Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Egzoz dan gelen çatırdama Ve rölanti ayarı nasıl yapılır ?

REKLAM ALANI
    emre186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni BS125
    Bende kanuni BS125 modeli var performans egzozlu, 3. vites de çat çut çıt sesler geldi sadece dün, o da ısınmadan mı yoksa benzini egzoz da yakmasından mı ? Birde marşa basıp çalıştı zannedip gaza basınca vites kolu baya bildiğin tekme attı neden oluyor bunlar ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------

profil resmimdeki motorun siyah olanına sahibim, bu zımbırtı yokuş aşağı debriyajla inerken stop ediyor, (acemi olduğumdan boşa almaya çalışıp trafiği riske atmak istemiyorum) ilk başlarda tırtırtırtır bir kaç metre sonra kalp ritmi çok yavaşlaması gibi boğulup cuuvvvkkk diye istop ediyor.
    mortingen şıtraze olmamak için koruyucu ekipmansız yola çıkmayın..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    iyi günler rolanti ayaı buradan yapılır

çat çut sesleri silindir içinde tam yanmayan benzin egsozun içinde tekrar patlıyor ordan geliyor o ses debrajı sıkınca stop etme sorunun şuysa motor daha sıcak değilken debraja bastığın anda stop ediyorsa çalışmakta naz yapıyorsa subap ayarındandır sıcakken stop etmemesi lazım o çat çut sesini azaltmak istiyorsan katalizörü kapat

Motosikleti
    Kanuni BS125
    yok sadece yokuş aşağı inerken debriyajı kökleyip boşta gibi iniyoruz ya işte uzun lafın kısası rölantide iken stop ediyor bir kaç metre sonra. Ne yöne çeviricem ne kadar çeviricem o vidayı ? şu ankinden bir tık daha yüksek devir çalışsın stop etmesin istiyorum. rölantide bıraktığımda ritm düşmesin yani.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    motoru çalıştırın rolantideyken bi yöne çevirin sesi azzalırsa tam terse çevirin hatırlamıyorum

Motosikleti
    Kanuni BS125
    Tamamdır. katalizör ne ve neresinde?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

katalizör dursun ya sıkıntı yok :D (işlevini öğrendim) :D

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Rolanti yeri küçük bir vida zaten yıldız tornavida al eline motoru çalıştır vida yi saat yönünde çevir devir saatine bak 1.5-2 arası yaparsın düzelir ayarı yapinca bekle biraz kontrol için

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı hsk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rolanti yeri küçük bir vida zaten yıldız tornavida al eline motoru çalıştır vida yi saat yönünde çevir devir saatine bak 1.5-2 arası yaparsın düzelir ayarı yapinca bekle biraz kontrol için
    yıldız ile rölanti ayarı yapan ilk insansın tebrikler

Dostum fakir karışımdan olur o patlama . Karbüratörün altındaki sarı vidayı saat yönünde önce yarım tur çevir
    dene baktın patlıyor yarımm tur daha çevir kesilir ,kesilmezse bujiyi değiştir ayarı eski haline getir yine kesilmezse ateşlemeyi iyi bir motorcuya göster

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yıldız ile rölanti ayarı yapan ilk insansın tebrikler

Dostum fakir karışımdan olur o patlama . Karbüratörün altındaki sarı vidayı saat yönünde önce yarım tur çevir
    dene baktın patlıyor yarımm tur daha çevir kesilir ,kesilmezse bujiyi değiştir ayarı eski haline getir yine kesilmezse ateşlemeyi iyi bir motorcuya göster
    Benim motorun rolanti vidasi yıldız birader ben değil motor ustası da yıldızla yapıyor o ayarı !!!

Motosikleti
    jinlun 250-5
    Bence bujiyi tel fircayla temizle sonra bujiyi tak ve rolanti vidasini sonuna kadar gevset hava ayar vidasini da sonuna kadar sik ve hava ayar vidasini yarim tur ac gaz vermeden marsa bas caliscakmi calismazsa bi yarim tur daha ac ve bidaha gaz vermeden marsa bas boyle motor calisasincaya kadar devam et bu ayar bosluk ayaridir bu ayari yakalarsan motorun yakiti iyi ve az yakar

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı gökhan3714 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence bujiyi tel fircayla temizle sonra bujiyi tak ve rolanti vidasini sonuna kadar gevset hava ayar vidasini da sonuna kadar sik ve hava ayar vidasini yarim tur ac gaz vermeden marsa bas caliscakmi calismazsa bi yarim tur daha ac ve bidaha gaz vermeden marsa bas boyle motor calisasincaya kadar devam et bu ayar bosluk ayaridir bu ayari yakalarsan motorun yakiti iyi ve az yakar
    Rölantiyi neden sonuna kadar gevşetcek , ayrıca çok gevşetir içindeki oring i kaybederse sıkıntı yaratır bunu da ekle
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    Kanuni BS125
    Alıntı hsk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motorun rolanti vidasi yıldız birader ben değil motor ustası da yıldızla yapıyor o ayarı !!!
    benim motorun vidası düz motordan motora değişiyor. Rölantiyi ayarladım, yarın zorlayacağım bakalım yapacak mı yine.
    mterayes26 bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı emre186 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motorun vidası düz motordan motora değişiyor. Rölantiyi ayarladım, yarın zorlayacağım bakalım yapacak mı yine.
    bende de hata var da fakat ömrümde en nefret ettiğim hitap şekli oldugu ıcın cevap vermedım . Scooterlar da diyaframlı karbüratör vardır onlarda yıldız olur .

eee sonuc ne cvp yaz devam edelım cozelım
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    Kanuni BS125
    Yine yaptı aynı şeyi bu sefer çalıştırana kadar ömrümü yedi, ilk tamircide aldım soluğu.. Karbüratör cortlamış ayar tutmuyordu, değiştirince kendine geldi. yağ yakmasını çözmek içinde silindir piston falan değişecek aşınmış az da nefeslenmesi için bilmem kaç milim kısaltılacak mış. Biraz mış lı miş li oldu bende ustanın yalancısıyım bir de sizden dinlemek isterim. 230 tl fiyat verdi yeni egzantrik silindir piston falan saydı bir şeyler. "cam gibi olur ilk 2 hafta da basmayacaksın" dedi, bende nere basıcam daha acemiyim merak etme dedim güldük falan öyle yani üstatlar.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Ne çabuk yedin motoru , çok mu gazlıyorsun . Buldu tabi çömezi oynuyor , yağ ne koydun .

Motosikleti
    Kanuni BS125
    motor 2 senelik, hor kullanılmış.. "ben ikinci el adım" zaten motoru yiyen yemiş anlayacağın. Egzozdan duman fırlıyor çok yağ yakıyor. yaklaşık 700 ml yağ var ne olduğunu bilmiyorum değiştirmedim yağını. 45-50 ile gitmek gazlamaksa evet gazlıyorum

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    abi çok gazlamak da yag yaktırır ama senın durum farklı

Motosikleti
    Kanuni BS125
    2. 3. cü viteslerde geziyorum hız 45-50 hep. yağı yaktıran ne o zaman ?

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    blogun sagında petegın yani , silindirin ustune parlak buyuk duz vıda gıbı bırsey varmı

Motosikleti
    Kanuni BS125
    http://i.hizliresim.com/gj3dYO.jpg

Bilmiyorum, dikkat etmedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:56 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:01 ----------

[IMG][/IMG]

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    solunda diyeyim o zaman yrn bakar yazarsın

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)