Arkadaşlar kuba superlight 200 motosikletimde kalkista titreme gibi bir silkeleme oluyodu ve tirrt diye ses cikariyodu servise gittim aradim arastirdim
Kaplinleri degistir dediler zinciri dislileri debriyaj tasi debriyaj seti balata osu busu derken her bir agizdan baska bi laf hepsini dinlemeye kalksam degistirecegim parcalar motorun fiyatini gecicek caresiz caresiz bekliyordum bazen yok paraya satasim geliyodu motoru:D sonra bir gun hava soguk bende motoru yan ayklikta birakmistim demekki sabaha kadar debriyajdaki yaglar fln suzuldumu yada soguktan yag kalinlastimi ne olduysa bastim marsa bi kalkarsin yag gibi kalkiyo ne titreme ne bi ses sonra bi basarsin abi motoru iyice kizartirsin ice isindiktan sonra yine tirrtlamaya basliyo yag isininca iyice inceliyoya ondan heralde sonra anliyorumki sorun yagda yagin kayganligi olmasi gerekenden fazla oldugu icin debriyaj kaciriyo debriyajin minimum (kacirip(siyirip) kacirip yeniden kavramasindan dolayi titriyo ses ise dislilere fln uyguladigi ani kuvvetten dolayi cikiyo bir arastiriyorum castrolun actevo 20w40 4t diye bi yagi var aciklamasini ozelliklerini okuyorum
eşsiz performans sağlarken, debriyaj kaymasını ve motor aşınmalarını en aza indirir.
Hasss
Sonra arastiriyorum bu yagi kullananlar allah razi olsun sorunum cozuldu diyor
Sonra okuyorum bedava verseler kullanmayin o yagi diyolar cok kalin yag diyolar
Simdi ben bu yagi kullanirsam motoruma zarari olurmu olursa bu yag gibi debriyaj kacirmasini onleyecek baska bir yag varmi ben bunu merak ediyorum ayrica ayni marka ayni model diger motorlar normal bir motosiklet yagi koysalarda boyle bi sorun yaşamazken biz neden yasiyoruz sorunun ana sebebi nedir tek sorun yagmidir yag ise diger emsali motorlar neden kacirmiyor
Varmi bir bilgisi veya fikri olan