Arka amortisör burcu + oksitlenmiş akü
-
Reklamlar
-
hocam akü oksitlenir sıcak su dökün yada kutup başlarını gres yağ ile yağlayın yağlarsanız bir daha oksitlenmez eğer o vide sasiye sabitse diş açtırın çok incelmesse eğer incelirse yeni bir vida kaynattırın derim
Edit ustama sordum kaynaklı dedi
-
Mil kısmının fotoğraflarını da ekler misiniz.
Mil yerinden çıkıyorsa cıvata+somun ile halledilir. Şaseye sabitse mili dipten kesin, mili delin, aynı kalınlıkta iç taraftan yeni bir cıvata koyup kaynattırın.
Beyin, bobin, sudan kolay kolay zarar görmez. İçiniz rahat etsin diye streç filme sarıp kabloların olduğu taraftan yani dipten güzelce bantlayın. (Ben öyle yaptım)
Aküye bağlanan kabloları söküp güzelce zımparalayın. Temizledikten sonra yerine takın ve üstüne bolca gres yağı sürün. Zincir sprey yağı da olur. Aküyü değiştireceğiniz zaman tam bakımsız akülerden almaya çalışın. Sulu akülerde oksit sorunundan kaçamazsınız.
Dikkatli bakıyor musunuz?
-
mahyo adlı üyeden alıntı
Mil kısmının fotoğraflarını da ekler misiniz.
Mil yerinden çıkıyorsa cıvata+somun ile halledilir. Şaseye sabitse mili dipten kesin, mili delin, aynı kalınlıkta iç taraftan yeni bir cıvata koyup kaynattırın.
Beyin, bobin, sudan kolay kolay zarar görmez. İçiniz rahat etsin diye streç filme sarıp kabloların olduğu taraftan yani dipten güzelce bantlayın. (Ben öyle yaptım)
Aküye bağlanan kabloları söküp güzelce zımparalayın. Temizledikten sonra yerine takın ve üstüne bolca gres yağı sürün. Zincir sprey yağı da olur. Aküyü değiştireceğiniz zaman tam bakımsız akülerden almaya çalışın. Sulu akülerde oksit sorunundan kaçamazsınız.
Akü değişimini ilkbahar başında yapmayı planlıyorum ve kesinlikle tam bakımsız akü alıcam. Benim akü muhtemelen su falan eksiktir. Bahara kadar yatacak motor o yüzden şimdi değiştirmeyi düşünmüyorum.
Milin fotoğrafını çekeceğim de birader çıktı, benim telefonun kamera kötü çekiyor. O gelsin çekip yükleyeceğim.
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
hocam akü oksitlenir sıcak su dökün yada kutup başlarını gres yağ ile yağlayın yağlarsanız bir daha oksitlenmez eğer o vide sasiye sabitse diş açtırın çok incelmesse eğer incelirse yeni bir vida kaynattırın derim
Edit ustama sordum kaynaklı dedi
Çözümü var mıymış? Yoksa o mili kesip yerine yeni civata mı kaynattırmak lazımmış sorabilir misin? Benim usta malum işte çakma vida takıp mili bozuyor.
Edit: Kontrol ettim, kaynaklıymış.
-
ya dis actiricaksiniz dedi yada kesip yeni civata kaynaticaksiniz diyor baska bisey demedi
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
ya dis actiricaksiniz dedi yada kesip yeni civata kaynaticaksiniz diyor baska bisey demedi
teşekkürler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)