fikri olan tecrübeli abilerim, ustalarım görüşlerinizi bekliyorum
Kardes sorun karburatorden olabilir benim motor 1 ay yatiyordu zor calisiyor memeler tikanmis az benzin geldigi icin zor calisiyor gitmiyordu bi baktir
Elin anahtar tutuyorsa yaparsin ben kendim yaptim kolay bisey
Aynı sıkıntı bende de var. Falcon crown 150 kullanıcısıyım. Benzin full akü dolu ama stop edince arada sırada en az 20 dakika çalışmıyor. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Buji ye bakin ayak ladami calismiyor
yok ayakla da çalışmıyor ama bunu arada sırada yapıyor temassızlık söz konusu olabilir mi ?
Suan motoru kullanmiyorum pis karburator motora nasil yan etkisi olur performans dusuklugu yakit motoru pek kullanmadim temizleyince duzelmeler olurmu .. Burdan pek bsy denmez motor sicakkende yapiyorsa olabilir ayni sorun arkadasimdada var ayakliklada zor calisiyor siz buji bajligina motora deydirin atesleme varsa kivilcim cikiyorsa sorun baska yerdendir
Karbürötör.öyle hemen kirlenme yapmaz piposuz olarak bas marşa çalışırsa pipoyu at gitsin
Pipo dedikleri bujinin üstüne geçirdiğin plastik bir şapkadır. Pipoya giren kablo viralıdır büyük ihtimal. Somun gevşetir gibi kabloyu sola doğru çevirip kabloyu pipodan çıkar. Kablonun orta kısmında incecik bakır tele benzeyen kablo vardır onu içinden bıçakla veya başka kesici aletle dikkatlice çıkar. (elektrik kablosundan bakır teli çıkarır gibi) Çıkardığın teli bujinin üstüne sıkıca sardıktan sonra marşa basabilirsin.
Anahtar sokarak buji basligi motora deydir kivilcim varsa ordan degildir yoksa buji basligidir
Mars motorumu diyorsunuz oysa mars motoru aku bitik gibi calisiir baygin ama sizinki ayak marsiyalada calismiyor sorun bobin buji buji basligi karburator hepsini deneyerek eleyin
sorun cdi imiş yani elektriği düzenleyen parça imiş. baya bir uğraştılar ama sonunda çözüldü sorunum
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
yani bu parça yanmış sanırım ama içim rahatladı 14 lira dedi 10 verdim çinlinin en sevdiğim özelliği :D parçaları sudan ucuz
iyi sorunu çözmüşsün benim cdi bir ara dengesizlik yapıyordu sonra durduk yere düzeldi üstünden 4500 km geçti sıkıntı yapmadı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)