arka freni 90-100 liraya hidrolik disk frene dönüştürmek yapılan masrafa değer mi?
Reklamlar
-
nette dünüştürücü kit buldum
40 dolar civarına arka freni diske terfi ettirmek mümkün gibi duruyor
ya da ben öyle anladım
sizce yapılan masrafa emeğe değer mi?
yoksa fuzuli uğraş mı olur
bir de abs parçası ekleriz
arka frende panik frende kilitleme belki de tarih olur
motor mondial 100 mg prince (ön fren disk zaten)
ürün link
http://www.taobao.web.tr/p-354664976...%EF%BC%89.html
Reklamlar
-
Her motora oluyor mu bu link verirseniz bakalım..Yaparsan olur neden olmasın
-
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Her motora oluyor mu bu link verirseniz bakalım..Yaparsan olur neden olmasın
link eklendi
aynı sitede arama yapınca ürünün çeşitleri de var
en uygun fiyatı bu sitede bulabildim
-
Adam ybr250 ye yapmış ben tuttum bunu montajı kolaymı acaba benim arka balata 140 tl onun yerine böyle bi sistem
yaptırayım
-
Fiyatı çok uygun ama bence uğraşmaya değmez.
-
çok iyi bir ürün,
her durumda işe yarayacaktır,
burada sadece bu setin alış fiyatı en az 200 lira,
kaldıki isitem hazır ve pratik,,,
-
Disk işi güzel hoş ama Abs işi daha önce de tartışıldı diye hatırlıyorum. Abs maliyetli ve beyin degismesi lazım veya beynin tekrar kodlanmasi lazım diye biliyorum . Yanlışım varsa affola.
-
jackalxi adlı üyeden alıntı
Disk işi güzel hoş ama Abs işi daha önce de tartışıldı diye hatırlıyorum. Abs maliyetli ve beyin degismesi lazım veya beynin tekrar kodlanmasi lazım diye biliyorum . Yanlışım varsa affola.
abs den şunu kastetmistim
mondial scooterlerdeki abs parcasi 5.1 lira
onu ekleme fikri
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-on-kurus.html
-
abs parçasını takmakla iş bitmez.
disk fren daha iyidir fakat oynadığınız kısım hayati bir organ. belirtmek isterim.
-
hazır sistem olması güzel...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Bu sistemde yaptım olmadı deme lüksünüz yok, yapacaksınız be her halükarda olacak kusursuz çalışacak, başka bir seçeneği yok.
-
Bu siteden daha önce alışveriş yapan varmı aliexpress gibi güvenilir mi?
-
Tavsiye etmiyorum... Niye mi?
Arka tekerin frenleme etkisi ön tekere göre çok düşüktür. Malum... Yani eğer kampana görevini yapıyorsa ki yapmama gibi bir şansı yok, fabrikasyon üretim ürünün dengesini düzenini bozmaya gerek yok. 100'lük bir motosiklette mevcut ağırlığı ve çıkabileceği hız aynı zamanda teker-asfalt temas yüzeyinin düşük olması sebebiyle kuvvetli bir frenlemeye ihtiyaç duymazsın. Hem disk fren işinde birçok parametre rol oynar, kaliperin disk üzerindeki konumu, disk boyutu, piston boyutu vs. motosikletin ağırlığına, gücüne, çıkabildiği hıza hatta motosiklet tipine göre değişir. Ayrıca disk fren işinde kaliper konumu motosikletin ağırlık dağılımda önemlidir çünkü bir moment etkisi yaratır. Dikkat ederseniz bazı arabalarda kaliperler üstte, sağda, solda veya nadiren de olsa altta farklı şekilde konumlandırılır. Bunun sebebi ağırlık dağılımının frenaj süresince nasıl verimli bir şekilde yönlendirilip kaliteli frenleme sağlanmaya çalışılmasındandır. Ayrıca bu tip ucuz ve universal tip uygulamalar emin ol faydadan çok zarar getirir. Şu çakma ABS olayı da bizim karadenizli icadı gibi birşey pek fayda sağlamayacaktır çünkü ABS mantık olarak mekanik bir sistem olamaz, bu işin birde elektronik ayağı vardır. İşe yarayacak olsa maliyetle niye uğraşsın adamlar böyle bir sistemi koyar geçerlerdi, bilindik markaların giriş modellerinde adı geçiyor mu bu sistemin? Geçmiyor...
Disk frenin işe yaradığı noktalar şunlar, özellikle yüksek hızda frenleme kuvvetini kampanadan daha kolay yayarak frenleme gücünü artırırlar. Kampananın frenleme kuvvetini efektif kullanabilme kabiliyeti düşüktür. Ağırlık fazla olunca yine aynı şekilde frenleme kuvvetini verimli kullanabildiği için daha kolay durdururlar motosikleti. Isınıp frenleme gücünü yitirme şansı kampanaya göre daha düşüktür. Kampana kolay ısınır, ısındığı zaman hissedilir bir şekilde yitirir frenleme gücünü. Bu mesele ağır siklet boksörle tüy siklet boksörlerin sınıflandırılması gibi motosikletine göre fren koyarlar. Sen tüy siklet boksörün karşısına tam hangi siklete ait olduğunu bilmediğin adamı çıkartıyorsun. Kaliper momentinden tut, piston çapına, disk çapına ve buna bağlı frenleme temas yüzeyine kadar motosikletine göre tasarlanmamış bir sistemi takmayı düşünüyorsun. İş görmez demiyorum, iş görür fakat gereksiz bir uygulama tamamen tesadüf üzerine alıp deniyorsun. Sistem uysa, çok işe yarasa da arka tarafta verdiğin paraya değer bir yol kat etmiş olmazsın. Yarım yarım yazdım arada kopukluk olmuş olabilir ama bu tür sistemlere karşı benim düşüncem budur. Karar yine senin...
-
Len kardeşim Ekonomi yapacağım diye...
Sat mondiyi al adam gibi bir motor.
Ettiğin masrafa degmez.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
ekonomi nickli arkadaşın böyle hayatı planları var. kimse laf anlatamıyor :d
-
işin teknik boyutundan ziyade o motora lazımmı onada bakmak lazım...bence kampanaylada o motor rahatça durur zati....kendini boş yere germe....
-
güncel fiyat bilgisi kargo dahil 35.55 dolar
35.5x2.25=79.875 80 liraya komple disk fren
durduğumuz hata
motoru satarken sök öyle sat
veya motor fiyatının üstüne ekle
daha ucuzunu bulabilen varsa paylaşsın lütfen
http://www.buychina.com/items/after-...cm-swuomornnqi
-
dostum yerınde rahat dur 100 cc motora degmez , asla fabrıkasyon gıbı olmaz . İlerde kalıperde tek taraflı aşınma görürsün
-
EKONOMİ adlı üyeden alıntı
güncel fiyat bilgisi
kargo dahil 35.55 dolar
35.5x2.25=79.875 80 liraya komple disk fren
durduğumuz hata
motoru satarken sök öyle sat
veya motor fiyatının üstüne ekle
daha ucuzunu bulabilen varsa paylaşsın lütfen
http://www.buychina.com/items/after-...cm-swuomornnqi
Sen bi sipariş verde peşinden ben vercem ybr250 ye Fiyat gerçekten iyi diğerinin kargosuda belli değildi..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Sen bi sipariş verde peşinden ben vercem ybr250 ye
Fiyat gerçekten iyi diğerinin kargosuda belli değildi..
sen al ben montajlayayım...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)