Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yağ yakma sorunu! Ustalar içeri. .

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    emre186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Kanuni BS125
    Benim de yağ yakma sıkıntım vardı veya hala var anlayamadım, şöyle açıklayayım; bu sıkıntı dan dolayı tamirciye gittim ve silindir piston değişti, silindir ve pistonun hali içler acısıydı üstü simsiyah kurum bağlamış yanık yara bere içindeydi, içimden "ulan ben bu haliyle mi biniyordum!" dedim neyse değişti onlar 150 TL bayıldım her ne kadar içime otursa da en azından yağ yakmadan kurtulmuş olurum dedim 3-4 güne bir 4-5 TL ye yağ eklettirmek ten ise.. motor 450 km dir dumanı kesmedi ama eskiye nazaran daha az duman atıyor artık, kitler diye korkup günlük yağ kontrolü yapıyorum ve hep full çıkıyor çubuktaki ölçü yeri bazen azalmış gibi görünüyor 5 dk bekleyince yine full (dağılan yağlar aşağıya inerek birikmiş oluyor herhalde) tamirciye dumanı kesmedi dedim ve aldığım cevap tamircinin de testleri sonucu; "egzozun içinde kalan yağı yakıyor biraz bin sür geçer" dedi 5-10 dk de rölantide bıraktı dumanı atsın bitsin diye ama ben giden benzine acıdım adam da dumanı atmaya devam etmesine bozuldu, fakat yağ çubuğu full çıkıyor şimdilerde 400 km ye yaklaştığım halde. Her türlü yoruma açığım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 06:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:14 ----------

    düzeltiyorum.. 350 km daha sonra motor 1 litre yağı içmiş! silindir piston değiştiği halde. Sorun nerede o zaman ? motoru çalıştırınca çubukta hiç yağ kalmıyor, biraz bekleyince 2 milim falan çıkıyor. Motor kısmını sökmeden silindir kısmından yapılmaz mı ?[COLOR="Silver"]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Sabah ilk çalışmada duman atma varmı. Varsa eğer sübaplardaki duman lastikleri deforme olmuş olabilir. Özellikle motor sıcakken gaz verip bıraktığında duman atıyorsa egzos sübabı nın lastiği yırtılmış olabilir.

  3. #23
    emre186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Kanuni BS125
    İlk çalışmadan durana kadar gaz verdiğimde hafif duman atıyor sürekli, gazı biraz fazla verince dumanda artıyor. Bir tek rölantide atmıyor. Demin yamaha servisinde ybr lere kullanılan kaliteli yağ dan koydurdum 1 litre, yağı boşaltmak için vidaya anahtarı değdirince adamdan şöyle bi ses çıktı; "a aaa!" ne oldu dedim, yağ boşaltma yerindeki vida yalama olmuş elimle bile dönüyor oynuyor, verilmiş sadakan varmış bir yerde vida düşüp de yağın bitseydi motor kilitlenseydi diye devam ederken hop dedim yavaş gel ustam nazar değdirecen :D neyse komple kaliteli yağı doldurdu resmen motorun gevşediğini hissettim sürerken. Bakalım yağ eksiltmeye devam edecek mi? 200 km ye belli olur diyor yamaha servisi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)