Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

xtreme max 150 amortisör keçesi yag kacırıyor

REKLAM ALANI

arkadaslar 2012 model mondial xtreme max ım sol amortisör kecesinden bayagı yag kacırıyor.sag kecede kacırma yok.kece degişimini yapabilecek arkadasım var fakat nekadar yag koyacagımızı bilmiyorum.bu sekilde sürmemin konfor haricinde zararı varmıdır?yag bitmesi durumunda amortisöre zarar verir mi?yardımlarınızı bekliyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı by*cambaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar 2012 model mondial xtreme max ım sol amortisör kecesinden bayagı yag kacırıyor.sag kecede kacırma yok.kece degişimini yapabilecek arkadasım var fakat nekadar yag koyacagımızı bilmiyorum.bu sekilde sürmemin konfor haricinde zararı varmıdır?yag bitmesi durumunda amortisöre zarar verir mi?yardımlarınızı bekliyorum
    yag ölçüsünü bilmiyorum ancak o sekil kullanırsan saglam tarafa cok yuk bineceginden onuda patlatırsın.

en guzeli saglam olanıda acıp, içindeki yagı ölçüp, ikisinin de yag ve kecelerini değiştirmen.

bu sekilde daha saglıklı ve uzun ömürlü olur.

senden ricam : işlemi yaptıgında, yag miktarını ve kece bilgilerini max sayfamızda paylasman.

(kecelerin üzerinde model-tip numaraları vardır, onlara dikkat etmen lazım)

daha sonra lazım olacaklara yardımın olur
    Carbondioxid bunu beğendi.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

daha sonra lazım olacaklara yardımın olur

Hızır yardımcın olsun kardeşim, arslan arslan..
    cenkito bunu beğendi.

sanayi uzak oldugu icin motoru götürmeden sadece amortisörleri söküp tamire getirmeyi düsünüyorum.elim anahtar tutuyor.acaba amortisorleri kendim sökebilir miyim?dikkat etmem gereken yerler var mıdır?

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    sanayi uzak oldugu icin motoru götürmeden sadece amortisörleri söküp tamire getirmeyi düsünüyorum.elim anahtar tutuyor.acaba amortisorleri kendim sökebilir miyim?dikkat etmem gereken yerler var mıdır?
    amortisör kavallarını sökersin sorun olmaz

ama takarken kelepceleri aşırı sıkmaman lazım

dingil ustanın biri, benim kelepceyi, haliylede gidon baglantı tablasını kırdı, değiştirdim.

max sayfasında, oldugu zaman, ayrıntılarını ve resimlerini paylasmıştım
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

tahminen sag sol kece degişimine nekadar isterler.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    bir yetkili servisi telefonla arayıp fiyat sorabilirsin

piyasada da asagı yukarı aynı olur, en azından fikrin olur

arkadaslar dün gece amortisörleri söktüm ve bugun ustama gittim.koyulacak yagın miktarını ögrenmek için servisi aradık ama bilgi vermediler.yapacak birsey yoktu.ustam saglam olan amortisörü söktü ve icinden 1.7 plastik bardak dolusu yag cıktı.kece numarası 37 50 11 dir keceleri motorun eski sahibi vermisti nereden alındıgını bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------

buarada yag ölcüsünü tam olarak bilen varmıdır?[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

arkadaslar azönce deneme sürüsüne cıktım.frene basınca on amortisörler eskisi gibi esnemiyor.yolda bir garip gidiyor.frene basınca direksiyon hakimiyetim bozuluyor.yag olarak yüksek basınc yagı diyerek alındı(litresi 8.5 tl idi).acaba sorun yagdamı yoksa miktarımı eksik yada fazla koyduk.ikisinede aynı miktarda yag koyuldu.

xtreme maxın yag miktarını tam olarak bilen yokmu?tsk

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    arkadaslar dün gece amortisörleri söktüm ve bugun ustama gittim.koyulacak yagın miktarını ögrenmek için servisi aradık ama bilgi vermediler.yapacak birsey yoktu.ustam saglam olan amortisörü söktü ve icinden 1.7 plastik bardak dolusu yag cıktı.kece numarası 37 50 11 dir keceleri motorun eski sahibi vermisti nereden alındıgını bilmiyorum
    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------

buarada yag ölcüsünü tam olarak bilen varmıdır?[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

arkadaslar azönce deneme sürüsüne cıktım.frene basınca on amortisörler eskisi gibi esnemiyor.yolda bir garip gidiyor.frene basınca direksiyon hakimiyetim bozuluyor.yag olarak yüksek basınc yagı diyerek alındı(litresi 8.5 tl idi).acaba sorun yagdamı yoksa miktarımı eksik yada fazla koyduk.ikisinede aynı miktarda yag koyuldu.

xtreme maxın yag miktarını tam olarak bilen yokmu?tsk

orjınalden kalın yag konduysa sertlesmiş olabilir

yada eskiden patlak iken olması gerektiği kadar sert değildir yapılınca düzelmiş de olabilir

keske tamir sırasında resim vs cekseydin

cok iyi olurdu, yada kecelerin ayrıntılı resmini cekip atsaydın.

elinde resim varsa atarsan iyi olur
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

Orjinal keceler bende resmini atarim.servis ve musteri hizmetleri yag miktarini soylemiyor.mondial servisinde calisan esiniz dostunuz varsa ogrenip bizimle paylassa xtreme max kullanicilari icin cok iyi olur.

50 km hizla dip fren yapiyorum amortisor 11 cm asagi iniyor.tam dip frende amortisor bayagi asagi inmesi gerekmez mi.bu olay yagin fazla oldugunun isareti midir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)