de vergi isleri biraz gevsek.
Ama burada yas is.
Fakat düsük fatura düzenlemek mümkün.
Tabi 500 euroluk mala 100 euroluk fatura düzenleyemezsin o kadar da degil
-
02 Aralık 2015, 00:10
Hayırlı olsun website konusunda yardımcı olurum
-
02 Aralık 2015, 21:14
İnşallah orada bulunur şu motorun parçaları.
34 HSK 57
MONDİAL MASH
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)