150 cc scooter deliricem...
-
Merhaba abilerim.150 cc scooterim var 2-3 aydir yatiyordu 2-3 gundur calistirmaya ugrasiyorum. calistiriyorum geziyorum geliyorum stop ediyorum marşa bi basiyorum giv giv calismiyor. Takviye yapiyorum basiyorum giv giv calismiyor.hava kutusunu aciyorum filtreyi cikarip bi üfluyorum bem beyaz duman .hava borusunu cikarip bakiyorum hava borusuna benzin gelmis hava borusunu takmadan calistiriyorum yine ayni sorun.Yardim edin kafayi yicem.
Reklamlar
-
Benim 125 scooterda böyle oluyordu. Karbüratör kabloları çürümüş, delinmiş olabilir. Benim hepsi değişti. Sorun ortadan kalktı.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Akün zayıflamış,ayak marşı varsa öyle çalıştırıp biraz gezersen akü kendine gelir.
-
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Akün zayıflamış,ayak marşı varsa öyle çalıştırıp biraz gezersen akü kendine gelir.
Takviye yapıyorum diyor .
Hava giriş hortumunu sök elinle tıka orayı bas marşa çalışmazsa ateşlemeye bak sonra da bujıye ateslıyor mu dıye yine çalışmazsa karbüratör manifoltunu sök içeri benzın akıt bas marşa yine çalışmazsa bujıyı degıstır bu da olmazsa yani benzin geliyor atesleme var ama çalışmıyorsa , sıkıntı var şu meşhuuuuur sübap kontrolü baslar
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
mterayes26 adlı üyeden alıntı
Takviye yapıyorum diyor .
Hava giriş hortumunu sök elinle tıka orayı bas marşa çalışmazsa ateşlemeye bak sonra da bujıye ateslıyor mu dıye yine çalışmazsa karbüratör manifoltunu sök içeri benzın akıt bas marşa yine çalışmazsa bujıyı degıstır bu da olmazsa yani benzin geliyor atesleme var ama çalışmıyorsa , sıkıntı var şu meşhuuuuur sübap kontrolü baslar
Abi karbüratör u sıfır aldım yine ayni sorun motor calisiyor ama stop edince çok zor çalışıyor bujiyi sıfır taktim yani dediklerinin hepsini yaptım geriye tek su dediğin subap ayarı kaldı herhalde
-
xgjao adlı üyeden alıntı
Abi karbüratör u sıfır aldım yine ayni sorun motor calisiyor ama stop edince çok zor çalışıyor bujiyi sıfır taktim yani dediklerinin hepsini yaptım geriye tek su dediğin subap ayarı kaldı herhalde
Yıllar önce caracalım varken , benzın fıltresınin kartonları sismişti blogada yakın oldugundan sıcaktan iyice şişiyor benzın geçirmiyordu . Filtreyi değiştirdim sorun çözülmüştü . Benim dediğim sübap ayarı degıl ama
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
Sübap ayrından oluyor zor çalışma olayı.
2006da bi çinli motor almıştım sıfır km olarak. Bazen tek marşta çalışırdı bazen 10 dakika uğraştırırdı kafasına göre. Aklıma gelen herşeyine baktım bulamadım, servis de bulamadı sorunu. Servise değil başka bi ustaya gittim. Serik'i bilen motorcular tanır meşhur Adil usta. Karbüratörü ayarladı bi de sübap ayarı yaptı 4 sene sorunsuz binmiştim.
-
Bugun iki motorcuya gittim biri karburator arizali iade et dedi obur motorcuda benzin muslugundan yapiyor olabilir dedi kafam iyice karisti
-
0 km de öyle sorunlar olabilir
-
karbüratöre benzin dolmuş olabilir. Banada aynısı olmuştu şanzumana yağ ve benzin kaçmıştı motor boğulmuştu. Servisi cağırdım geldü motoru söktü şanzumanı temizledi karbüratördeki benzini boşalttı sonra düzeldi.
-
Allah yardımcın olsun...
-
Şanzumanımı temizledi
Bujiyi değiştir. Karbüratör hava ayarını biraz değiştir. çok açıksa kıs kısıksa aç
-
beyaz duman boğulduğunun işaretidir..
yani fazla benzin geliyor karbüratörden..
şamandıralı ise delik olabilir,memesi gevşek olabilir,ayarı çok bozuk olabilir vs vs..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)