600rr Abs sistem montajı hakkında.
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sizinki daha zor iş allah kolaylık versin. Hangi marka abs tertibatı ile çalışıyorsunuz ?
-
Teşekkür ederim. Cidden zor. Pardon yazmayı unuttum onu
2008 2. nesil CBF600 abs tesisatı var. Motorun genel ağırlığı kullanım tarzı benim motoruma daha yakın olduğu için onu seçtim.
-
Elinize sağlık hocam.. Video linklerini yenileyebilir misiniz ?
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
Teşekkürler hocam.. Videoları açabildim görünmemişti şimdi youtube üzerinden gördüm..
Hocam gerçekten büyük cesaret motoru söküp baştan toplamışsınız.. Resimleri görünce daha iyi anladım.. Öyle abs sistemini al tak yürü git değilmiş.. Helal olsun gerçekten..
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Teşekkürler hocam.. Videoları açabildim görünmemişti şimdi youtube üzerinden gördüm..
Hocam gerçekten büyük cesaret motoru söküp baştan toplamışsınız.. Resimleri görünce daha iyi anladım.. Öyle abs sistemini al tak yürü git değilmiş.. Helal olsun gerçekten..
Teşekkür ederim. Gerçekten zor oldu. Harcadığım emeğe değmiş olması beni mutlu etti. Dünkü 200km den 60km ye inme anında hayatımı ciddi şekilde koruduğunu düşünüyorum. Aslında 1000rr a merakım vardı ama bir süre daha 600rr la devam etmem gerektğini düşünmeye başladım. Birde lastikleri en kısa zamanda pirelli rosso corsa yaparsam frenlemeye %10 katkısı olabilir düşüncesindeyim.
-
bu arada konuda arka tekerin kalkmadığı konusu olmuş
abs beyni ile beraber ( tam hatırlamıyorum ) frenler cbs değil ise bunuda yaptınız sanırım fotoğraflardan gördüğüm
ön ve arka frenleri beraber çalışması için birbirine bağladınız yani
bu durumda arka tekerleği kaldıramazsınız çünkü hız okuyucular hem ön hemde arkanın aynı şekilde yavaşlamasını bekler bu durumda arka havalandığında cbs olduğundan sadece ön fren bile yapsanız arka frende otomatik yapılıyor olacaktır ve yükte olmayan arka tekerlek direk kilitlenir sehpaya aldığınızda düşünün viteste gaz verip debriyajı sıkarak arka frene sadece dokunmanız bile yetiyor anında durması için
hal böyle olunca absde tekerleği kilitlenmiş var sayıp geri tepecektir ve arka tekerleğin yere basmasını sağlayacaktır
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sanırım CBS dediğiniz combine abs oluyor. Şimdi farkettim. Ön ve arka frenler mekanik olarak birbirinden bağımsız önün ve arkanın valfleri ve abs motorları ayrı ama frenleri abs beyni kontrol ettiği için beraber çalışmaları abs beyni sayesinde oluyor. Sistem şöyle işliyor; Frene bastığınızda her 2 teker beraber fren yapıyor (istisnalar var kafa karıştırmamak için şimdilik onları yazmıyorum) abs beyni her iki tekerin aynı hızda dönmesini bekler ama diyelim ki arka teker ön tekerden daha yavaş dönmeye başladı bu durumda beyin arka tekerin havalanmaya başladığını algılayıp ön frenin basıncını azaltarak arka tekeri yere geri oturtur.
- istisnalar dediğim ise; örneğin düşük hızda 15-20km gibi ön frene hafifçe dokunursanız sadece ön freni sıkar, arka fren için de böyledir. Bu sayede abs siz motorlarda olduğu gibi arka fren kontrolü ile düşük hızlarda dönüş yarıçapını azaltmaya olanak sağlar.
-
VAllahi helal olsun, bilginozi ve UNdocab .. Her yiğidin harcı değil. Birde şu hyosungun bitmiş halini görsek super olur
-
Ne işlere girişmişsiniz, helal vallahi. Ben yapabildiğim halde motora somun sıkmaya bile üşenirim.
-
07 Aralık 2015, 21:15
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)