Değerli yöneticilere ve görüşlerini paylaşan herkese selamlar..
Arkadaşlar mondial 150 zc scooter motosiklet sahibiyim.1 hafta kadar önce motsikletin bir takım parçaları değişti sırasıyla;
*krank
*üst piyano
*egzanrik dişlisi ve zinciri
*tüm contalar
*şarz dinamosu
*buji
*çıkma karburatör..
Bunların hepsini değiştirme sebebine gelince;motosiklet yağ akıtıyordu,conta ömrü tükenmişti,motor komple sökülünce değişmesi gereken parçalar varsa değiştir dedim tamirciye.Zaten motordan acayip sesler geliyordu yaptırayım dedim ve yaptırdım
Benim asıl sorunum karburatörle alakalı.Motosikletimin önceki karburatörü 125'lik karburatörmüş,tekleme-gaz kesme gibi sorunları vardı o yüzden hem hesaplı olsun diye çıkma karburatör taktırdım.Gaz yememe-boğulma gibi sorunlar tamamen ortadan kalktı ve çok sevinmiştim ancak 2 gün önce yolda giderken birden motor stop etti bir baktım ki benzin kaçırıyor.Eve geldim karburatörü söktüm ve tüm parçalarını gözden geçirerek temizledim ve aynen yerine taktım.Sorun düzeldi ama bugün yine aynı şeyi yaptı.Bende sinirlenip yeni karburatör aldım taktım,ama bu kezde gaz kesme-boğulma gibi sorunlar çıktı.(DEMEK İSTEDİĞİMİ UMARIM ANLAMIŞSINIZDIR) Aldığım yere sordum direk takabilirmiyim diye,takabilirsin hiçbir ayar gerekmez demişti bana.Ama şimdi sorun nerede anlayamıyorum,lütfen bana yardımcı olun karburatörün hiç bir ayarı ile oynamadım sizce ne yapmalıyım.
TEŞEKKÜR EDERİM.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun,sizlerden cevap gelmeden yanlış bir müdahelede bulunmak istemiyorum.