Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yağ Sorunu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı bassturbin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet aynen öyle kararmış yağ motorun sıcaklığından ve metal malzemelerden gelen siyahlık, yani yanmış ısınmış ısı görmüş yağla sıfır hiçbir ısınma vs. gibi birşey görmemiş yağın rengi bir olmaz.Özelliğini elbette bir süre kaybetmez buda üreticinin söylediği 5.000 10.000 12.000 km de bir yağ değişim zamanıdır, ayrıca yarı sentetik tam sentetik ve mineralli yağ arasında metal sürtünme aşındırma süresi, eskime süresi farklıdır.Bu yüzden en iyi film yağ tabakasını tam sentetik labaratuvarda işlenmiş yağ yapar ve diğer yağ türünden fiyatı bir miktar daha fazladır...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Ayrıca filtre etkisinide unutmamak gerekir, yağ filreden sürekli geçip kendini temizler...
    Tesekkür ederiz, bilginizi paylaştığınız için.Çok faydalı oldu.

Bu yüzden yağ karardı diye motorun yagını değiştirmek doğru değil,gereksiz masraf.. Değişim aralıkları da kitapçıklarda yazılı ve yazılı değilse, servisi ile görüşmek en doğrusu.

Benim motorun kitapçığında tabloda değişim aralıkları mevcut..İlk 500 km rodajıydı , 10000 km bakımında yağ değişimi yapıldı ve 4000,8000 şeklinde devam ediyor. Sanırım rodajdan çıktığı için ilk yağ değişim aralığı 1000 km de idi,daha sonra 4bin km aralıklarla devam etmekte.

Tesekkürler
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AydınOğlu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS jupiter 110

Bakın benimkide böyle. 1000km'de bir değişmesini tavsiye ediyor.

Motosikleti
    Kawasaki ER-5, Bajaj Discover 125 st
    Şöyle bir gerçekte var. kalın yağ şanzımana, ince yağ ise motora iyi geliyor. arayı bulmak lazım

Motosikleti
    TVS jupiter 110
    Alıntı storm_shadow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle bir gerçekte var. kalın yağ şanzımana, ince yağ ise motora iyi geliyor. arayı bulmak lazım
    bir soru sormak istiyorum. motosikletime kışın kalın yağ koysam bir zararı olurmu ? mesela 20w40 ? sadece meraktan soruyorum.

Motosikleti
    Kawasaki ER-5, Bajaj Discover 125 st
    Alıntı AydınOğlu09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir soru sormak istiyorum. motosikletime kışın kalın yağ koysam bir zararı olurmu ? mesela 20w40 ? sadece meraktan soruyorum.
    yağ geç ısınacağo için pek randıman alamazsın,buna istinaden de yağ akışkan olmayacağı için silindir bloğundaki sürtünme artacak buda motora zarar verecektir. mevsime uygun yağ kullanmak en iyisi bu durumda

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    1000 kmden sonra zıt pıt yağ değiştirilmez, normali 8000-12000 km'de bir değiştirilir, veya daha erkenden 5000 km de bir, 5000 km'de değiştirenler genelde performansı yüksek ve yüksek devirli motorlar denilebilir...

Motorun bağırması debriyajın kaçırmasıyla alakalı ince yağda debriyaj kaçırabilir eskimiş olmasada...her yağın aynı olsada akışkanlık numarası arada fark görülebilir.Castrol yağların babasıdır boş iş yapmazlar...

Ayrıca castrol yağından pahalı olması çok ilginç geldi bana...

Tam sentetik yağ kullanırsanız yukarıda yazdığım gibi uzun sürede yağ değiştirmeden kullanırsınız motorunuzu.
    Kardeş araba mı bu 5000 km de bır yag degısecek , 2 zamanlı motormu sandın bunu aprılıa gibi
    AydınOğlu09 bunu beğendi.
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Evet aynen öyle kararmış yağ motorun sıcaklığından ve metal malzemelerden gelen siyahlık, yani yanmış ısınmış ısı görmüş yağla sıfır hiçbir ısınma vs. gibi birşey görmemiş yağın rengi bir olmaz.Özelliğini elbette bir süre kaybetmez buda üreticinin söylediği 5.000 10.000 12.000 km de bir yağ değişim zamanıdır, ayrıca yarı sentetik tam sentetik ve mineralli yağ arasında metal sürtünme aşındırma süresi, eskime süresi farklıdır.Bu yüzden en iyi film yağ tabakasını tam sentetik labaratuvarda işlenmiş yağ yapar ve diğer yağ türünden fiyatı bir miktar daha fazladır...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Ayrıca filtre etkisinide unutmamak gerekir, yağ filreden sürekli geçip kendini temizler...
    hemen kılavyeyi bırak çünkü başkaları beyninde yer edinen bir parazit olmasın
    bildiğini sandığın herşey yanlış allah göstermesin bu mantıkla ilerliyorsanız trafikte umarım hep şans faktörü yanınızda olur
    Mustafa Kemal Atatürk

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Castrol power 10w40 ile 2100 km yol gittim zamanla yağ kötüleşti vites geçişleri sert oldu titreşim arttı ve motor çabuk ısınıp geç soğuyordu şimdi yağını yine castrol 10w40 ile değiştirdim motor resmen rahatladı
    Yağa o kadar para vermene gerek yok sürekli aynı marka yağ kullan en fazla 2000 km de bir değiştir

yağ karteri olan, ayrı yağ filtresi bulunan (yağ boşaltma tapasındaki tel süzgeç değil kağıt filtre) motosikletlerde 5000 km de bir diğer yağ karteli bulunmayan modellerde 3000 km de bir yağ değişimi yeterlidir diye biliyorum. 1000 km de bir yağ değişimi yazık günah. en azından 2000 de bir değiştirin. ithalatçılar kullanım kılavuzunu türkçeye çevirirken bazen çakallık yapabiliyor.

Motosikleti
    TVS jupiter 110
    Alıntı cool113 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ karteri olan, ayrı yağ filtresi bulunan (yağ boşaltma tapasındaki tel süzgeç değil kağıt filtre) motosikletlerde 5000 km de bir diğer yağ karteli bulunmayan modellerde 3000 km de bir yağ değişimi yeterlidir diye biliyorum. 1000 km de bir yağ değişimi yazık günah. en azından 2000 de bir değiştirin. ithalatçılar kullanım kılavuzunu türkçeye çevirirken bazen çakallık yapabiliyor.
    Motor bloğun üzerinde yağ göstergesinin yanında yazı var 1000 km'de bir yağını değiştirin diye. odamı yanlış ?
    mterayes26 bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)