Sen turkiyede boylemi saniyorsun isleri? Adamlarda bilinc var, kultur var, bakim var. Daha cumartesi gunu R6 ile cay icmek icin durunca tesaduf cayci eleman dukkan, yanindaki r6 sini gosterdi 2013 modelmis, bana sordugu ilk soru kac km de dedi, 400 dedim daha, ee bos bu motor, elcik, manet, cam, plakalik yok, egzoz yok dedi, bende alacali beygir gibi bir motosiklete binmeyecegimi egzozda dusunmedigimi dusunursemde rodajtan sonra takacagimi soyledim. İkinci sorusu kac yaptin oldu? Dedim 110 falan
niye dedi ? Motor 400km de daha 6 bin devri gecmiyorum dedim. Sasirdi. Yanindaki bir arkadasi, adam isi biliyor motoru alistiriyor deyince cocuk arada bas sen yine abi sagir kalmasin dedi
iste boyle tipler motosiklet kullaniyor. Boyuna tek yapiyor, seri kalkiyor, km si geldiginde ucuz yag kullaniyor. Filtreleri degistirmiyorlar. Servisler zaten servis degil. Yag tapasini sıkarken yalama yapanami denk gelirsin yoksa ilk 1000 bakiminda gidon boslugunu bile kontrol etmeyenemi?
İsiklarda bosta motoru kesiciye sokarlar. Racing motorla sehir icinde gezipbsurekli harareti 100c ustun de tutarlar. Daha sayayimmi?
2 yillik 14 bin km deki 636 min hava filtresi kapkaraydi icinden ozellikle fotosunu cektim kus tuyu cikti kocaman, bildiginiz telek tuy. Adam 0 alip 14 bin km boyunca sokmemis filtreyi, muhtemelen serviste sokmemis.
Siz isi bilmiyorsunuz, bana yabanc ulkelerden ornekler vermeyin, baska ornekler verip bozarim sizi. Dunku motorcularsiniz. Ben bu sitedeki bircok uyenin yasi kadar spor motosiklet kullandim. Motorcularida tanirim, camiayida, satisinida, servisinide cok iyi tanirim.
Adam 20 bin yapmis on arka disli zincir, debriyaj balatasi degistirmis, on keceleri patlatmis, gifon boslugunu gectim arka salinim bile oynuyor artik.
O yuzden eski abilerinize sorun soylesinler 3 yastan buyuk 20 bin km den fazla japon 4 silindir racing makinaya binilmez.