Motoru söktüm ama sentesini bulamadım yardımcı olurmusunuz? motorum monero cmx 250 a
Motoru söktüm ama sentesini bulamadım yardımcı olurmusunuz? motorum monero cmx 250 a
dostum pistonun biri yukarıda iken dieri aşağıda olur,
yanı birinci piston emerken ikinci piston eksoz yapar,,,
VOLANT kapağını aç ve kaç tane T işareti var kotrl et,
eğer iki adet varsa ve biri altta biri üstte ise sisten üstte yazdığım gibidir,
yok alt alta değil ise T işaretleri,
sizde hangi piston bağlı ise ve hangi T'ye denk geliyor ise dier pistonuda dier T'ye göre ayarla,,,
Serkanin dediği gibi yapamazsan , buji deliğinden tornavida kontrolü ile yap . Yada youtube daki videolardan faydalan
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------
Serkan rotor olmadan motor toplarsak zamanlar karisabilir mi . Rotorun baglandigi krank bölümünde centik 1 tane mi altli üstlu 2 tanemiydi . Rotor olmadigi icin işaretler yok egzoz zamanini sente diye yapmayalim
Krank'ta ÇENTİK yani KAMA YUVASI 1 adet var,
bu üstte olmalıdır ki 1.piston ÜÖN (Üst Ölü Nokta) olan tepede olur,
Sente Olmayan Veya SENTESİNİ BULAMADIĞINIZ MOTORLARDA eksantrik mili TAVŞAN KULAĞI aklında kalsın,,,
Yani subaplar basmayacak,
çift kafa motordan bahsediyoruz,
O zaman 1.pistonun eksantriği için geçerli bu yazdıklarım,
TAVŞAN KULAĞI DEDİĞİM kısım ise
Tavşan kulağı konumunda , kranktaki rotorun baglandigi kısım tam yukarı mi bakıyor
Birde ben eksantrigi de soktum ondan soruyorum
abler dostlar fotoğraf gönderiyorum lütfen kafamın basacağı şekilde açıklayın
tmm dostum , her türlü yardımcı olunur
Eksantrık zıncırını atlak takma gerısı kolay
km redüktörü,
eskisini görmeliyim,
marka olarak malesef yok,
sahibinden comdan performans piston aldım conta takımı aldım karburatör aldım krank aldım bütün parçalarını motosikletay dan aldım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)