Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Cbr 250 Statör Arızası ve Parçanın Fiyatı

REKLAM ALANI
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkese iyi akşamlar ,kazasız belasız sürüşler.

2012 model 20bin km.de CBR 250 kullanıcısıyım. 2 gün önce motosikletimi çalıştıramadım. Ön far ve sinyaller çalıştığı halde marş basmadı. Yağmur altında kaldığı için, (daha önce skuterimde sigorta başlıklarına su geldiği için başlık kısımları yanmıştı ve 2 tl'ye yenilerini alıp sigorta kutularını değiştirmiştim) kısa devre yaptığını düşündüm. Motosikletimi evime kadar (yakınlarda kalmıştım Allahtan) ittim. Dinlendikten sonra vurdurmayı denedim yine çalışmadı. Mahallede orta sınıf bir motosiklet tamircisine kadar ittim akü bittiğini ve şarj etmediğini yeni akü almam gerektiğini söyledi. Yenisini alıp yola çıktım. 3km gittim gitmedim korna sesi zayıfladı ve bir yokuşun sonunda motor stop etti.

Gaziosmanpaşa Honda Artı servisine kadar yağmur çamur ittim. Durumu izah ettim. Akünün boşaldığını söylediler. 10 dk önce takıldığını söyledim. Sorunun konjoktör veya statör kaynaklı olduğundan motorun aküyü doldurmadığını, elektrik üretmediğini söylediler. Konjuktör dedikleri sargının değişirse 280 TL, statör arızası olursa 410 TL değerinde bir parça değişimi olacağını söylediler. Motoru itmek zorunda kalmak istemediğimden gönülsüz de olsa kabul ettim.

Forumlarda araştırdım bu sorunu bazı Hyosung kullanıcıları dışında yaşayan hiç olmamış. Yabancı forumlarda 16binde bu sorunu yaşayan bir kaç kullanıcı garanti kapsamında statörü değiştirmiş.

Sizlerden ricam, bu elektrik aksam hakkında bilgisi olan arkadaşlar (veya abiler) bana yardımcı olabilir mi ? Kullanıcı hatasıdan kaynaklanacak bir problemden ziyade bana hatalı ürün kullanımı sonucu kronik bir arıza gibi geldi. Garanti süresi dolduğu için değiştirmek zorundayım. Erteleyeceğim bir olay değil malesef. Almış olduğum yeni akü ile birlikte 600 TL civarı bir masraf çıktı üstelik hiç de öngörebileceğim bir şey değil.

Yardımınız için teşekkürler.
    TEMBEL bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Garanti devam ediyorsa garantiden ücretsiz değiştirilmesi lazım.Kullanıcı ile ilgili bir durum değil.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    bildiğim kadarıyla hyosunglarda sargının teli ince veya sarım sayısı az olduğu için statör yanıyordu daha kalın sargılı statörle değiştirildiğinde sorun çözülüyordu. sizin motorunuzda böyle birşey olucağını sanmıyorum eğer statörde sorun varsa neden yandığını bulmak lazım

konjektör durduk yerede yanabilir genel olarak motoru kullanırken farları açmak gerekiyor aksi taktirde konjektöre yük biniyor ısınıp patlıyor. hatta yüksek cc motorlarda konjektör rüzgar alan biryerde takılıdır soğuması için
    mterayes26, TEMBEL, Sokollu ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    garantinin devam ettiğini pek sanmıyorum mecbur değişeceksin bari yetkişi servisten değilde ilerde yine bişi olursa o bari garantide olsun.

Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Garanti devam ediyorsa garantiden ücretsiz değiştirilmesi lazım.Kullanıcı ile ilgili bir durum değil.
    Garanti süresi bitti malesef

Alıntı agrasiwe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garantinin devam ettiğini pek sanmıyorum mecbur değişeceksin bari yetkişi servisten değilde ilerde yine bişi olursa o bari garantide olsun.
    Yetkili servisten değiştirmemi önerdiniz sanırım yazım hatası oldu.

Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla hyosunglarda sargının teli ince veya sarım sayısı az olduğu için statör yanıyordu daha kalın sargılı statörle değiştirildiğinde sorun çözülüyordu. sizin motorunuzda böyle birşey olucağını sanmıyorum eğer statörde sorun varsa neden yandığını bulmak lazım

konjektör durduk yerede yanabilir genel olarak motoru kullanırken farları açmak gerekiyor aksi taktirde konjektöre yük biniyor ısınıp patlıyor. hatta yüksek cc motorlarda konjektör rüzgar alan biryerde takılıdır soğuması için
    Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Akü azaldığında da konjektöre yük bindiğini okumuştum. Sargı fiyatı daha ucuz konjektör ile sınırlı kalsaydı keşke. Yine okuduğum kadarıyla statör vites peginin önünde yer alıyor. Geçen ay sol tarafa düşmüştüm ve o kısım darbe almıştı. Hassas bir parça ise arıza yapma ihtimali var mıdır ? Darbe ile alakalı değilse ucuz parça sonucu kronik arızaya neden olacak bir sorun, bu km.deki kullanıcılara önlemini almalarını tavsiye ederim.

agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Garanti süresi bitti malesef

Yetkili servisten değiştirmemi önerdiniz sanırım yazım hatası oldu.

Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Akü azaldığında da konjektöre yük bindiğini okumuştum. Sargı fiyatı daha ucuz konjektör ile sınırlı kalsaydı keşke. Yine okuduğum kadarıyla statör vites peginin önünde yer alıyor. Geçen ay sol tarafa düşmüştüm ve o kısım darbe almıştı. Hassas bir parça ise arıza yapma ihtimali var mıdır ? Darbe ile alakalı değilse ucuz parça sonucu kronik arızaya neden olacak bir sorun, bu km.deki kullanıcılara önlemini almalarını tavsiye ederim.
    aynen dostum yuh ilk defa bi cümlenin içine bu kadar etmişim :D

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Harika bir anlatım , teşekkürler . Eskişehir ' e gelebilirsen bir daha arıza yapmayacak şekilde yaparız
    ogzcngdk bunu beğendi.
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    97 model motorumu konjektörü yanık bi şekilde almışım. izmirde bayraklıda büyük bir motosiklet mağazasından. allahtan başka bi sıkıntısı yoktu. aküyü şarj etmişler. 2 gün sürdüm akü bitince kaldım ortada. ustama götürdüm dediğiniz gibi sargıları kontrol etti sağlam dedi. konjektör yanmış dedi yeni akü ve konjektör aldık taktık. statör sargılar gerçekten pahalı ebayde 200dolar civarında. benim motosikletim için.

yağmur altında kalmasından dolayı konjektörün arıza yapmış da olabilir darbe ile de.. tavsiyem kazalı bir cbr250 bulman. çıkmacılardan almaman haliyle bir çoğu çalıntı motosiklet oluyor.
    o zaman maddi durumum çok kaliteli 300 liralık akü almama yetmemişti. 80 liraya vlm aldım. çok güzel işimi görüyor 1 sene oldu tık demedi daha.
    kolay gelsin.
    Sokollu bunu beğendi.

Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    97 model motorumu konjektörü yanık bi şekilde almışım. izmirde bayraklıda büyük bir motosiklet mağazasından. allahtan başka bi sıkıntısı yoktu. aküyü şarj etmişler. 2 gün sürdüm akü bitince kaldım ortada. ustama götürdüm dediğiniz gibi sargıları kontrol etti sağlam dedi. konjektör yanmış dedi yeni akü ve konjektör aldık taktık. statör sargılar gerçekten pahalı ebayde 200dolar civarında. benim motosikletim için.

yağmur altında kalmasından dolayı konjektörün arıza yapmış da olabilir darbe ile de.. tavsiyem kazalı bir cbr250 bulman. çıkmacılardan almaman haliyle bir çoğu çalıntı motosiklet oluyor.
    o zaman maddi durumum çok kaliteli 300 liralık akü almama yetmemişti. 80 liraya vlm aldım. çok güzel işimi görüyor 1 sene oldu tık demedi daha.
    kolay gelsin.
    Yağmur altında kalma nedenli konjektör veya statör arızası aklıma geldi ama Honda gibi bir markaya konduramadım. Herhalde almışlardır bir önlemini diye düşündüm. Herkes günlük güneşlik havalarda motosiklet kullanmıyor çünkü. Konjektör veya statör aksamının yanmasına ne neden olabilir ? Motosikleti itmek zorunda kalmamak için, erteleyecek bir arıza olmadığı için yaptırmak zorundayım. Aniden ortaya çıkan ve kullanıcı kaynaklı olmayan bu büyük masraflı arızayı tekrar yaşamamak için (başka kullanıcıların da ) periyodik bakımlar dışında ne gibi bir önlem alınabilir ?

Yuasa markalı fabrika çıkışlı aküyü başka bir motosiklet tamircisi bittiğini iddaa edip jel akü ile değiştirmişti ( Stell veya Cycle marka olması lazım.) Umarım o andaki çaresizliğimden yararlanmamıştır

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Harika bir anlatım , teşekkürler . Eskişehir ' e gelebilirsen bir daha arıza yapmayacak şekilde yaparız
    eray yaparsa yada yaptırırsa ben kefilim lafına sözüne...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    dostum motorun önceki sahibiden bendim malum. Elektrik aksamında hiçbir arızası olmamıştı.
    Ben düştüğümde ona bir şey olmadıysa senin düşmende hiçbirşey olmamıştır.

yeni aldığın akünün enerjisi bitince belki daha büyük hasar verdi. Bence başka bi ustaya göstermekte fayda var.

çok üzüldüm bu duruma. hiç olmayacak bir şey gelmiş cidden hondadan beklenmeyecek bir sorun :(

Alıntı samet10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum motorun önceki sahibiden bendim malum. Elektrik aksamında hiçbir arızası olmamıştı.
    Ben düştüğümde ona bir şey olmadıysa senin düşmende hiçbirşey olmamıştır.

yeni aldığın akünün enerjisi bitince belki daha büyük hasar verdi. Bence başka bi ustaya göstermekte fayda var.

çok üzüldüm bu duruma. hiç olmayacak bir şey gelmiş cidden hondadan beklenmeyecek bir sorun :(
    Samet abi sağolasın. Yukarıda yazdığım gibi ben bu durumun bir kullanıcı hatası olduğunu sanmıyorum. Cihazın aldığı sarsıntıdan değil de motosikletinin elektrik sistemindeki bir kaçak veya bu yüzden meydana gelen bir kısa devre sonucu akü-konjoktör-statör üçlüsünün maksimum/minimum çalışma değerleri bozulunca statör yanmış olabilir. Konjoktör yanması Çin menşeili bazı motosikletlerde kronik sayılacak bir durum ancak bu arızayı yaşamış başka bir CBR kullanıcı neredeyse yok. Oksitlenme,yanma sonucu düşen veya artan değerler parçalara zarar vermesin diye oto-elektrikçilerine ölçüm yaptırmak gerek sanırım belirli aralıklarla. Hiç aklıma gelmemişti benim de. Umarım sorun kalıcı olarak çözülür. Servise gitmek istemiyorum artık O kadar da branda ile kapatıyorum nazar değmesin diye Kimin ahını aldım bilemedim

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağmur altında kalma nedenli konjektör veya statör arızası aklıma geldi ama Honda gibi bir markaya konduramadım. Herhalde almışlardır bir önlemini diye düşündüm. Herkes günlük güneşlik havalarda motosiklet kullanmıyor çünkü. Konjektör veya statör aksamının yanmasına ne neden olabilir ? Motosikleti itmek zorunda kalmamak için, erteleyecek bir arıza olmadığı için yaptırmak zorundayım. Aniden ortaya çıkan ve kullanıcı kaynaklı olmayan bu büyük masraflı arızayı tekrar yaşamamak için (başka kullanıcıların da ) periyodik bakımlar dışında ne gibi bir önlem alınabilir ?

Yuasa markalı fabrika çıkışlı aküyü başka bir motosiklet tamircisi bittiğini iddaa edip jel akü ile değiştirmişti ( Stell veya Cycle marka olması lazım.) Umarım o andaki çaresizliğimden yararlanmamıştır
    bazen kendi kendine de yanabiliyor konjektör. sonuçta bir ömürleri var ama bu kadar kısa tabi ki olmaz. honda gibi bi firma konjektörü öyle yere koyar mı diyorsunuz evet de başkka motorlarda daha saçma sapan yerlerde konjektörler yağ filtreleri vs. gördüm. yani yaparlar.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Servisteki usta da (sanki yağ filtresi değiştiriyor gibi) doğal bir durum olarak karşıladı. Teslim alırken olası nedenleri ve bir daha olmaması için nasıl bi önlem almam gerektiğini soracağım. Umarım kalıcı olarak çözülür sorun.

Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    servislerin işleri bozulan yeri değiştirmek. hatta mümkünse motorun her parçasını değiştirmek. fiyatlar iyi olur fakat niye bozulmuş bozmamak için ne yapmak gerek falan hiç umursamazlar. ufak bir vida gevşerse vidanın bağlandığı tüm parçayı değiştirmeye çalışırlar. bu yüzden yanmasının sebebi umrunda olmaz yeni parça gelir takar seni gönderir. ha biraz ilgiliyse soruna cevap verir.
    Sokollu bunu beğendi.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Geçmiş Olsun...
    Sokollu bunu beğendi.

Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş Olsun...
    Sağol Serkan abi. Senden bilgilendirici bir yorum bekliyoruz. Nedir bu statör denen pahalı parçanın arıza ihtimali veya nedeni ? Akım değerlerini düzenleyen regulatör görevini görecek bir parça yok mudur ?

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    benim de ybr de olmuştu tamir ettirdim 1000 de bir olan bi olay dedi tamirci
    Sokollu bunu beğendi.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    dostum diyecek bişiy kalmamış zaten,
    o sebepten bu kadar kısa yazdım aslınd

fakat yinede nacizane fikirlerim...

statör, senin far yakman ile kornaya basman ile,
    Fren yapman veya akünün bitmesi ile BOZULACAK BİR PARÇA değildir,

km düşük ise HATALI YEDEK PARÇA bozulur,
    km yüksek ise ŞANSIN YOKTUR bozulur,,,

her iki durumdada maalesef sana pahalıya patlamış,,,

işin enteresan tarafı ??????

Sana AKÜ BOZUK, AKÜ AL diyen motorcu neden konjektörünü ve veya sargını kontrol etmedi ?

Hadi onu unuttu aldırdı,
    MONTAJ YAPARKEN NEDEN KONTROL ETMEDİ ?

VE NASIL AKÜ'ye garanti verdiler ?
    AKÜLERDE 6 AY GARANTİ VARDIR...
    Sokollu bunu beğendi.

Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum diyecek bişiy kalmamış zaten,
    o sebepten bu kadar kısa yazdım aslınd

fakat yinede nacizane fikirlerim...

statör, senin far yakman ile kornaya basman ile,
    Fren yapman veya akünün bitmesi ile BOZULACAK BİR PARÇA değildir,

km düşük ise HATALI YEDEK PARÇA bozulur,
    km yüksek ise ŞANSIN YOKTUR bozulur,,,

her iki durumdada maalesef sana pahalıya patlamış,,,

işin enteresan tarafı ??????

Sana AKÜ BOZUK, AKÜ AL diyen motorcu neden konjektörünü ve veya sargını kontrol etmedi ?

Hadi onu unuttu aldırdı,
    MONTAJ YAPARKEN NEDEN KONTROL ETMEDİ ?

VE NASIL AKÜ'ye garanti verdiler ?
    AKÜLERDE 6 AY GARANTİ VARDIR...
    Çok iyi anladım abi Piyango bana vurdu desene Motorcu abi sorunun aküden olduğunu zannetti ben de öyle zannediyordum gerçi. Yetkili servise gidince ölçüm yapıldı orada çıktı akünün dolmadığı.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)