xtreme max 150 amortisör keçesi yag kacırıyor
Reklamlar
-
arkadaslar 2012 model mondial xtreme max ım sol amortisör kecesinden bayagı yag kacırıyor.sag kecede kacırma yok.kece degişimini yapabilecek arkadasım var fakat nekadar yag koyacagımızı bilmiyorum.bu sekilde sürmemin konfor haricinde zararı varmıdır?yag bitmesi durumunda amortisöre zarar verir mi?yardımlarınızı bekliyorum
Reklamlar
-
by*cambaz adlı üyeden alıntı
arkadaslar 2012 model mondial xtreme max ım sol amortisör kecesinden bayagı yag kacırıyor.sag kecede kacırma yok.kece degişimini yapabilecek arkadasım var fakat nekadar yag koyacagımızı bilmiyorum.bu sekilde sürmemin konfor haricinde zararı varmıdır?yag bitmesi durumunda amortisöre zarar verir mi?yardımlarınızı bekliyorum
yag ölçüsünü bilmiyorum ancak o sekil kullanırsan saglam tarafa cok yuk bineceginden onuda patlatırsın.
en guzeli saglam olanıda acıp, içindeki yagı ölçüp, ikisinin de yag ve kecelerini değiştirmen.
bu sekilde daha saglıklı ve uzun ömürlü olur.
senden ricam : işlemi yaptıgında, yag miktarını ve kece bilgilerini max sayfamızda paylasman.
(kecelerin üzerinde model-tip numaraları vardır, onlara dikkat etmen lazım)
daha sonra lazım olacaklara yardımın olur
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
daha sonra lazım olacaklara yardımın olur
Hızır yardımcın olsun kardeşim, arslan arslan..
-
sanayi uzak oldugu icin motoru götürmeden sadece amortisörleri söküp tamire getirmeyi düsünüyorum.elim anahtar tutuyor.acaba amortisorleri kendim sökebilir miyim?dikkat etmem gereken yerler var mıdır?
-
sanayi uzak oldugu icin motoru götürmeden sadece amortisörleri söküp tamire getirmeyi düsünüyorum.elim anahtar tutuyor.acaba amortisorleri kendim sökebilir miyim?dikkat etmem gereken yerler var mıdır?
amortisör kavallarını sökersin sorun olmaz
ama takarken kelepceleri aşırı sıkmaman lazım
dingil ustanın biri, benim kelepceyi, haliylede gidon baglantı tablasını kırdı, değiştirdim.
max sayfasında, oldugu zaman, ayrıntılarını ve resimlerini paylasmıştım
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
tahminen sag sol kece degişimine nekadar isterler.
-
bir yetkili servisi telefonla arayıp fiyat sorabilirsin
piyasada da asagı yukarı aynı olur, en azından fikrin olur
-
arkadaslar dün gece amortisörleri söktüm ve bugun ustama gittim.koyulacak yagın miktarını ögrenmek için servisi aradık ama bilgi vermediler.yapacak birsey yoktu.ustam saglam olan amortisörü söktü ve icinden 1.7 plastik bardak dolusu yag cıktı.kece numarası 37 50 11 dir keceleri motorun eski sahibi vermisti nereden alındıgını bilmiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------
buarada yag ölcüsünü tam olarak bilen varmıdır?[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------
arkadaslar azönce deneme sürüsüne cıktım.frene basınca on amortisörler eskisi gibi esnemiyor.yolda bir garip gidiyor.frene basınca direksiyon hakimiyetim bozuluyor.yag olarak yüksek basınc yagı diyerek alındı(litresi 8.5 tl idi).acaba sorun yagdamı yoksa miktarımı eksik yada fazla koyduk.ikisinede aynı miktarda yag koyuldu.
xtreme maxın yag miktarını tam olarak bilen yokmu?tsk
-
arkadaslar dün gece amortisörleri söktüm ve bugun ustama gittim.koyulacak yagın miktarını ögrenmek için servisi aradık ama bilgi vermediler.yapacak birsey yoktu.ustam saglam olan amortisörü söktü ve icinden 1.7 plastik bardak dolusu yag cıktı.kece numarası 37 50 11 dir keceleri motorun eski sahibi vermisti nereden alındıgını bilmiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------
buarada yag ölcüsünü tam olarak bilen varmıdır?[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------
arkadaslar azönce deneme sürüsüne cıktım.frene basınca on amortisörler eskisi gibi esnemiyor.yolda bir garip gidiyor.frene basınca direksiyon hakimiyetim bozuluyor.yag olarak yüksek basınc yagı diyerek alındı(litresi 8.5 tl idi).acaba sorun yagdamı yoksa miktarımı eksik yada fazla koyduk.ikisinede aynı miktarda yag koyuldu.
xtreme maxın yag miktarını tam olarak bilen yokmu?tsk
orjınalden kalın yag konduysa sertlesmiş olabilir
yada eskiden patlak iken olması gerektiği kadar sert değildir yapılınca düzelmiş de olabilir
keske tamir sırasında resim vs cekseydin
cok iyi olurdu, yada kecelerin ayrıntılı resmini cekip atsaydın.
elinde resim varsa atarsan iyi olur
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
Orjinal keceler bende resmini atarim.servis ve musteri hizmetleri yag miktarini soylemiyor.mondial servisinde calisan esiniz dostunuz varsa ogrenip bizimle paylassa xtreme max kullanicilari icin cok iyi olur.
50 km hizla dip fren yapiyorum amortisor 11 cm asagi iniyor.tam dip frende amortisor bayagi asagi inmesi gerekmez mi.bu olay yagin fazla oldugunun isareti midir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)